DROBUL ?

•  
    • 20 mesaje
    15 Apr 2006, 02:19
    0 0
    Nu am pregatit niciodata drob,imi putetida ceva sfaturi si retete?
  •  
    • 9835 mesaje
    15 Apr 2006, 10:49
    0 0
    eu am o reteta de drob din maruntaie de pasare. dupa parerea mea si a celor care au gustat-o, este foarte buna, iar evele care au incercat-o in anii trecuti au fost si ele multumite de rezultat.

Drob de pui

1kg ficatei de pui
    ½ kg inimi de pui (eventual, in amestec cu pipote)
    1-2 conserve de ciuperci
    cateva legaturi de ceapa verde (suficient de multe ca sa dea gust)
    200-300 g smantina (pentru ca drobul sa nu iasa uscat)
    6-8 oua (amestecut trebuie sa fie moale, nu uscat)
    marar (din abundenta)
    patrunjel (din abundenta)
    sare
    piper

Se fierb ficateii si inimile separat. Dupa ce au fiert se dau prin masina de tocat sau se maruntesc in food processor. Se pastreaza cativa ficatei si se taie cubulete. Se prajeste ceapa verde in mult ulei. Se amesteca ficatul si inimile tocate cu ceapa verde prajita (se rastoarna cu tot cu uleiul in care s-a prajit), ciupercile taiate marunt, marar si patrunjel, ouale batute, smantina, sare si piper. Se unge bine o tava cu ulei sau margarina, se presara cu pesmet si se rastoarna amestecul in ea.
    Se coace la foc moderat aproximativ o ora, fie in forma rectangulara (de cozonac), fie in tava de placinta (obisnuita).
  •  
    • 480 mesaje
    16 Apr 2006, 01:02
    0 0
    DROB DE MIEL

Ingrediente: Ficatul, plaminii, splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat), 150 g ceapa, 100 g franzela, 50-80 ml untdelemn, 100 ml smantana (se poate si fara ), 3-4 oua, sare, piper, enibahar, marar, patrunjel, tarhon.
    Mod de preparare: Maruntaiele de miel se spala la un jet de apa. Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in 5-6 linguri de untdelemn, apoi se adauga plaminii taiati in bucati mici, rinichii taiati in jumatate, pe lungime, apoi crestati in 2-3 locuri si bine spalati, o lingurita cu virf de sare, cite un virf de lingurita din fiecare condiment macinat, lasind sa se prajeasca la foc mic acoperite, pina cind scade apa ce o lasa. Reci, se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si franzela muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga smintina, ouale intregi, citeva frunze de ceapa verde taiate in felii subtiri, cite o lingurita din verdeata preferata taiata marunt, sau din toate, dupa gust. Se amesteca bine.
  •  
    • 480 mesaje
    16 Apr 2006, 01:05
    0 0
    eu fac drob cu soia sau cu vinete.
  •  
    • 20 mesaje
    16 Apr 2006, 09:10
    0 0
    Multumesc pt retele de drob,la solicitarea familiei voi testa reteta de drob de miel.
    Va doresc tuturor sarbatori fericite !
  •  
    • 533 mesaje
    16 Apr 2006, 09:20
    0 0
    De la miel ficat,plamini,splina si rinichi.In cazul in care nu-ti ajung cantitatile se poate completa cu organe de porc.Rinichii eu ii pun mai intai in apa cu otet pt.a lua acel iz de urina.Le pun pe toate la fiert.Dupa ce s-au racit le tai cubulete mici si intr-o cratita le amestec cu sare,piper,enibahar,patrunjel, ceapa verde,usturoi verde,adaug si oua in functie de cantitatea de maruntaie si gris in ideea de a lega mai bine.Tava o ung bine, pun apoi prapurul intins astfel incit sa fie si pe fundul tavii dar sa si pot acoperii drobul cu el.Pun amestecul, invelesc bine cu prapurul si dau la cuptor.Drobul il supreveghez pt.ca atunci cind ia un aspect mai uscat dar prapurul nu este facut mai adaug din cind in cind cite putin din apa in care au fiert organele!
  •  
    • 1928 mesaje
    16 Apr 2006, 10:17
    0 0
    fetele aveti grija cu rinichii, sa-i spalati bien inainte de a-i pune in drob, altfel o sa impregneze drobul cu o aroma nu prea placuta de urina.
  •  
    • 46 mesaje
    16 Apr 2006, 15:51
    0 0
    F3lychia, cum faci drobul cu soia? Dar cel cu vinete?
    Merci anticipat
  •  
    • 587 mesaje
    16 Apr 2006, 21:53
    0 0
    In lipsa prapurelui drobul poate fi invelit intr-o foaie subtire de aluat fraged uns cu galbenus de ou si presarat cu chimen; este si gustos si de efect.
  •  
    • 533 mesaje
    16 Apr 2006, 22:16
    0 0
    Sau se pune hirtie de copt cu tava unsa putin.Este foarte bun si fara prapur!
  •  
    • 480 mesaje
    16 Apr 2006, 22:17
    0 0
    miki_c

