cartofi frantuzesti?!
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
27 Apr 2006, 12:39Fierbi cartofii,ii tai rondele.Fierbi ouale le taie rondele.Se unge o tava cu margarina(unt),se aseaza un strat cartofi,unul de oua si tot asa.Apoi amesteci un pahar de smantana cu doua oua si torni peste compozitia din tava. Deasupra se pune cascaval ras si totul se baga in cuptor pentru aproximativ 30 min.
Cam asa fac eu cartofii frantuzesti,dar poti sa cauti la topicul "ce gatiti maine" sau dai o cautare pe forum si ai sa gasesti mai multe retete. -
27 Apr 2006, 16:33pt. Andreea,eu iti spun cum prepar eu ,,cartofii frantuzesti''
fierb cartofii in coaja, dupa ce s-au racit bine ii curat de coaja, apoi intr-un vas termorezistent sau o cratita, unsa in prealabil cu margarina(unt) ii tai rodele, un strat cartofi, un strat branza (de care vrei), oua fierte tari rondele(optional)si tot asa pana termini cartofii iar ultimul strat este cascaval ras.Dai la cuptor pt. 15-20 minute, intre timp sparg doua oua si amestec cu smantana,sa fie cca. o cutie(eu pun multa) si amestec bine si se toarna peste cartofi si mai las in cuptor 15 min.
sper ca am fost destul de explicita.
pofta buna -
15 Mai 2006, 15:02asa fac si eu cartofi frantuzesti cu branza nu simpli doar cu cascaval deasupra
Înapoi la: Forum » Gastronomie