Help!!!! prajituri de post

•  
    • 21 mesaje
    31 Mar 2006, 10:33
    0 0
    Am nevoie urgenta de retete de prajituri de post. Dragi eve mai experimentate in bucatarie, ma puteti ajuta cu retete sigure, incercate de voi? Eu am preparat un chec de post, dar a iesit foarte sfaramicios, astfel incat a aterizat direct la cosul de gunoi.
  •  
    • 1131 mesaje
    31 Mar 2006, 12:31
    0 0
    Amestecul d efaina de soia cu produsul "Digesta" inlocuieste oul foarte bine in prajiturile de post. Le gasesti la magazinele cu produse naturiste sau vegetariene.
  •  
    • 533 mesaje
    3 Apr 2006, 23:29
    0 0
    Ai aici pt.toate gusturile
    http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajituri
    http://www.culinar.ro/carte_de_bucate_Dulciuri___3_Dulciuri____.htm
  •  
    • 21 mesaje
    4 Apr 2006, 15:48
    0 0
    Retetele de pe siturile de mai sus le-am preluat deja, dar nu le-am facut. M-ar interesa mai mult retete incercate de voi si care au iesit si gustoase si aspectoase. Reteta de chec pe care am incercat-o am luat-o dintr-o revista Practic in bucatarie si desi era bun la gust, checul fiind sfaramicios nu a putut fi taiat. Prajiturile trebuie sa le fac pentru un parastas, asa incat trebuie sa arate bine. Sunt in pana de idei si presata de timp pentru ca parastasul este duminica viitoare.
  •  
    • 480 mesaje
    4 Apr 2006, 20:16
    0 0
    NEGRESA DE POST

Ingrediente:
    1 cana sifon, 2 cani zahar, 8 linguri cacao, 8 linguri ulei, 1 pachetel praf de copt, 2 cani faina. Glazura: margarina, zahar, cacao, nuca de cocos macinata.

Mod de preparare
    Se amesteca ingredientele pana se obtine o pasta semilichida, se toarna intr-o tava tapetata cu faina, se da la cuptor la foc moderat. Dupa ce se scoate din cuptor se adauga glazura si se presara nuca de cocos(sau/si nuca macinata) din belsug.

CORNULETE DE POST
    Ingrediente
    - 250g de margarina
    - 150 g de zahar
    - 3 linguri de rom
    - coaja de lamaie
    - 205 g faina
    - gem sau rahat pentru umplutura

Mod de preparare
    Se freaca margarina cu zaharul pana se face spuma. Se adauga pe rand celelalte ingrediente, se framanta bine, astfel incat sa se obtina un aluat potrivit de moale. Se intind foi, se taie triunghiuri. Se umplu cu rahat sau gem si se impaturesc in forma specifica.
    Se pun la copt la foc potrivit.
    Dupa ce sunt scoase din cuptor, dar inainte sa se raceasca sunt pudrate cu zahar pudra din belsug.
  •  
    • 480 mesaje
    4 Apr 2006, 20:19
    0 0
    PRAJITURA SALAM
    • 250 g biscuiti populari
    • 250 g rahat
    • 150 g margarina
    • 250 nuci uscate in cuptor si rasnite
    • 3 linguri de cacao
    • 1-2 foi de gelatina (facultativ)
    • 4 linguri apa
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • 1 lingura coaja de lamaie
    • 1 lingura rom
    In apa calda, in care s-a topit gelatina (daca exista), la foc mic, se topeste rahatul, taiat bucatele mici, se adauga cacaoa, nuca maruntita si se fierb impreuna, pana se obtine o pasta moale, in care se incorporeaza margarina.
    Se ia de pe foc si se adauga biscuitii, sfaramati cat mai marunt si mirodenii.
    • Se rastoarna pe o planseta acoperita cu zahar pudra, de grosimea 1 cm. Se ruleaza si se modeleaza prajitura de forma si grosimea unui baton de salam. Se da la rece si se serveste taiata rondele
  •  
    • 480 mesaje
    4 Apr 2006, 20:21
    0 0
    PRAJITURA CU MORCOV
    Ingrediente:
    4 cani de faina, 6 cani de morcov ras, 3 cani zahar, 1 pachet de margarina, 1 borcan de gem, 2 linguri de bicarbonat sau amoniac.
    Mod de preparare
    Se rade morcovul pe razatoarea mica, se freaca cu zaharul si se pune la calit. Dupa ce a scazut zeama, se adauga margarina si se raceste. Se adauga faina, bicarbonatul, se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. O jumatate de aluat se intinde in tava, se unge cu gem, apoi se acopera cu cea de-a doua jumatate de aluat. Se da la cuptor.

STRUDEL CU MERE AROMAT
    Ingrediente:
    foi de placinta, 1 kg mere, 200 gr zahar, 100 gr nuca de cocos, stafide, eama de lamiie, vanilie, scortisoara, 100 gr margarina.
    Mod de preparare
    Merele se curata si se taie bucati. Se pun intr-un castron cu zaharul si zeama de la o lamiie, se lasa 2-3 ore, apoi se storc, se amesteca cu nuca de cocos, stafidele, scortisoara, vanilia. Acest amestec se intinde pe foile de placinta, se ruleaza, se ung cu margarina si se presara cu putin zahar. Se asaza in tava bine unsa cu margarina si se dau la cuptor
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Apr 2006, 20:23
    0 0
    dana, soacra-mea a facut un parastas saptamana trecuta

chestiunea prajiturii a rezolvat-o foarte usor: a cumparat din comert un cozonac de post foarte bun, cu multa umplutura de nuca.

o felie mare de cozonac din asta+coliva+o banana = solutia perfecta pentru partea de desert a parastasului, fara complicatii si efort
  •  
    • 504 mesaje
    8 Apr 2006, 16:16
    0 0
    O reteta simpla ,testata si gustoasa aici

PRAJITURA CU MERE
    1 cana zahar,1 cana faina,1 cana gris,2 Kg mere rase cu tot cu coaja
    1 pachet de margarina

rom, scortisoara, vanilie
    Se amesteca zaharul cu grisul si faina.
    Se rad merele si se storc.
    Se unge tava si se tapeteaza cu faina.
    Se presara o cana din amestecul de mai sus, 1/3 din merele rase, din nou o cana de amestec, 1/3 din mere, o cana de amestec si deasupra merele ramase.

In zeama de la mere se pune un pachet de margarina se da intr-un clocot si se toarna deasupra prajiturii.

Se da la cuptor,cca 30-40min,la foc potrivit,pt cuptor electric cca 170grade.

Merge si cu jumatate din cantitati dar bineinteles si o tava mai micuta,eu am copt in una de sticla termorezistenta.

E mai gustoasa rece!
    Pofta buna!