IDEI DE PLACINTE, pls!!!!!!!!!!!!!!

•  
    • 480 mesaje
    7 Apr 2006, 10:48
    0 0
    In Sambata Floriilor femeile coc placinte si
    le impart saracilor ca pomana, in special celor care
    au copii mici.

Va rog, sa-mi dati o idee........! evelor voi ce placinte stiti?

multumesc anticipat!
  •  
    • 878 mesaje
    7 Apr 2006, 11:04
    0 0
    ce fel de placinte dulci sau sarate?
  •  
    • 480 mesaje
    7 Apr 2006, 12:17
    0 0
    as vrea si dulci si sarate.

ms.mult codruta, esti o scumpa!
    te pupik....
  •  
    • 878 mesaje
    7 Apr 2006, 14:59
    1 0
    uite o reteta de placinta aperitiv cu ciuperci:

Foi de placinta din comert
    Umplutura: 1,5 kg ciuperci proastete le cureti si le fierbi in apa cu sare
    4 morcovi mai mari ii dai pe razatoarea mare
    4-5 cepe mai mari le tai
    ceapa cu morcovii se pun in putin ulei la calit si dupa 2,3 min se adauga apa pana se acopera
    se lasa asa la fiert pana scade seama
    dupa ce s-au fiert se pun in strecurator sa se scurga zeama ramasa
    in tigaie se incinge unt si se pun ciupercile maruntite pe urma ceapa si morcovii se mai lasa 5 min pe foc se condime nteaza si se lasa la racit.
    se amesteca cu 2 oua batute si se aseaza in tava intre foi
    deasupra se unge foaia cu ou si se rade cascaval
    se da la cuptorul incins dinainte cu 20 min si se coace 25-35 min
    se taie rece
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Apr 2006, 16:12
    0 0
    codruta, reteta asta suna formidabil!

o s-o fac zilele astea, cu siguranta

multzam
  •  
    • 533 mesaje
    7 Apr 2006, 21:23
    0 0
    Umpluturi:
    Ciuperci : calita ceapa cu foi dafin + ciuperci fierte,stoarse si taiate+sare,piper.Dau la racit + ou,smintina,verdeata.Intre foi,la cuptor.
    Carne : calita ceapa cu dafin + carne(vita+porc)+ sare,piper,cimbru,coriandru,enibahar.Cind este gata se da la racit + ou,verdeata se verifica de mirodenii, intre foi la cuptor.
    Carne cu ciuperci : ceapa calita + carne + mirodenii dupa 10' adaug ciupercile (fierte,stoarse,taiate).Dupa ce s-a facut bine dau la racit + ou, verdeata,smintina.Intre foi....
    Carne cu praz : carnea ca si sus, iar in alta cratita se caleste prazul cu sare,piper.Se combina + ou,mirodenii,putina smintina....
    Ciuperci cu praz : aceeasi poveste ca si sus dar optional se poate adauga si putin cascaval la amestecare sau telemea maruntita.In functie de gusturi...
    Brinza sarata : br.vaci + telemea oi + telemea floricica (cite putin din toate se aduna si se imbina gusturile) + ou + smintina + CHIMEN.....
    Brinza dulce : br.vaci + zahar, zah.vanilat, ou, esenta rom, coaja de lamaie, stafide....intre foi..
    Spanac : oparit, scurs, tocat pus peste ceapa calita si se caleste bine,bine pina nu mai lasa zeama + sare, piper, optional ou , intre foi....Imi place la nebunie aceasta placinta.
    Mere : rase, scurse puse la calit cu zahar + scortisoara praf, esenta rom,cind este calit intre foi.....
    Praz cu telemea : calit prazul + telemea,ou sare piper...
    Cam pe astea le fac eu si culmea se maninca desi sint un antitalent in bucatarie.
    Spor la treaba!
  •  
    • 480 mesaje
    7 Apr 2006, 21:42
    0 0
    codruta

esti foarte amabila, iti multumesc ca ti-ai rapit din pretiosul tau timp!

spre rusinea mea recunosc sincer ca nu aveam aceasta reteta delicioasa.

daca iti permite timpul, m-as bucura sa ne trimiti si alte retete de placinte.

