cuptorul cu microunde

•  
    • 20 mesaje
    1 Mai 2006, 02:04
    0 1
    Am primit recent cadou un cuptor cu microunde ,in afara de dezghetat si incalzit as incerca sa prepar si altceva.Aveti vreo sugestie sau reteta ?
  •  
    • 9 mesaje
    1 Mai 2006, 09:30
    0 0
    Piept de pui cu lamaie
    Durata 25 min
    Ingrediente:
    piept de pui dezosat, cascaval feliat, zeama de la 2 lamai, 2 linguri margarina, condimente, sare, piper.
    reteta culinara pe scurt
    Mod de preparare
    Pieptul de pui se taie felii si se bat (ca pentru snitele). Intr-un vas termorezistent se pun cele 2 linguri de margarina si se lasa in cuptorul cu microunde (vreo 2 minute) pana se topeste margarina. Feliile de piept de pui se stropesc cu zeama de la lamai si se condimenteaza. Se prajesc cate 5-7 minute (depinde de cuptor) pe fiecare parte. Apoi se pune cate o felie de cascaval intre doua felii de carne si se prinde cu o scobitoare (preferabil de lemn). Optional se mai rade putin cascaval pe deasupra. Se mai lasa la cuptor aproximativ 5 minute.
    Mod de servire
    Se poate servi cu salata, cartofi natur sau cu orez.
  •  
    • 20 mesaje
    1 Mai 2006, 23:19
    0 0
    flori_flavia multumesc pentru reteta,dar mai am o intrebare:se poate folosi folia de staniol in cuptorul cu microunde?
  •  
    • 480 mesaje
    1 Mai 2006, 23:32
    0 0
    CE FEL DE VASE PUTETI FOLOSI? Orice vas din ceramica, sticla sau portelan care rezista la cuptorul clasic, precum si orice bol din plastic.

NU FOLOSITI... folie de aluminiu, vase din metal, farfurii cu ornamente metalice, tacamuri, vase emailate
  •  
    • 9 mesaje
    2 Mai 2006, 08:52
    0 0
    cu placere..nu se foloseste folia de aluminiu in cuptorul cu microunde...trebuie sa ai si o carticica a cuptorului, uita-te putin prin ea..pofta buna
  •  
    • 609 mesaje
    2 Mai 2006, 10:45
    0 0
    Fetelor cum dezghetati carnea la microunde?
  •  
    • 4487 mesaje
    2 Mai 2006, 11:26
    0 0
    are un buton pe care scrie defrost. lasi la 100 de grade si ca timp pune la 60 de minute, cu toate ca s-ar putea sa fie mult. Dar controleaza carnea din cand in cand. Si vezi ca s-ar putea carnea sa se faca un pic la cuptor, dar folosesti si partea care este un pic facuta. Am dezghetat de multe ori si tot se face carnea un pic.
  •  
    • 609 mesaje
    2 Mai 2006, 13:43
    0 0
    Eu nu am acel buton defrost, cum as putea fara acea optiune sa dezghet carnea?
  •  
    • 4487 mesaje
    2 Mai 2006, 13:55
    0 0
    Nu ai cartea de la cuptor?
    Daca nu, atunci, cred ca nu ai alta posibilitate decat in apa. Sau o scoti seara si o bagi in frigider si o gatesti a doua zi.
  •  
    • 504 mesaje
    2 Mai 2006, 17:09
    0 0
    Aici niste retete pentru microunde
    www.gustos.ro/retete-culinare/preparate-microunde

ps.corectati manual va rog spatiul liber de la cuv.microunde ca nu stiu cum de apare!
  •  
    • 10816 mesaje
    2 Mai 2006, 19:52
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 344 mesaje
    3 Mai 2006, 14:25
    0 0
    In micro pun vase de portelan(ma rog, faianta) plastic spercial pt micro, Jena si ... CERAMICA SMALTUITA.
    In vas de ceramica am facut pulpe de pui. Le sarezi, pui condimente si cu o pensula le ungi fff putin cu ulei. apoi la micro pana se coc(eu dau combinat microunde cu gril). In sosul pe care il lasa toci marunt ceapa si usturoi verde, pui putin curry sau ardei iute, marar sau leustean si mai bagi 4-5 min. Iese un sos de numa' numa'.
    La micro eu fac cartofi copti(trebuie intepati cu furculita ca altfel explodeaza- realmente), mere copate cu scortisoara, dovleac copt(se coace acoperit), mamaliguta cu branza, budinca de paste cu branza si ou(fierbi pastele le amesteci cu branza rasa ,ou, smantana si deasupra ou batut cu smantana), pilaf cu ciuperci.
    cuptorul cu micro e o adevarata minune in bucataria mea. sincer
  •  
    • 21 mesaje
    8 Mai 2006, 09:53
    0 0
    Folosesc foarte des cuptorul cu microunde;mai ales la incalzit.Fac pilaf,sote de legume,chiftelute(pentru a evita prajelile).Imi ies foarte bune floricelele de porumb.Intr-o punga de hartie pun un pumn mai mic de porumb,indoi hartia la gura si o las la cuptor cam 1-2 minute.Vei vedea ca boabele incep sa sara si punga se va umple cu floricele dietetice(fara grasime).Le sarezi la sfarsit!