Ciocolata de casa!!
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
12 Mai 2006, 20:230 0pls va rog dati`mi o reteta de ciocolata de casa.. mai precisa adik cate grame kg.. litri...mc mult...
-
12 Mai 2006, 22:54O punga lapte praf Darling indulcit 400g + 3 linguri cacao nu cu virf + 2 zah.vanilat = amestecate.
Intr-o craticioara 3 linguri zahar + apa sau lapte cit sa acopere zaharul + 1/4 marg.Unirea = se da un clocot pt.a se topii toate, se toarna repede peste prima compozitie si se amesteca energic pt.omogenizare. -
14 Mai 2006, 18:50Cauta pe www.culinar.ro reteta de ciocolata de casa cu alune si stafide! Foloseste lapte praf Raraul! Laptele praf da-l inainte printr-o sita, impreuna cu cacaoa! Poti adauga nuci; e delicioasa!
SUCCES! -
16 Mai 2006, 17:18Mie nu-mi place ciocolata din comert de nici o culoare. In schimb stie prietenul meu sa faca o ciocolata de casa de te lingi pe degete! Pina si mie imi place! Nu stiu reteta pe de rost, oricum e cu biscuiti....daca iti suna bine! Cind vine diseara il intreb si iti dau ingredientele si cantitatile exacte!
-
17 Mai 2006, 21:41Scuze fetele, am uitat ieri dar mai bine mai tirziu decit niciodata! Uitati reteta:
zahar 500 g
lapte praf 500 g
cacao 150 g
unt 1 pachet
apa 150 ml
biscuiti (cit vrea fiecare, noi punem un pachet mare Petit Beurre)
Se amesteca laptele praf cu cacao si cu pachetul de unt. Intre timp se fierbe apa cu zaharul pina se topeste de tot si se mai dau citeva clocote (nu mai mult de 10 secunde). Se toarna peste amestecul anterior si se amesteca din bine. La urma se pun si biscuitii rupti in bucati potrivit de mari si se amesteca din nou. Se pune in forme si se baga la frigider. E delicioasa, va asigur!
Înapoi la: Forum » Gastronomie