Peste

•  
    • 41 mesaje
    6 Apr 2006, 20:16
    0 0
    Buna! Va rog sa imi spuneti si mie cum pregatiti voi pestele proaspat la gratar? Si ce garnituri folositi la el.
  •  
    • 533 mesaje
    6 Apr 2006, 22:38
    0 0
    Il sarez si il bag in staniol.Garnitura de cartof natur cu putina margarina pusa cind sunt calzi si patrunjel tocat.Asta una dintre variante care-mi place foarte mult.Sau fript pe tabla si cu aceeasi garnitura.Sau cu mamaliga si mujdei in care adaug si putina smintina!
  •  
    • 575 mesaje
    7 Apr 2006, 09:38
    0 0
    Dar cum anume il faceti? Pe ce dispotiv de gratar? Vreau si eu sa-mi cumpar si nu stiu de care..
  •  
    • 533 mesaje
    7 Apr 2006, 09:49
    0 0
    In comert se gaseste gratar pt.aragaz, este rotund si cu o gaura in mijloc.Se gaseste si in Selgros!Numai ca pe asta nu poti pune pestele intreg ci taiat.La acest gratar pun putina apa in partea de jos, pt.a nu se usca prea tare carnea.Pestele, in functie de cum am pofta ori direct pe gratar ori invelit in staniol.Tot pe astfel de gratar iese nemaipomenit si puiul,sau carne de porc.Mai am in dotare ceva tabla facuta de tatal meu special tot pt.aragaz.Dar se poate frige pestele si intr-o tigaie in care nu pui decit sare iar cind este incinsa bine tigaia pui pestele, puiul,porc ce ai.Iar cind sintem la iarba verde la gratar profit de situatie si-mi pun pe el un peste invelit in staniol.Pt.gustul meu neaparat sarat inainte!
  •  
    • 480 mesaje
    7 Apr 2006, 10:36
    0 0
    Crap la gratar cu sos de unt

1 kg de crap curatat si spalat, sare, 3 linguri unt, 1 lamaie, 1 lingura mustar, piper macinat

Pestele se pune intreg pe un gratar, dupa ce a stat cu sarea pe el 30 min. Pestele se intoarce des, pentru a se frige uniform.Se unge cu putin ulei daca nu este destul de gras, se scoate pe un platou si se taie feliidupa ce s-aracorit putin.Se prepara un sos din unt si lamaie astfel: untul se inmoaie pe foc mic, apoi se trage cratita de pe foc, se adauga zeama de la o lamaie si se amesteca energic cu o lingura de lemn pana cand se omogenizeaza bine. Se adauga mustarul, continuand operatia.Cand sosul arata cao crema consistenta, se sareaza si se tine la cald.Se toarna peste pestele fript si se serveste imediat. Sosul se poate servi si cu pastrav la gratar si sau raso