DROB DE VINETE
    Ingrediente
    1 kg. vinete, 4 cepe mari, 5 lg. gris, 5 oua, 100 gr. cascaval, 2-3 rosii, 3 legaturi patrunjel, 100 ml. ulei, sare si piper dupa gust
    Mod de preparare
    Se curata vinetele de coaja, se taie pe lungime apoi in cubulete si se oparesc in apa cu sare. Cepa tocata se caleste in ulei incins pana devine aurie. Peste vinetele oparite si scurse de apa se presara grisul, se amesteca totul cu cepa prajita, se adauga patrunjelul tocat marunt, sare, piper si ouale batute. Se toarna totul intr-un vas neuns si se introduc la cuptor. Se presara cascaval ras deasupra.

DROB DE SOIA CU CIUPERCI
    Ingrediente
    2 pungi de soia granule
    1 cutie de ciuperci
    1 leg ceapa verde
    1 leg ustiuroi verde
    1 leg marar
    1 leg patrunjel
    5 oua
    piper, sare, delicat (dupa gust)

Se fierbe soia jumatate de ora in apa cu codimente,se strecoara si se lasa la racit.
    Ciupercile se spala si se taie marunt, se amesteca cu ceapa, usturoiul ( calite in ulei), mararul si patrujelul taiate marunt, ouale si se condimenteaza cu piper, sare si delicat.
    Se da la cuptor 40 minute, cand este aproape gata se pun rosii taiate felii subtiri, cateva fire de ardei, masline si cascaval ras.( acestea din urma sunt obtionale).

Merita incercate retetele, acest drob se poate face pe toata perioada anului nu doar de Paste precum drobul de miel.

Pofta buna!

Te pupik........
  •  
    • 119 mesaje
    17 Apr 2006, 10:10
    0 0
    Si eu fac drob de vinete si iese super. dupa o reteta de pe internet. parca se cheama drob american ??? dar e mai bun, parca, chiar decat salata de vinete, e bun si rece, il mananca si copiii... si in plus se poate devia de la reteta , in functie de ce ai prin casa ...

o sa-l studiez pe cel de soia ???

la drobul de miel eu fierb toate maruntaiele inainte de a le da prin masina. si in functie de ce mai am la indemana, obisnuiesc sa fierb si bucatele de carne de miel si mai ales cate o bucata de carne de porc, preferabil cu grasime. astfel mai iese din gustul de miel, si-l mananca toata lumea mai cu drag, ca ai mei sunt mai sensibili. sotul meu se mandreste cu drobul meu mereu ??????/ nu pun nici exagerat de mult patrunjel sau alte verdeturi, numai ceapa verde e obligatorie, cum face mama mea.........in concluzie....la drob m-au decretat superbucatareasa !!!
    vai ce pofta mi s-a facut !!
  •  
    • 62 mesaje
    19 Apr 2006, 17:13
    0 0
    eu fac de cativa ani reteta de drob data de donna si place tuturor la nebunie. de-abia astept s-o pregatesc din nou si anul acesta. s-aveti sarbatori frumoase. pupici.
  •  
    • 20 mesaje
    19 Apr 2006, 22:55
    0 0
    La drob se pune si usturoi?
  •  
    • 587 mesaje
    19 Apr 2006, 23:36
    0 0
    Eu pun usturoi verde; cred ca e important pentru gust
  •  
    • 20 mesaje
    20 Apr 2006, 00:06
    0 0
    Cred ca ai dreptate zanada05 ,usturoiul poate da un gust bun.
  •  
    • 46 mesaje
    22 Apr 2006, 02:11
    0 0
    Multumesc mult f3lychia,esti o dulce!
  •  
    • 272 mesaje
    25 Apr 2006, 09:28
    0 0
    donna, a iesit super bun drobul.
    aveam reteta de cand ai postat-o mai de mult, dar abia acum am incercat-o. e clar ca va deveni "traditionala" de sarbatori de acum incolo.
  •  
    • 20 mesaje
    26 Apr 2006, 00:45
    0 0
    drobul meu a fost gustos,dar a fost putin cam uscat si nu stiu unde am gresit.
  •  
    • 9835 mesaje
    26 Apr 2006, 12:41
    0 0
    ioana, ma bucur ca ti-a placut

anul asta eu am probat varianta in care drobul se inveleste in foaie de placinta (din comert ) - si pot sa spun ca m-am decis ca de aici inainte sa fac la fel, pentru ca foaia aia, unsa cu ou batut din belsug, pe langa faptul ca nu lasa amestecul sa se crape la copt, se rumeneste foarte frumos, iar drobul e mult mai usor de scos din forme (eu folosesc forme de pandispan, din acelea mai lungi si mai inguste).

...si, cu siguranta, de aici inainte voi pune si eu usturoi verde, dupa sfatul fetelor