am nevoie de un sfat :)) de la voi
-
0 0sunt "just married"! ...pt moment experimentez in bucatarie
ultima data am incercat sa fac salata de vinete( reteta mi se parea simpla, in plus mama o pregatea tot timpul
..vinetele copate, tocate, amestecate cu ceapa taiata marunt si maioneza)problema e ca au venit amarare...voi stiti care este reteta corecta?eu am facut-o din amintiri! poate ca trebuie eliminiate semintele din vinete?!sa fie asta? oricum..ador mancarea din vinete ...stiti alte retete care sa le contina? -
mie imi ies amare daca dau ceapa pe razatoare.De obicei fac vinetele cu ceapa , fara maioneza sau cu maioneza , fara ceapa .O prietena de-a mea spune ca pune in vinete ardei gras taiat subtire in loc de ceapa sa nu iasa iuti , iar bunica sotului pune in vinete dovlecel fiert fara seminte si il toaca odata cu vinetele .
Sper ca ti-am fost de folos. -
Fetelor vinetele se coc pe flacara de la aragaz . Se curata cu o lingura de coajea arsa si se lasa in apa rece ca sa iasa zeama care fac vinetele amare si se scurg apoi intr-o sita de plastic nu de sirma ca sa nu se faca maronii cind le faceti salata . Apoi la amestecati cu putina moioneza iar ceapa o puteti pune inainte de le-a servii ca sa nu lase un gust salciu . Stiu ca sunt bune si gustoase fiindca toata amarreala se lasa in apa rece. Nu uitati sa puneti in maioneza si putina sare de lamie. Mioneza la face mai albe , iar uleiul sa fie de buna calitate . Succes .
-
va multumesc mult pentru sfaturi...acum nu-mi ramane decat sa ma pun si sa le fac din nou
de data asta va fi ceva bun
...dar stiti ca si atunci cand au iesit amare...soacra mea, femeie cu experienta
a reusit pana la urma sa salveze situatia..a facut rulouri de sunca coapta presata cu aceasta crema de vinete...cu toate ca era un picut amara..a fost delicioasa
-
unele vinete sunt mai amare decat altele, asa ca... uneori chiar si unei gospodine experimentate i se mai intampla sa-i iasa salata amara.
dar:
exista o metoda de a le face mai putin amare
in primul rand, trebuie sa cumperi vinete tinere, cu codita verde, de dimensiuni mici/medii, adica nu din alea mari si frumoase, care iti iau ochii, dar care sunt atoase, amare, iuti si pline de seminte.
in al doilea rand:
1. vinetele se coc la foc mediu (nu iute), pe o tabla groasa, pusa pe flacara de la aragaz. le intorci pe toate fetele, ca sa fie coapte uniform - oricum, nu trebuie sa se coci din cale-afara de tare, ca risti sa le afumi si n-ai facut nici o scofala. (soacra-mea le coace in cuptor, pe gratar, la foc iute si intotdeauna le afuma - ma intreb de ce naiba se mai apuca de ele, daca oricum n-are chef sa le faca cum trebuie? )
2. pe masura ce se coc, iei vinetele de pe tabla si le pui pe un fund de lemn pe care-l inclini (bagi o lingura sub un capat al lui). cu un cutit, crestezi adanc fundul fiecarei vinete, cat e inca fierbinte. in felul asta sucul se scurge foarte bine (el da o mare parte din amareala si iuteala)
3. dupa ce se racoresc, cureti vinetele, le toci acolo, pe tocator, cu o lingura de lemn, le presari cu sare, amesteci bine, apoi le lasi iarasi la scurs (sarea face sa iasa sucul ramas in vinete )
4. abia dupa aceea poti sa treci la prepararea salatei.
5. daca vrei sa faci mancare: nu trebuie sa coci vinetele. LE cureti de coaja, le tai felii, le freci cu sare, le lasi sa stea asa cca 20-30 de minute, le storci bine-bine de zeama (atentie, ramai cu cca 30-40% din volumul initial de vinete, deci curata cu incredere mai multe vinete de la bun inceput) si apoi le poti folosi la mancarica. -
buna fetelor!
Donna asa cum ai spus unele vinete chiar au gustul amar ,si asa se lasa la scurs intru-un strecurator de plastic sa nu se innegreasca,dar incercati pe linga vinete cind coaceti ,ardeii grasi rosii sau gogosari rosii,3 ,4 bucati si tocati ca pe vinete apoi amestecati cu vientele pune-ti maioneza siceapa tocata marunt si sa o frecati cu un pic de sare.Aroma de la ardei dau un gust deosebit ,sper sa icnercati si sa va placa.. v-am pupat