Prajitura PANACOTA

•  
    • 2794 mesaje
    5 Mai 2006, 11:26
    0 0
    Stie cineva cum se face prajitura italiana Panacota? Iubitul meu a mincat la un restaurant si de atunci ma innebuneste cit de buna a fost! As vrea sa-i fac o surpriza si sa-i pregatesc o Panacota acasa. Ma puteti ajuta cu reteta?
  •  
    • 275 mesaje
    5 Mai 2006, 12:45
    0 0
    loonita, daca stii spaniola, ti-o dau eu. daca nu am sa o traduc in weekend si o postez luni cel tarziu marti.
    insa avertizare: este complicata si cu multe ingrediente.
  •  
    • 68 mesaje
    5 Mai 2006, 12:51
    0 0
    Draga mea, daca nu ma insel Panacota este o crema de vanilie pusa intr-o casoleta mica si pe deasupra are un sirop gros de zahar-ars. Intr-adevar e buna si se gaseste la cofetariile Agaphitos in numar de 3 in Buc. una la piata Rosetti, una la Unirea si una pe Dorobanti - vizavi de fostul restaurant Perla. Daca nu gasesti cofetariile vezi ca are site pe internet Agaphitos.ro.
  •  
    • 275 mesaje
    5 Mai 2006, 13:12
    0 0
    scuze, am confudat retele intre ele, este simplu de facut!
    fara intentie, nu am vrut sa te sperii!si cam are dreptate cealalta eva, este vorba de o crema de lapte cu gelatina si zahar incorporata.
  •  
    • 2794 mesaje
    5 Mai 2006, 17:54
    0 0
    Mersi mult, scumpelor! Ma cam speriasem, ca eu nu sint mare gospodina. Puteti sa-mi trimiteti reteta, totusi?
  •  
    • 2794 mesaje
    5 Mai 2006, 19:23
    0 0
    O sa trec si pe la cofetaria de pe Dorobanti sa vad minunea!
  •  
    • 317 mesaje
    5 Mai 2006, 20:26
    0 0
    Uite aici o reteta:
    http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=4429
  •  
    • 37 mesaje
    8 Mai 2006, 13:00
    0 0
    acceseaza site www.elady.ro
  •  
    • 275 mesaje
    8 Mai 2006, 15:40
    0 0
    am promis si promisiunea se respecta! reteta este cam asa:
    150 ml lapte degresat, 20 grame fructoza( o gasesti la pachete de 400 gr si costa in jur de 13 lei noi, in farmacii chiar) 10 grame gelatina,vanilie, aproximativ cam 5 grame lichior Cointreau Amaretto si 100 de grame smantana degresata( sau crema de lapte, este mai buna).

Introduce gelatina in putina apa rece pana se inmoaie.Separat fierbe laptele impreuna cu fructoza. Cand laptele este fiert, da la o parte de pe foc cratita.
    Gelatina inmuiata se introduce in lapte amesteca continuu sa nu se formeze cocoloase, apoi vanilia, lichiorul Cointreau si smantana (crema de lapte).
    Amesteca totul bine de tot si aseaza in formele alese.Ideale sunt cele mici de sarlote sau daca nu castronele mici de sticla pentru a putea desprinde usor prajitura de peretele bolului.Tine-le cam in jur de 3 ore la frigider.
    Cand servesti adauga sos de fructe, in special capsuni.Poti folosi de asemenea sos de caramel sau ciocolata, se gasesc in comert toppingurile pentru inghetata.

Sa aveti pofta!
  •  
    • 2794 mesaje
    10 Mai 2006, 16:27
    0 0
    Multumesc mult de tot! Am sa incerc si va anunt ce-a iesit si daca se poate minca!
  •  
    • 1 mesaje
    12 Mai 2006, 18:06
    0 0
    Buna! Aceasta panacotta, este de fapt o creme, un fel de crema de zahar ars.Este ca un fel de parf de budinca (eu din Italia mi-am cumparat...aici nu cred ca este)si se prepara cu frisca lichida!E foarte foarte buna!