prajituri Paste
-
0 0ce prajituri faceti voi cu aceasta ocazie?
-
Eu una, la mai toate evenimentele fac Kremschnit, pt.ca linga mine este un mare mincator de asa ceva.Si nu fac o tava ci 2-3.Parerea lui fffff buna.
Foile le cumpar din comert.Crema :
1,250 L lapte
8-9-10 oua in fct.de marime
9 linguri zahar
9 linguri cu amidon alimentar de porumb (dar nu Dr Oetker)tot in comert se gaseste intr-o punga alba si are desenat si un stiulete de porumb
6 zah.vanilat
Intr-o cretita mai inalta pui galbenusurile + zahar + zah.vanilat + amidon + un praf sare.Amesteci si pui treptat laptele amestecind usor astfel incit sa dizolvi cocoloasele de amidon.Pui la foc mic.Intre timp poti sa bati cu mixerul albusurile spuma.Crema trebuie supravegheata ca sa nu se lipeasca.Atunci cind incepe sa se lege si are deja consistenta de budinca, adaugi albusul spuma si amesteci cu sirguinta de sus in jos pina se incorporeaza.Intre timp opresti si focul la aceasta faza.Cind este incorporat albusul scoti lingura si lasi la racit.
Cind crema este caliie o pui intre foi si tot atunci o si tai.Nu lasa taiatul dupa racirea cremei intre foi, iar cutitul sa fie zimtat.
Eu asez prajitura in ambalajul foilor, atit ca pun staniol pe interior ca sa nu imprumute gust de carton, si mai ales ca mai fuge putin din crema pe margini iar cutia este suport pt.prajitura.
Se presara zahar pudra!
Spor la treaba si pofta buna! -
Urasc gustul de faina in creme!Dar si ideea de a face crema cu FAINA ! Dat fiind , ca prajitura Kremschnit imi place foarte mult, recunosc ca prima oara am facut cu faina.ESEC TOTAL atit la gust cit si la consistenta.Nu iese!!! Secretul l-am aflat pina la urma!
desi nimeni nu dorea sa-l divulge, hahaha,, dar recunosc am tras cu ochiul pt.un gust nobil!!! -
Donna se gaseste si la plafar amidon de porumb DAR cantitate mica =pret mare.Pe acesta il folosesc la mancare,sosuri.
Pt. Kremschnit cumpar amidonul din magazin sau gasesc chiar si la tarabe.O punga alba cu stiulete desenat ceva dunga rosie si scrie cu negru(imita scrisul de mina)"Amidon de porumb".Iar intre cele doua mi se pare ca exista diferenta.Cel din plafar cind l-am folosit la Kremschnit,avea gust prea puternic de amidon, pe cind cel de la piata nu-i dadea acel gust.Daca folosesti amidon de la plafar pt. Kremschnit, eventual sa fie lingurile mai scuturate, nu cu virf.