inca o data iti multumesc, esti o dulce......!
    te pupik.....
  •  
    • 480 mesaje
    7 Apr 2006, 21:51
    0 0
    draga CLAU78

iti multumesc si tie iubito pt. idei, sunteti tare dragute si apreciez!!!!!!

te pupik.....
  •  
    • 9835 mesaje
    8 Apr 2006, 13:41
    0 0
    codruta, am placinta cu ciuperci la cuptor

miroase ametitor...

umplutura e de-li-cioa-sa, am gustat-o, asa ca am o furtuna de sucuri gastrice in stomac, mama-mama!

inca o data, multumesc pt reteta
  •  
    • 9835 mesaje
    8 Apr 2006, 23:07
    0 0
    PS Am mancat-o aproape pe toata, la o singura masa.

A iesit de mare exceptie!
  •  
    • 878 mesaje
    10 Apr 2006, 14:18
    0 0
    hai salut, in sfarsit am ajuns si eu pe net...nasol un week-wnd intreg fara calculator. am fost la tara (Valea Draganului) la bunica. a fost super. tot week-endul am mancat ca o sparta. cred ca de la aerul de munte... sa zicem!!
    donna ma bucur ca ti-a placut
    am citit si eu o gramada de retete si sfaturi de la tine ..
  •  
    • 878 mesaje
    10 Apr 2006, 15:16
    0 0
    inca o umplutura de placinta care mi-a venit acuma in minte si pe care o sa o prepar deseara
    Foile: aceeleasi, adica din comert(e mai simplu si rapid)
    Umplutura: branza de vaci (cam 700gr) se amesteca cu oua batute si sunca afumata sau kaizer putin prajit se condimenteaza si se umplu foile.
    se serveste cu multa smantana
  •  
    • 878 mesaje
    10 Apr 2006, 16:31
    0 0
    placinta de cartofi pt micul dejun

5-6 cartpfi se curata si se dau pe razatoarea mica, se storc bine de zeama se amesteca cu cateva oua batute (iese ca o pasta) si felii de sunca taiate fasii se condimenteaza dupa gust si se pune compozitia in tigaie cu ulei incins la foc mic ca sa se patrunda bine, se intoarce cu grija placinta ca sa nu se rupa si cand e aproape gata se rade cascaval afumat(sau orice fel de branza) se scoate pe o farfuie si se pune smantana dupa gust.
    pofta buna si sper sa va placa.
    va pup
  •  
    • 480 mesaje
    10 Apr 2006, 21:02
    0 0
    codruta

multumim din suflet pt. retete, sunt super......apreciez ca ne-ai acordat din timpul tau asa de multa atentie!!!

te pupik........

PS.spor la treaba!
  •  
    • 127 mesaje
    13 Apr 2006, 14:58
    0 0
    Off topic:

Codruta, vorbesti de Valea Draganului, in apropiere de Huedin? Daca da, apai sa stii ca am facut in '99 un revelion de pomina acolo si un concediu asisderea in 2000.
  •  
    • 878 mesaje
    13 Apr 2006, 17:18
    0 0
    da exact acolo, la 20 km de Huedin.
    e frumoasa zona.
    ti-a placut?
  •  
    • 127 mesaje
    14 Apr 2006, 14:27
    0 0
    La nebunie! E un peisaj de vis...si iarna si vara. In plus, am fost si o gasca faina acolo, pacat ca unii au plecat in strainataturi, iar alti doi au parasit aceasta lume mult prea devreme.
  •  
    • 357 mesaje
    16 Apr 2006, 14:59
    0 0
    Fetele, sper ca suntetzi pe-aici ! Am placinta (cea cu ciuperci postata de codrutacostea) la cuptor de 20 de minute si a inceput sa miroasa (super miroase!) ... cum imi dau seama cand e gata ??? Ca nu vreau sa se arda .. cum o testez??? cu scobitoarea nu reusesc sa-mi dau seama
  •  
    • 575 mesaje
    14 Sep 2006, 16:53
    0 0
    Vreau sa fac o placinta is eu in weekend.. SI nu stiu: cate foi pun jos si cate sus? Una-una sau 7-7?
  •  
    • 878 mesaje
    14 Sep 2006, 17:38
    0 0
    eu le impart in doua. aproximativ. (nu stau sa le numar pe fiecare in parte...) asa cum pica...
    care dintre placinte o faci??