Ajutor!
-
0 0Fetelor ma incearca o pofta de mici si habar n-am cum sa-i pregatesc. Ma ajutati va rog? Multumesc anticipat.
-
Eli, naspa' ca nu se gaseste carnita de mititei - ce fraieri nu stiu ce-i bun.
Din cate stiu eu, se pune carne amestec (porc cu oaie).Dar nu neaparat. Stiu ca se condimenteaza dupa gust (piper, alea, alea). Desigur sunt si condimente speciale pentru mititei dar astea tot in Romania le gasesti.
Un lucru stiu sigur: Carnea de mititei se strange ceva de speriat pe gratar sau in tigaie daca nu se pune putin bicarbonat de sodiu in ea. Orice carne de mici bine preparata , contine bicarbonat. Atata stiu, atata-ti spun.
Nu ti-e dor de Romania?! Mititei cu cartofiori prajiti si bere mmmmm gogaltz
Na' ca-nghit in sec. 
Pofta buna! -
Auuuu, inebunesc Pufule "mititei cu cartofiori prajiti si bere"
Si stii inca ce? mustar romanesc, aici mustarul ii cam dulceag, aaaaa si franzela
De una-zi am gasit la rusi cremvursti care semanau cu ai noshtii, dar fara mustar calumea fu cam naspa.
In fine zici ca micii contin si carne de oaie, mai, asta nu mi-ar fi trecut prin cap; multam fain draga.
Pup
-
Eli din cate stiu eu micii se fac din carne de vita sau porc tocata bine si amestecata cu ceva patrunjel, morcov, paine inmuiata in apa, usturoi, cartof crud (toate acestea date prin masina de tocat carne).Apoi adaugi condimente (sare, piper, praf de usturoi, boia...) si le amesteci cu doua galbenusuri si faina de grau pentru a lega compozitia. se servesc calzi cu mustar si rosii.
Pofta buna.
-
Eli, dar iti propun o fripturica de v i t a (Dumnezeu sa ma ierte caci e post).
Muschi de floricica la tava
Durata 1h 15min
Ingredinte:
1,5 kg. muschi, 100 gr. slanina, zarzavat de supa, 1 lingura untura, 1/2 ceasca zeama de carne, sare, piper
Mod de preparare
Se curata muschiul se sterge si se impaneaza sau se inveleste cu slanina si se leaga cu sfoara dindu-i o forma regulata. Se presara sare, piper si se pune in tava unde se stropeste cu untura fierbinte. Se adauga zarzavatul taiat marunt si se da la cuptor, la foc viu. Cind muschiul se rumeneste, se domoleste focul si se toarna zeama de carne si friptura se stropeste mereu cu sosul ei. Cind este gata se scoate muschiul se desface sfoara dupa ce s-a racit si apoi se taie felii.
Mod de servire
Se serveste cu sosul propriu strecurat si cu diferite garnituri
Ihmmmm ce zici? Te tenteaza???
pupilici de la mine.
-
Sau poate asta??
Friptura de p o r c cu sos de bulion si vin
Durata 1h
Ingredinte:
1 kg. carne de p o r c, cu putina slanina, ulei ,vin rosu, catei de usturoi, 4 cutiute de bulion din comert sau suc de rosii, sare, piper, dupa gust
Mod de preparare
Se taie felii potrivite carnea de porc si se asaza intr-o tava, care in prealabil a fost unsa cu undelemn. Se presara un praf de sare si se pune tava la cuptor, aproximativ 20 min. Se intoarce carnea sa se rumeneasca si se stropeste cu vin.Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare si apa pentru a nu prinde un gust rau cind se pune peste friptura fierbinte. Cind carnea este rumenita pe ambele parti, se adauga sucul de rosii sau bulionul amestecat cu vin, se lasa sa scada vreo 20 min, dupa care se inchide cuptorul si se pune usturoiul din abundenta.
Mod de servire
Se serveste cu mamaliguta si cu salata acra.
-
Eli am gasit in sfarsit reteta de mititei. Cica asta ar fi buna zice iubitelul meu caci cea pe care ti-am scris-o ar fi mai mult pentru compozitia de piftele. Iaca ca o postez pe asta buna:
Mititei
Ingredinte:
1/2 kg. carne macra, grasa, de vaca, 2 virfuri de cutit cu piper, 1 capatina usturoi, 1 virf de cutit bicarbonat, 1 lingurita cimbru, sare
Mod de preparare
Se trece carnea de 3 ori prin masina de tocat, se adauga sare, piper, bicarbonat si cimbru. Separat se prepara un sos de usturoi pisat si 2 linguri de apa. Se strecoara zeama in tocatura si se amesteca bine. Tocatura se lasa 2-3 ore la gheata sau la rece. Se iau cu lingura cantitati egale din tocatura si cu miinile inmuiate in apa se formeaza mititei de aceeasi marime. Se asaza pe un fund de lemn. Se frig pe gratar la foc iute.
Mititei de vita
Ingredinte:
1 kg carne de floricica de la git (ceafa), ¼ kg seu de vitel de la rinichi, 1 lingurita bicarbonat, cimbru, sare, piper, usturoi, 1 pahar zeama de carne rece
Mod de preparare
Carnea de floricica si seul se curata de pielite, se dau de 2-3 ori prin masina de tocat carne. Se adauga sare, piper, putin praf de cimbru,dupa gust, bicarbonat, 1 pahar zeama de carne rece. Se bat mult si bine de tot cu lingura, pina ce se leaga. Se lasa carnea la gheata pina a doua zi (24 ore), se framinta bine, adaugindu-se putina zeama de usturoi strecurata. Se fixeaza pilnia de cirnati la masina de tocat carne si se fac mititei in lungimea unui lat de palma. Mina cu care luam mititeii de la masina trebuie sa fie mereu udata cu apa rece, iar fundul pe care ii asezam la fel. Mititeii se frig la gratar foarte bine incins si uns cu o bucata de seu. Pe masura ce se rumenesc se ung pe deasupra cu zeama de usturoi, amestecata cu putin ulei
Mod de servire
Se servesc bine rumeniti si foarte fierbinti
Acum iti urez spor la facut si sa-ti iasa. Te pup.
oli -
Oli nebunateco, ce-mi faci, m-ai pus la ingrasat?
hai ca glumesc iti multumesc mult draguta.
Ce delicios suna fripturica de pork. Yummy.
Din pacate eu nu mananc carne de vita dar daca zici ca mititeii contin carne de vita atunci am sa fac exceptie - am sa prepar niste mici dupa Craciun ca o surpriza alor mei, am sa-ti zic cum ies.
Iti multumesc din nou EXPERTO!
Te pup