ciocolata de casa
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
25 Mar 2006, 17:290 1stie cineva reteta ciocolatei de casa?As dori si una fara lapte praf ca in comert exista numai instant.Baiatului meu iiplace fff mult ciocolata de casa dar cu laptle praf din comert n-a mai iesit cum am vrut noi.Multumesc anticipat si va doresc o viata cat de "dulce".
-
25 Mar 2006, 20:112 Lapte praf Darling indulcit sau Rarau(la cutie de carton)la 400g il pui intr-un castron, adaugi 5-6 linguri cacao si le amesteci .Intr-o craticioara pui 7 linguri zahar,4 zah.vanilat si torni lapte sau apa .Sa fie cu putin deasupra zaharului.Se pune pe foc mic si adaugi si 1/2 margarina Unirea.Cind da in clocot si sint topite toate pui citeva picaturi esenta vanilie si torni peste lapte cu cacao, si amesteci energic pt.omogenizare.
-
25 Mar 2006, 22:53Ingrediente ciocolata de casa:
500 gr. lapte praf (eu folosesc Raraul)
150 gr. cacao praf
1 kg zahar
1 pachet unt
300 ml apa
esenta de vanilie si migdale
optional miez de nuca, visine din visinata, nuca de cocos
*inainte de inceperea pregatirii propriu-zise: se cerne pe o foaie mai mare de hartie laptele praf si cacaoa (ca sa nu aiba cocoloase); se curata nucile si se taie marunt (nu e necesar sa fie date prin masina de nuca pt ca nu se mai simte in ciocolata); se scot visinele din visinata si se lasa la scurs; se scoate untul din frigider (se foloseste aproape la temperatura camerei); se tapeteaza tava de aragaz cu folie de plastic sau celofan si putin in sus, sa depaseasca marginile tavii.
*pregatirea propriu-zise: se pune apa + zaharul la foc iute; cand incepe sa faca clabuci mici (da in clocot) se micsoreaza focul si se mai lasa la fiert 8-10 min pentru a se lega siropul; se da jos de pe foc; se toarna esentele de vanilie si migdale; se toarna in ploaie laptele praf+cacaoa mestecandu-se incontinuu ca sa nu apara cocoloase; se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare; se pune intr-un castron o cantitate de ciocolata (pe care o veti face bomboane de ciocolata cu visine din visinata), iar in ce a ramas se pun nucile; se toarna in tava si se la sa pe masa sa se raceasca (si sa se intareasca)
*bomboane de ciocolata cu visine din visinata: ciocolata pusa separat se ia cu lingurita si se pune in mana; se intinde usor si se pune visina in centru, apoi se imbraca in ciocolata (ca galustile cu prune) si se freaca intre palme sa se rotunjeasca; se tavaleste prin cacao sau nuca de cocos...
POFTA BUNA !!! -
26 Mar 2006, 20:30hmmmmmmmmmmm1 pare excelenta reteta asta .plec din zon asta ca mi se face foame
Înapoi la: Forum » Gastronomie