caut o prajitura cu foi

•  
    • 4 mesaje
    26 Mar 2006, 20:31
    0 0
    Buna fetelor! am si eu nevoie de o prajitura cu foi, dar crema sa fie cu zahar ars. cand aveam vreo 10 ani mama mea facea astfel de prajitura dar acum nu si-o mai aminteste deloc.
    Nu refuz si alt fel de prajituri cu foi.
    va pup si multumiri anticipate.
  •  
    • 13910 mesaje
    26 Mar 2006, 21:20
    0 0
    la ce fel de foi te referi? cele de napolitana? daca da, cred ca am eu asa ceva
    o sa caut
  •  
    • 480 mesaje
    26 Mar 2006, 21:36
    0 0
    Prajitura cu zahar ars

Ingrediente

Aluat
    - faina
    - 2 oua intregi
    - 5 linguri zahar
    - 5 linguri ulei
    - 5 linguri lapte
    - 1 lingurita amoniac stins in ulei

Crema
    - 1 cana lapte
    - 2 linguri faina
    - 1 si 1/2 cana de zahar care se arde
    - 200 g unt
    - 1 ou
    Mod de preparare
    Aluat
    Se face aluatul si se imparte in 3 foi care se coc pe dosul tavii, unsa in prealabil cu ulei.

Crema
    Intr-un castron se sparge un ou intreg. Se amesteca cu 2 linguri de faina si se subtiaza cu o cana de lapte. Toata compozitia se toarna peste zaharul ars impreuna cu 200g unt. Aceasta crema se fierbe la foc mic pana se face ca o smantana. Se amesteca incontinuu pentru a nu se prinde de cratita.

Crema calduta se toarna peste foi si pe deasupra prajiturii. Foile se pun una peste alta.
  •  
    • 13910 mesaje
    26 Mar 2006, 21:38
    0 0
    Ingrediente:
    -foi de napolitana, 160 gr unt (margarina), 400 gr zahar, 5 oua, 200 gr nuci (alune) -----eu nu am respectat niciodata cantitatile, mai multe nuci------
    Se ard 200 gr de zahar la foc mic, se adauga untul amestecind mereu, apoi puale batute cu restul de zahar, vanilie si se lasa pe foc, amestecind, pina devine ca o pasta si se desprinde de cratita. Apoi se adauga nucile taita si se ia de pe foc. Chestia asta se toarna fierbinte intre foile de napolitana (3). Se pune ceva mai greu peste ele si se tine la rece -pina a 2-a zi...pina se intareste compozitia.
  •  
    • 4 mesaje
    14 Apr 2006, 20:50
    0 0
    cu foi coapte pe dosul tavii
    si multumiri anticipate
    si sarbatori fericite alturi de cei dragi ina
  •  
    • 169 mesaje
    19 Apr 2006, 00:24
    0 0
    prajitura cu foi
    este o prajitura foarte buna
    500g faina ,5 galbenuse,150 g zahar praf
    o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamiie,1 pachet margarina ,se framinta impreuna si se adauga lapte cit compozitia sa se omogenizeze.
    se coc 3 foi pe dosul tavii.
    O foaie sa farama si se inmoaie cu lapte fierbinte sa fie mai groasadecit o crema.Se lasa sa se raceasca ,apoi se amesteca un pachet de unt cu 250 g zahar praf 3 linguri cacao,15o grame nuca macinata ,rom si se adauga foaia farmata si muiata in lapte .Se umplu cele 2 foi ,iar albusele de la cele 5 galbenuse se bat bine se adauga150 g zahar si se bat pe aburi pina se intarasete ,se pune desupra prajiturii si se rade ciocolata ,sau eu obisnuiesc sa fac o glazura de ciocolata si cu ol ingura fac dungi dintr-un colt in diagonala apoi invers sa poata iesi niste patrate dar sa fie mai dese,apoi cu un cutit se incepe dintr=un colt si se trage cu el prin spuma de oua si ciocolata se va combina cu spuma de oua facind un decor foarte frumos..
    sper sa va placa ,toata lumea adora aceasta prajitura..
    va pupic si spor la facut prajitura ,voi mai venii cu retete cu foi daca mai doriti
  •  
    • 169 mesaje
    19 Apr 2006, 00:27
    0 1
    prajitura o puneti la rece pina a doua zi cind se va taia ca bucatile sa fie frumos taiate >Ea poate fi taiata in romburi sau dreptunghiuri sa se vada si modelul daca va fi facuta cu glazura darse poate rade si ciocolata
  •  
    • 878 mesaje
    19 Apr 2006, 10:05
    0 0
    Foi negre
    Ingrediente:
    Pentru foi: 1 ou, 8 linguri de zahar, 8 linguri lapte, 8 linguri ulei, 1-2 linguri cacao, 1 lingurita bicarbonat de amoniu
    Pentru crema: 250 gr zahar, 250 gr apa, 1 plic budinca de vanilie, 250 gr lapte
    Glazura: 6 linguri zahar praf, 2 linguri cacao, 2 linguri ului, 2-3 linguri apa fiarta
    Mod de preparare
    Foile: oul se freaca cu zaharul, uleiul si laptele. Se adauga cacao, bicarbonatul de amoniu si faina cat cuprinde (sa nu fie prea vartoase foile!). Se fac 3 foi si se coc pe dosul unei tavi unse cu untura si fainata.
    Crema: zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa pentru a se obtine un sirop. Budinca cu trei linguri zahar, laptele si siropul se pun la fiet pana se ingroasa. Crema se pune intre foi calda.
    Glazura: se amesteca toate ingetientele si se intinde deasupra prajiturii.
    eu cumpar glazura din comert, e f buna si rapida