Prajitura cu nuca macinata

•  
    • 412 mesaje
    17 Mai 2006, 19:33
    0 0
    stiti vreo reteta de prajiturik cu nuca macinata? ca am nijte nuca si nush ce sa fac cu ea.... si ma gandesc yo asa ca poate exista ceva bun...
  •  
    • 9835 mesaje
    17 Mai 2006, 19:36
    0 0
    http://www.eva.ro/gastronomie/articol107.html
  •  
    • 412 mesaje
    17 Mai 2006, 19:40
    0 0
    mc mult.. ce cool arata
  •  
    • 533 mesaje
    17 Mai 2006, 20:16
    0 0
    Umplutura pt.aluat din comert, tip strudel fac eu.In functie de cita nuca ai , faci ochiometric un sirop din zahar,coaja lamaie, zeama de lamaie si lapte sau apa,si cind da in clocot pui nuca + esenta rom.Daca arata ca o compozitie legata,opresti focul si dai la racit.Daca mai trebuie lichid completezi daca este prea subtire adaugi pesmet sau gris.
    Cit este fierbinte adaug si margarina.
    Cu asta fac strudele sau umplu foi de napolitane dar pe care pun ceva greutate.Totul ochiometric!
  •  
    • 169 mesaje
    17 Mai 2006, 23:54
    0 0
    un pachet margarina ,2 cani jumate faina,jumate cana zahar un pic lapte in zahar sa se dizolve ,sau apa cu un pic smintina,sau chiar apa ,o lingurita bicarbonat sau praf de copt stins cu un pic de zeama de lamiie,sau un pic otet, un pic sare ,4 ,5 galbenuse ,coaja de lamie se framinta pina compozitia se omogenizeaza
    Se opreste un sfert din aluat iar restul se intinde si se pune in tava unsa cu ulei sau unt.Peste aluat se pune un gem fiecare ce gem prefera,iar albusele se bat spuma se adauga 8 linguri zahar si 200 g nuca , o vanilie si totul se pune peste dulceata .Din aluatul ramas se fac suluri mici subtiri si se pun desupra unde se formeaza un gratar ,se da la copt,rece se pune zahar praf
    Eu mai obisnuiesc sa pun crema de ciocolata sau vanilie ,bat pe aburi 3 ,4 oua cu zahar pun cacao sau las crema galbena si adaug vanilie si rece
    adaug unt si pun desupra prajiturii cind e rece ,rad ciocolata sau fac ceva forme cu furculita ,dau asa la rece prajitura apoi o tai bucati
    este foarte buna si sper sa va placa
  •  
    • 151 mesaje
    18 Mai 2006, 10:11
    0 0
    8 albusuri de ou le bati spuma cu 8 linguri de zahar si adaugi 300 grame nuca macinata. pui compozitia la foc nu foarte mic, intr-o tava tapetata.
    Crema o faci din cele 8 galbenusuri (eu pu cam 6, depinde de marimea lor, pentru ca ele confera fluiditate cremei), cu un pachet de unt cu 80% grasime (cele cu 60% contin mai multa apa si risti sa ti se taie crema, deci atentie!) si cu o cana de zahar (cam 150 grame zahar). Lasi sa se intareasca crema, iar pe baltul racit se intinde aceasta crema, pe care o nivelezi cu un cutit pe care il tii deasupra flacarii pana la inrosire.Cand il vei pune pe crema, trebuie sa nu insisti foarte mult, pentru ca doar ii oferi o forma, nu vrei sa topesti crema.Operatia se repeta, dupa ce se raceste cutitul.Pare greu, dar e delicioasa si merita tot efortul.
  •  
    • 533 mesaje
    18 Mai 2006, 11:29
    0 0
    ilena asta suna tare bine pt.mine.Dar te intreb eu pe tine ai facut vre-o data crema si cu cacao sau ciocolata?
  •  
    • 151 mesaje
    18 Mai 2006, 12:03
    0 0
    draga mea, scuze si stau la colt cateva minute. uitasem sa adaug cacao si de aceea nu avea culoare!
    scuze din nou, in crema pui si cacao, evident.uite asa inveti sa "bucataresti".
  •  
    • 1928 mesaje
    18 Mai 2006, 12:38
    0 0
    rulada cu nuca

nuca se piseaza si se amesteca cu zahar dupa gust si ou ca sa se lege. trebuie sa fie o compozitie mai groasa, adica mai multa nuca.

