IDEI DE PLACINTE, pls!!!!!!!!!!!!!!
-
0 0In Sambata Floriilor femeile coc placinte si
le impart saracilor ca pomana, in special celor care
au copii mici.
Va rog, sa-mi dati o idee........! evelor voi ce placinte stiti?
multumesc anticipat! -
uite o reteta de placinta aperitiv cu ciuperci:
Foi de placinta din comert
Umplutura: 1,5 kg ciuperci proastete le cureti si le fierbi in apa cu sare
4 morcovi mai mari ii dai pe razatoarea mare
4-5 cepe mai mari le tai
ceapa cu morcovii se pun in putin ulei la calit si dupa 2,3 min se adauga apa pana se acopera
se lasa asa la fiert pana scade seama
dupa ce s-au fiert se pun in strecurator sa se scurga zeama ramasa
in tigaie se incinge unt si se pun ciupercile maruntite pe urma ceapa si morcovii se mai lasa 5 min pe foc se condime nteaza si se lasa la racit.
se amesteca cu 2 oua batute si se aseaza in tava intre foi
deasupra se unge foaia cu ou si se rade cascaval
se da la cuptorul incins dinainte cu 20 min si se coace 25-35 min
se taie rece -
Umpluturi:
Ciuperci : calita ceapa cu foi dafin + ciuperci fierte,stoarse si taiate+sare,piper.Dau la racit + ou,smintina,verdeata.Intre foi,la cuptor.
Carne : calita ceapa cu dafin + carne(vita+porc)+ sare,piper,cimbru,coriandru,enibahar.Cind este gata se da la racit + ou,verdeata se verifica de mirodenii, intre foi la cuptor.
Carne cu ciuperci : ceapa calita + carne + mirodenii dupa 10' adaug ciupercile (fierte,stoarse,taiate).Dupa ce s-a facut bine dau la racit + ou, verdeata,smintina.Intre foi....
Carne cu praz : carnea ca si sus, iar in alta cratita se caleste prazul cu sare,piper.Se combina + ou,mirodenii,putina smintina....
Ciuperci cu praz : aceeasi poveste ca si sus dar optional se poate adauga si putin cascaval la amestecare sau telemea maruntita.In functie de gusturi...
Brinza sarata : br.vaci + telemea oi + telemea floricica (cite putin din toate se aduna si se imbina gusturile) + ou + smintina + CHIMEN.....
Brinza dulce : br.vaci + zahar, zah.vanilat, ou, esenta rom, coaja de lamaie, stafide....intre foi..
Spanac : oparit, scurs, tocat pus peste ceapa calita si se caleste bine,bine pina nu mai lasa zeama + sare, piper, optional ou , intre foi....Imi place la nebunie aceasta placinta.
Mere : rase, scurse puse la calit cu zahar + scortisoara praf, esenta rom,cind este calit intre foi.....
Praz cu telemea : calit prazul + telemea,ou sare piper...
Cam pe astea le fac eu si culmea se maninca desi sint un antitalent in bucatarie.
Spor la treaba! -
hai salut, in sfarsit am ajuns si eu pe net...nasol un week-wnd intreg fara calculator. am fost la tara (Valea Draganului) la bunica. a fost super. tot week-endul am mancat ca o sparta. cred ca de la aerul de munte...
sa zicem!!
donna ma bucur ca ti-a placut
am citit si eu o gramada de retete si sfaturi de la tine .. -
inca o umplutura de placinta care mi-a venit acuma in minte si pe care o sa o prepar deseara
Foile: aceeleasi, adica din comert(e mai simplu si rapid)
Umplutura: branza de vaci (cam 700gr) se amesteca cu oua batute si sunca afumata sau kaizer putin prajit se condimenteaza si se umplu foile.
se serveste cu multa smantana -
placinta de cartofi pt micul dejun
5-6 cartpfi se curata si se dau pe razatoarea mica, se storc bine de zeama se amesteca cu cateva oua batute (iese ca o pasta) si felii de sunca taiate fasii se condimenteaza dupa gust si se pune compozitia in tigaie cu ulei incins la foc mic ca sa se patrunda bine, se intoarce cu grija placinta ca sa nu se rupa si cand e aproape gata se rade cascaval afumat(sau orice fel de branza) se scoate pe o farfuie si se pune smantana dupa gust.
pofta buna si sper sa va placa.
va pup