Cozonac (Umplutura)pentru ciocolatosi!
-
0 0Fetelor,doresc si eu o reteta de umplutura pentru cozonac,cu nuca,cacao.O reteta probata,incercata,sa nu se lase cozonacul sau sa se incruzeasca,sa fie crema multa cand se taie felii!
O zi buna!
-
mai, eu de umplutura crema pentru cozonac n-am auzit, doar de cacao amestecata in aluat sau cacao amestecata cu ou si nuca. dar, daca vrei crema in cosonac, dupa ce s-a racit poti sa-l tai deasupra in V, ca pe o felie de pepene, si in spatiul respectiv sa pui crema apoi sa pui felia la loc. eventual, daca vrei sa intre mai multa crema poti sa mai tai din felia scoasa in asa fel ca atunci cand o pui la loc sa iti intre si destula crema in cozonac si sa si arate natural, nu ca si cum ar avea capac. sper ca am explicat destul de coerent procedeul.
-
Eu asa fac umplutura pt cozonac:
Nucile prajite moderat si uscate bine la cuptor (dupa ce se prajesc suficient se stinge cuptorul si nucile se lasa inauntru, ca sa se usuce bine), date prin masina de tocat, se amesteca cu stafide spalate si scurse bine, cu albus batut cu zahar (ca pt bezele), cacao (trebuie destul de multa), esenta de rom, zahar vanilat. Umplutura nu trebuie sa fie nici prea uscata, dar nici excesiv de moale.
* Pentru umplutura, folosesti albusurile care iti raman de la prepararea aluatului de cozonac. Dupa ce le bati spuma cu zaharul, nu le pui pe toate peste nuca, ci numai o parte. Dupa ce amesteci toate ingredientele (spuma de albusuri, nuca, stafide, cacao, arome), poti decide daca mai e nevoie (sau nu) sa adaugi albus batut.
Si eu pun multa umplutura cu nuca in cozonaci, fara sa-mi pese ca in felul asta aproape sigur cozonacii o sa crape la copt.
Cat despre crema de ciocolata, cred ca poti sa o pui in umplutura, in loc de cacao.
Am facut o proba nu demult, punand bucatele de nutella (rece, de la frigider, ca sa o pot manevra) in pandispan. A iesit foarte bine: pandispanul nu s-a lasat si nu s-a incruzit in jurul gogoloaielor de crema.
Deci se poate