am nevoie de experienta voastra

•  
    • 67 mesaje
    3 Mai 2006, 10:35
    0 0
    va salut pe toate si vreau sa stiti ca va apreciez in mod deosebit ,mai ales pe voi ,cele mai experimentate, care ati avut si aveti in continuare rabdarea si daruirea de a imparti cu celelate din experienta acumulata. V-am descoperit doar acum o luna si mi-a luat destul timp sa trec prin tot ceea ce ati impartasit intre voi pana acum , dar am reusit ,am acum un dosar cu aproximativ 150 pagini de retete . Sper sa-mi dea Domnul o viata suficienta de lunga si sanatae ca sa pot sa incerc tot ceea am adunat .
    In semn de multumire pentru ceea ce am avut eu de invatat de la voi , am sa va trimit si eu cateva retete dintre cele pe care le consider cele mai reusite . Nu stiu in ce ritm voi putea face acest lucru , dar il voi face .
    Am nevoie acum de un sfat de la voi Am incercat cu ceva timp in urma o crema pentru un tort care , pentru prima data mi-a iesit foarte bine ,dar de atunci nu-mi mai iese cum trebuie si nu-mi dau seama ce se intampla . Dupa ce o intind, intr-o stare de consistenta potrivita , cand scot tortul ulterior din frigider , crema este prea tare si nu mai adera la blat , se separa total de acesta . Sa va spun cum o fac , poate ati mai facut ceva asemanator si ma puteti ajuta .Pun pe foc 170 g frisca lichida si cand ajunge la punctul de fierbere adaug 200 g ciocolata alba si las pana se topeste ciocolata . O las la racit si amestec apoi cu 90 g unt frecat spuma . De multe ori, daca nu au aceeasi temperatura cele doua compozitii se taie ,dar se repara foarte usor pe bain-marin. Se mai pune esenta de rom . Crema e super buna la gust si chiar tot tortul pentru cei care iubesc dulciurile consistente , cu multa ciocolata , asa cum imi plac mie .
    Va multumesc si va sarut .
  •  
    • 1070 mesaje
    3 Mai 2006, 20:02
    0 0
    nu stiu la ce reteta te referi(eu nu am facut-, dar m-ar interesa toata reteta, adica si blatul, etc.Pare interesanta!
  •  
    • 67 mesaje
    4 Mai 2006, 10:28
    0 0
    Adina , tortul respectiv eu l-am botezat ,,tort excelent''.E putin cam costisitor ,dar pentru ocazii merge .
    Blat:275g unt; 275g zahar;5 oua;250g faina;praf de copt; 25g cacao; 3linguri lapte; 5 linguri cognac; si ,optional , 50g miez de nuca tocat
    Untul se freaca spuma cu zaharul + galbenusurile pe rand + faina si cacaoa cernute + lapte + cognac + nuci+ albusurile spuma . Se coace aproximativ 1h15min. la 180C.Se taie in trei straturi .
    Crema 1: 150 ml frisca lichida ; 175 g ciocolata menaj neagra; 75 g unt; 1-2 linguri cognac
    Crema 2: 170 ml frisca lichida; 200 g ciocolata menaj alba; 90 g unt; esenta de rom (fiola)
    Sirop : 350 ml apa; 100 g zahar; 5 linguri cognac
    Lasi la insiropat straturile de blat cam o ora .
    Glazura : 160 g ciocolata menaj neagra; 100 g unt; 160 g zahar pudra; 2 oua usor batute
    Cum procedezi pentru crema : aduci frisca la punctul de fierbere , adaugi ciocolata maruntita si tii pe foc pana se topeste ,dai deoparte si cand s-a racit amesteci cu untul frecat spuma si aromele
    Cum faci glazura : se amesteca pe bain-marin ciocolata si untul ; cand s-a racit se adauga zaharul pudra (de preferinta cernut) si treptat ouale; se tine la frigider sa se mai intareasca inainte de a o pune
    Glazura o poti inlocui cu frisca .
    Ornarea dupa preferinte .
    Sper ca atunci cand vei incerca reteta sa-mi dai dai si mie un semn de viata .
    Iti multumesc oricum ca tu mi-ai dat un raspuns ,chiar daca nu m-ai putut ajuta, nu m-asteptam de la atata tacere din partea evelor .
