Salata
-
0 0Buna fetelor,
Am o reteta simpla de salata care mie personal imi place foarte mult.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pe care le amestecam : ton, porumb,grapefruit si maioneza. Grapefruit-ul trebuie decojit de pielita cand se pune in salata.Inainte mai mancasem ton+porumb, dar grapefruit-ul ii da o aroma aparte.
Voi ce salate mai faceti?
Rechinuta -
Draga Rechinuta, si eu o salata pe care o fac mai des pentru ca ne place foarte mult, mai ales sotului meu.
Varianta1 : cartofi fierti taiati cubulete, macrou afumat, ceapa, masline, albusuri de ou fierte si maioneza.
Varianta2 : salata verde creata(sau nu), macrou afumat(sau ton in conserva), albusuri de ou fierte (optional), gogosar crud, masline, ceapa.
Alta salatica care ne place mult este cea de cruditati: Telina rasa fin, morcov ras, mar ras si maioneza
E interesanta si reteta ta, ba chiar o s-o incerc.
-
Draga mea mie imi place tare mult salata traditionala. Pentru asta am nevoie de: o ceapa
4 rosii
6 castraveti mici(sau unu mare)
salata verde
masline
ridichii
sare si ulei
tai rosiile feliute, salata pestisor la fel ca si ceapa, ridichiile si castravetii rondele dupa care le amesteci su ulei si sare dupa gust. Poti pune si putina zeama de lamaie daca o vrei mai acrisoara. Pofta buna. -
Sau mai poti sa incerci urmatoarea reteta:
Salata cu de toate
Ingredinte:
cartofi fierti in coaja, ardei gras, ceapa, castravete crud, masline, oua fierte tari, conserva de ton, maioneza, piper, sare, rosii pentru garnisit, patrunjel pentru garnisit
Mod de preparare
Se fierb cartofii in coaja, se racesc si se taie cuburi sau felii nu prea subtiri. Ceapa se taie julien. Castravetele se taie felii. Ardeiul se taie julien. Ouale se taie felii pentru ornat. Rosiile daca sint mici se taie rondele, daca sint mari, se taie felii. Patrunjelul se toaca. Tonul trebuie sa fie bucatele. Maslinele se lasa intregi. Se amesteca ardeiul, cartoful, castravetele, tonul, ceapa, maioneza (dupa gust), sarea, piperul, maslinele, apoi se orneaza cu maioneza, rosii, patrunjel tocat si masline.
Sau uite alte retete care le gateste iubitul meu caci lui ii plac tare mult caci uitai sa va spun ca iubi meu gateste mai des decat mine.
Salata de ceapa cu peste si maioneza
Ingredinte:
o ceapa mare, o conserva de ton, 10 linguri maioneza, otet; pentru ornat: lamaie, masline
Mod de preparare
Se taie ceapa solzisori, se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat 5 minute. Se stoarce si se amesteca cu 2-3 picaturi de otet. Ceapa astfel preparata se asaza pe fundul unui platou. Se desface conserva de peste si se pune peste ceapa, iar peste aceasta se toarna maioneza. Se orneaza cu lamiie si masline.
Se serveste dupa 1/2 ora
Salata de peste afumat cu cartofi
Ingredinte:
peste afumat, maioneza, 6-7 cartofi fierti, 2-3 cepe potrivite, sare, piper, patrunjel tocat marunt, castraveti murati taiati marunt, masline
Mod de preparare
Maioneza se amesteca, dupa gust, cu sarea, piperul, patrunjelul si castravetii taiati si scursi de zeama, se adauga ceapa taiata solzi, pestele si cartofii fierti taiati cubulete.
Se serveste rece, ornata cu masline si eventual cu felii subtiri de lamiie
Salata verde cu smintina
Ingredinte:
2 salate, 1 ceapa, citeva linguri smintina, 2 rosii, sare, patrunjel, ulei, piper
Mod de preparare
Se caleste ceapa taiata marunt, se inabusa si se adauga salata felioare , sare si piper. Se lasa citeva minute sa fiarba inabusit in zeama de rosii
Inainte de a se servi se amesteca cu smintina
Astea le-am "ciordit" din agenda lui.
daca a-ti sti cate are...
sper sa iti placa si tie caci eu ma ling pe degete cand le gateste. -
Salata de telina
o capatana de telina, trei mere acrisoare, trei morcovi, patru-cinci cartofi fierti, castraveti murati (in saramura) si masline (cam o ceasca).
Rade telina cu cateva ore inainte si stropeste-o imediat cu zeama de lamaie ca sa se albeasca si o presari cu sare. Dupa patr-cinci ore (in care ea se inmoaie) adauga merele si morcovii rasi, cartofii si castraveciorii murati taiati cubulete, maslinele si adauga maioneza (dupa gust). Dupa care o pui la frigider si o lasi pana a doua zi.
Poti varia cantitatea de ingrediente dupa gust - mai multe mere o fac mai acra, mai multi morcovi si cartofi - mai dulce; daca iti plac mai mult legumele proaspete rade telina cand vrei sa consumi salata si nu o mai lasa dupa ce ai preparat-o pana a doua zi. Mai multa maioneza face salata mai suculenta. Cea mai buna maioneza e aia pregatita in casa, in varianta cu putina smantana, dar eu am folosit si maioneza Kraft pentru salata si a fost la fel de buna