ciorba de burta!
-
0 0probabil s-amai discutat despre reteta asta. Dar eu vin cu intrebarea...

Locuiesc in Uk si sunt unele magazine unde se gaseste burta. Acum as vrea sa stiu cum se prepara si se gateste ciorba de burta? Care stie va raman datoare
. Multumesc -
Se fierbe burta impreuna cu o ceapa intreaga,un morcov intreg si sare.Dupa ce s-a fiert ,se scoate burta si se taie bucatele mici cat pentru o inghititura.Ceapa si morcovul se scot.Separat se dau pe razatoare un morcov sau doi si se toaca o ceapa .Ceapa tocata si morcovul se calesc bine si se fierb putin in alt vas.Se strecoara in supa de burta si se adauga si burta taiata.Pentru dresul ciorbei se bat 3-4 galbenususri de ou cu smantana si iaurt si se adauga dupa ce s-a oprit focul la ciorba.Separat se face mujdei cu otet.Se poate suplimenta smantana dupa gustul fiecaruia la servire.
-
Eu o gatesc asa:
Fierb burta taiata in bucati mai mari,se aduna spuma din cand in cand.Dupa ce s-a fiert bine o scot pe un tocator si o tai fasii.
Fasiile se pun inapoi in apa in care a fiert si adaug :
-o ceapa intreaga
-un ardei gras(rosu) taiat in doua
-2/3 morcovi rasi
-boabe de piper
-o foaie de dafin
-sare
Se continua pe foc mic pina se fac si legumele.
Iau oala de pe foc si pun in ea usurel urmatorul amestec
-smantana
-2/3 galbenusuri de ou
-otet
Atat !
Mujdeiul si ardeiul iute pe masa cand o servesc !
P.S.
Este foarte gustoasa daca se adauga la fiert si genunchi de vitel(pt. cine gaseste) -
daaaa
neaparat ii trebuie os cu sita, sau macar un cub-doua de concentrat de supa de vita.
cat despre usturoi, daca e pus direct in oala, da un gust neplacut ciorbei, la reincalzire. asa ca si noi il preferam tot proaspat, adaugat in farfurie, la servire.
si eu fac ciorba exact ca tine, amnada, doar ca ardeiul gras rosu il adaug cand e ciorba aproape gata, taiat julien si calit putin in ulei - asa m-a invatat maricica, o eva-super-bucatareasa
-
Nu m-am putut abtine sa nu intru si sa nu spun ca ADOR CIORBA DE BURTA. Cu atat mai mult cu cat am crescut intr-o familie unde nimeni niciodata n-ar fi mancat "scarbosenia aia" mai ales ca "numai" romanii mananca asa ceva, adica romanii sovini, fanatici, etc.
Asa stiu si eu ca se pune la fiert burta si picior de vaca. Si ca miroase foarte tare, chiar si in cucta. -
Eu asa fac ciorba de burta:
Se face o supa din oase de vita cu putina afumatura, zarzavat, foi de dafin, usturoi, ardei iute, sare.Cand e fiarta carnea se strecoara.
Burta se fierbe in apa cu bicarbonat de sodiu, dupa care se strecoara si se pune in alta apa (eu schimb apa de mai multe ori) se fierbe bine. Cand e fiarta se taie fideluta si se pune in supa. Se drege cu galbenusuri(cati litri de supa atatea galbenusuri) frecate cu faina si smantana. Doi, trei morcovi dati pe razatoarea mica se calesc in putin ulei si se adauga la ciorba. Se acreste cu otet. Eu fac mujdei dar il punem doar la servire.