faina integrala
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
24 Mar 2006, 13:290 0Am tot citit ce buna e faina neagra, plina de vitamine,substante nutritive.......
Am cumparat si am incercat sa fac prajituri(cremsnit) am dat-o in bara cu ea...
Am facut snitele si bineanteles ca am adaugat si faina neagra.S-a lipit de tigaie, nu de snitel, deci am dat-o si cu asta in bara....
Am pus la clatite, aceeasi poveste:se lipeau ingrozitor...in fine am renuntat la ea, oricat de sanatoasa ar fi.
Voi ati incercat? ce rezultat ati avut?
Apropo, am incercat-o si pe cea de soia la cremsnit si a iesit cu un gust'inconfundabil', ca sa spun frumos...nici cu asta nu mai incerc. -
24 Mar 2006, 17:04cleo, pai de, de-aia se prefera faina alba...
dar: e pacat ca din cauza asta noi sa mancam partea cea mai putin sanatoasa a cerealelor, iar partea cea mai buna sa o lasam pt animale.
prin urmare, chiar daca nu poti folosi faina integrala la preparate mai pretentioase, poti face din ea painici de casa, covrigi, turtite... mai ales covrigii si turtitele sunt extrem de usor de facut: adaugi in faina apa calduta si sare, framanti bine-bine, pana se desprinde aluatul de pe maini... formezi covrigi sau turtite, ii/le coci (parerea mea e ca tavile de aluminiu sunt cele mai bune pt asa ceva)... si le consumi ca atare sau in loc de paine, la masa. iar daca in aluat mai adaugi si seminte (de floarea soarelui, de dovleac, susan)... eheeeeiiii....
daca vrei sa faci paine de casa (cu drojdie), nu face cantitati prea mari o data, pentru ca painea integrala nu se pastreaza la fel de bine ca cea alba (se altereaza).
Înapoi la: Forum » Gastronomie