  •  
    • 412 mesaje
    4 Mai 2006, 11:10
    0 0
    normal ca e tacere dak nu a auzit nimeni despre reteta ta-.. nu te putem ajuta... nu o lua in nume de rau...
  •  
    • 317 mesaje
    4 Mai 2006, 11:31
    0 0
    Pe culinar am vazut o crema care seamana cu ce faci tu.cauta acolo topicul rajitura rigo jancsi.imi pare rau ca nu-ti pot da link-ul acum imi merge greu culinarul.
  •  
    • 317 mesaje
    4 Mai 2006, 11:34
    0 0
    N-am vrut sa-l pun pe mutunache cu limba scoasa nu stiu cum a aparut.sorry!
  •  
    • 67 mesaje
    4 Mai 2006, 14:28
    0 0
    am gasit pe culinar reteta de rigo jancsi , crema e asemanatoare , dar nu contine unt ca la a mea . O sa incerc data viitoare sa cresc cantitatea de frisca lichida , trebuie sa descopar pana la urma secretul .
  •  
    • 67 mesaje
    4 Mai 2006, 14:40
    0 0
    Si pentru ca am promis sa va mai trimit si alte retete , va scriu acum o crema f.f. buna pentru foile de napolitane . S-ar putea ca unele dintre retetele mele , sub alte denumiri, sa fi fost deja puse de unele dintre voi , dar le veti recunoaste voi si veti alege doar ceea ce va fi nou pentru voi .
    Deci : se pun la fiert , cu foarte putina apa , 250g nuci macinate; 250g zahar; 200g miere; si2-3 linguri cacao.
    Se ia de pe foc , se raceste putin si cat este inca calda se adauga 1 pachet de unt/margarina si 1 fiola de esenta de rom . Se pune intre foi calduta , se pune ceva greu peste foi pentru vreo zi . Cand s-a inmuiat bine , e divina .
  •  
    • 67 mesaje
    5 Mai 2006, 09:25
    0 0
    O reteta simpla de tort , gustos si usor , fara faina , ce ziceti? Eu il am ca tort ,,Jofre'' Incearcati si dati-mi de stire!
    200-250 g nuci macinate;
    200 g zahar; 3 linguri cacao
    100-120 ml apa; 7 oua
    1lg. faina (facultativ)
    2-3 plicuri de frisca si laptele aferent
    Se amesteca zaharul+cacao+nuci+apa si se tin pe foc pana se obtine o pasta omogena; se raceste si se adauga esenta dupa gust , galbenusurile pe rand si apoi spuma din albusuri.Se coace la foc potrivit circa 45 min. Se taie in doua ;se umple si se imbraca in frisca .Ornezi dupa preferinta (pudrat cu cacao sau cu ciocolata rasa )
  •  
    • 2 mesaje
    3 Iun 2006, 15:48
    0 0
    sotul meu este un bun cofetar si bucatar si iti dau o reteta rapida si la rece nu e intelepet sa incalzeti frisca si .....bla bla....pe scurt si incearca apoi vei vedea si timp si calitate si ce gustoasa e e eeeeee...
    exista crema finetti la cutie sau ocrema facuta la cutie de calitate se amesteca cu frisca pana cum doresti sa fie de consistenta ,apoi o intinzi pe blat si dai tortul la rece este super .
    rapida gustoasa, si fara probleme ca e prea consistenta sau prea subtire o faci cum doresti .
  •  
    • 533 mesaje
    3 Iun 2006, 22:05
    0 0
    eugeniebeatrix te asteptam si cu alte retete si secrete de la domnul sotu' daca taceai....
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Iun 2006, 18:36
    0 0
    Oooo, foarte interesant... finetti amestecata cu frisca... suna yummmmmyyyy!!!

Dar... cum se procedeaza, mai exact? Eu imi imaginez ca frisca se lasa de tot, cand e amestecata pur si simplu cu finetti... Poate finetti trebuie sa fie nitel incalzita in prealabil, ca sa devina mai subtire? ...sau cum?...
  •  
    • 404 mesaje
    5 Iun 2006, 00:23
    0 0
    o crema mijto shi kre nu ze lasa e aia de trufe (orice ciucalata iti place - alba, cu lapte, neagra, dar fara crema se topeste la bain-marie si se am. cu smantana duce-procedura detaliata pe net)