se face o coca din faina, sare, ulei si apa in cantitati aproximativ egale. se intinde coca cu facaletul, se intinde compozitia de nuca, apoi se ruleaza. se punte intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, cu capatul liber in jos. se unge cu ou. se coace la cuptor cam 30 minute.
  •  
    • 412 mesaje
    18 Mai 2006, 13:36
    0 0
    saru`mana fetelor... ce dragute sunteti mc mult
  •  
    • 533 mesaje
    18 Mai 2006, 13:37
    0 0
    ilena eu nu te pun la colt dar rid pt.ca eu nici nu m-am gindit ca ar fi cu cacao,ma gindeam ca ar fi de vanilie dar ai uitat sa scrii! In schimb ma interesam daca se poate face cu cacao sau cioc.,pt.ca prietenului ii plac tare mult prajiturile.Si ma gindeam ca la reteta ta sa adaug cacao daca se poate! Oricum mi-a placut faza!
    Cred ca pe simbata o fac!Atunci am liber!
  •  
    • 67 mesaje
    18 Mai 2006, 13:48
    0 0
    Creola , la reteta de la Ilena incearca cu nucile putin prajite in cuptor si tocate cu cutitul , nu macinate , are mai mult farmec asa . Si eu o fac dar din 10 oua si in crema pun doar 1-2 fiole de vanilie. Reteta mea chiar asa se numeste Delicia , e intr-adevar delicioasa . Dar iti mai dau o reteta , si asta foarte buna si usor de facut:
    Blat:5 oua, 1 cana de faina , 1 cana de zahar , si 2 cesti ulei.
    Albusurile se bat spuma cu 5 linguri de apa si zaharul ;galbenusurile se freaca cu ulei ca la maioneza ; se amesteca cele 2 compozitii si apoi cu faina cu praf de copt .
    Crema : se amesteca 1 pachet de unt frecat spuma cu 250 g nuci macinate ,
    15 biscuiti macinati , 3 linguri de zahar pudra si esenta de rom
    Glaura :4 cesti de zahar pudra se amesteca cu 4 lg. caco , 4 lg. ulei si cu 4 lg. apa fiarta
    Blatul se unge cu gem(cam 1 borcan de 4oog); foarte buna e cu gem de prune + crema + glazura
    Sper sa te bucuri de gustul ei cand o vei uncerca !
  •  
    • 4487 mesaje
    18 Mai 2006, 14:02
    0 0
    Imi lasati gura aaaaaaapaaaaaa!!!!!! Si eu sunt la regim. Imi vine sa plang. Eeeeeiii!!! Nu ma luati chiar asa in serios. Voi incerca si eu una din retete cu nuca. Miammiamiammiam!!!!!!
  •  
    • 67 mesaje
    18 Mai 2006, 14:19
    0 0
    Si tot completare la reteta Ilenei, eu frec galbenusurile cu zaharul pudra pe bain -marin pana se albeste si mai creste compozitia , racesc si apoi amestec cu untul frecat spuma si esenta . Asa nu se taie crema
    Crema o puteti aromatiza si cu 2 lingurite de ness cu ii place .
  •  
    • 67 mesaje
    18 Mai 2006, 14:26
    0 0
    donna , poti sa razi dar eu nu stiu cum se selectaza un articol , cel indicat de tine pe eva/gastro/art.107 .Te rog , help!
  •  
    • 533 mesaje
    18 Mai 2006, 14:37
    0 0
    Tot pt.foi napolitane:3 albusuri batute spuma pe baie de abur + 150 zahar treptat si batut in continuare + miere 2 linguri.Cind s-a intarit albusul se da deoparte + nuci + vanilie sau rom+ optional stafide.Se pune intre foile de napolitane + o greutate deasupra!
  •  
    • 4487 mesaje
    24 Mai 2006, 19:28
    0 0
    ilena asta este prajitura jidaneasca??? ca seamana. si am si facut-o si a iesit delicioasa.
  •  
    • 4487 mesaje
    25 Mai 2006, 09:21
    0 0
    da. Doar seamana. La blat eu am pus si faina si praf de copt, iar la crema am pus faina si lapte si am facut-o la baimarie. Oricum am facut si eu o prajitura cu nuci si a iesit ff. buna.
    mersic de retete si mai incerc si altele de aici ca le-am scris.
  •  
    • 151 mesaje
    30 Mai 2006, 15:19
    0 0
    cecs, nu stiu daca e prajitura judaneasca, eu o stiu d la bunica mea, care e "morosanca"
    oricum, e o prajitura de top pentru mine.
  •  
    • 4487 mesaje
    30 Mai 2006, 18:58
    0 0
    Ilena, ca este sau nu....este o prajitura delicioasa. miammiammiam.