Help!!!

•  
    • 176 mesaje
    17 Nov 2002, 03:32
    0 0
    Mie imi plac la nebunie spagetti cu sos insa am nevoie de o reteta de sos bun. As vrea un sos fara ceapa, destul de acrut si condimentat putin daca se poate. Stie cineva cum sa gatesc asa ceva??
    Multumesc anticipat.
    oli
  •  
    • 176 mesaje
    17 Nov 2002, 14:26
    0 0
    Vreau sa va propun eu cateva retete pana am sa primesc raspuns de la voi. Vad ca e pustiu tare pe-aici. De-aseara numai eu postez.Oare sa o mai fac???sa speram ca asta e din cauza ca e duminica.
    Tartine crocante

Ingrediente:
    24 tartine
    Timp de pregatire: 15 min.
    Timp de prajit painea: 2 min.
    170 calorii, 10 g grasimi per portie

2 baghete, taiate felii
    6 linguri ulei de masline
    2 catei de usturoi
    200 g cas
    100 g sunca de Praga, taiata felii

Piure de avocado: zdrobiti un avocado si amestecati-l cu 1 lingurita mustar, 1 lingurita suc de lamaie, 2 lingurite ulei si un praf de sare.
    200 g ardei gras, copt
    100 g salam picant, taiat felii
    3 linguri sos pesto (optional)
    100 g rosii semideshidratate (optional)
    100 g branza de burduf

Mod de preparare:

1- Stropiti feliile de paine cu uleiul si prajiti-le pe gratar, pe fiecare parte, pana cand se rumenesc. Curatati usturoiul, taiati-l in doua si frecati cu el fiecare felie de paine.

2 - Pe o treime din feliile astfel pregatite, asezati intai felii de cas si apoi felii de sunca; ungeti o alta treime din cantitatea de paine cu piureul de avocado, iar deasupra puneti ardei gras copt, taiat felii; ungeti feliile de paine ramase cu sos pesto, asezati deasupra rosii semideshidratate (daca folositi) si branza de burduf.

La sfarsit, presarati deasupra tartinelor piper negru, proaspat macinat, si serviti

Tarta cu kiwi

Ingrediente:
    Are vitamina C si un gust bun de migdale si miere – sa tot mananci!

8 portii
    Timp de pregatire: 5 min.
    Timp de coacere: 10 min.
    310 calorii, 18 g grasimi per portie

500 g aluat de foitaj (se gaseste congelat)
    100 g migdale, macinate
    50 g zahar tos
    1 galbenus de ou
    4 linguri miere
    8 fructe kiwi, curatate de coaja si taiate felii
    Mod de preparare:

1 - Preincalziti cuptorul la semnul 7/220ºC. Intindeti aluatul, taiati o margine de 3 cm latime si aseza-ti-o pe marginea foii ramase, pentru a forma un chenar. Din loc in loc, intepati aluatul cu furculita.
    Amestecati migdalele cu zaharul si presarati in interiorul chenarului. Ungeti chenarul cu galbenusul si dati foaia la cuptor, intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina. Lasati timp de 10 minute, pana cand aluatul creste si se rumeneste.

2 Asezati feliile de kiwi pe tarta si ungeti-le cu mierea incalzita usor.

Taiati tarta bucati si serviti-o cu frisca batuta.
    Pofta buna!
  •  
    • 1208 mesaje
    18 Nov 2002, 11:35
    0 0
    Olivia, scumpo, avorteaza fetele pe aici mmmmm buun. Eu nu am retete asa sofisticate. De obicei gatesc mai simplu.
    Despre sos ce sa-ti spun, eu una il fac mai dulceag si imi place f. mult si ceputza . Dar totusi iti spun:
    Mai intai prajesc carnita (fie bucatele, fie tocata - cum fac italienii cica- fie carnaciori), apoi adaug ceapa cu ardeiul capia sau gogosarul(da un gust super - dar dulceag), apoi pun suc de rosii sau bulion diluat cu putina apa si cu putin usturoi pisat ( sau praf de usturoi) si condimente: delicat, oregano, busuioc, piper si putin cimbru. Daca ai prin casa poti adauga , daca iti place si un strop de vin. Noua ne place tare mult sosul asta, dar depinde de gusturi acum.
  •  
    • 176 mesaje
    19 Nov 2002, 03:24
    0 0
    Multam mult pufyca. Acu sa treaca postul ca mi-ai facut o pofta si abia astept sa incerc.