ghimbir
-
0 0Va rog ajutati-ma!Am primit o punga cu ghimbir radacina.Toata ziua am stat pe net sa citesc la ce boli este indicat si cum se pregateste.Daca stiti ceva va rog invatati-ma.Chiar si ceai,numai spuneti-mi cum sa-l apuc! Va multumesc anticipat!
-
Buna,
uite ce am gasit pe net:
ABCES DENTAR
Radacina de ghimbir.
Decoct de zece minute dintr-o lingurita de radacini de ghimbir taiate la o cana cu apa. Se fac mai multe bai de gura caldute pe zi.
Putini stiu insa ca ghimbirul are si efecte terapeutice. 0.5-1.5 g de praf de radacina de ghimbir, luat de 3 ori pe zi, inainte de masa, inlatura durerile de cap de natura nevralgica si spastica, greturile si voma (la femeile insarcinate), trateaza bronsita si astmul bronsic, frigiditate, cataracta. Stimuleaza atractia fizica si memoria
Da o cautare pe google unde scrii: retete ghimbir si o sa gasesti retete naturiste dar si retete culinare in care se foloseste ghimbirul.Succes. -
Da' vad ca si tu pierzi noptile pe net !Multumesc pt.raspuns, am dat si retete si ceai si efecte terapeutice.Am apelat la voi in ideea de a afla o intrebuintare "mai de-a casei" poate este careva mai experta si ma invata si pe mine.Multumesc mult!
DA,se poate ca eu sa iti raspund la o ora care sa nui ti "convina".Si care e problema????Am vrut sa iti dau un punct de sprijin.Atata tot,Poate nu ai inteles ca pe forum (ca si pe alte forumuri)oamenii vorbesc liber.
Daca te-am jicnit cu ceva:imi cer scuze. -
clau, ghimbirul se poate folosi si la gatit - este un condiment foarte versatil, pentru ca se potriveste la foarte multe feluri de mancare, de la ciorbe, supe, fripturi, diverse mancaruri cu sos sau fara sos sau deserturi (se foloseste chiar si la prepararea unor dulceturi, ba mai mult, exista si dulceata de ghimbir - e si dulce, si parfumata si picanta, o adevarata incantare pentru fanii ghimbirului)
daca ghimbirul pe care il ai este proaspat, sub forma de radacini intregi, trebuie sa-l razi fin sau sa-l tai felii subtiri. atentie, e mai parfumat decat cel uscat, deci trebuie sa-l folosesti mai cu masura la felurile principale, altfel le faci prea aromate
daca este uscat si gata rasnit, il folosesti ca atare.
mie imi place sa-l adaug in supe, la cartofii prajiti, in unele prajituri (checuri, clatite, la umpluturile cu mere) si in iaurt sau lapte.
Cat despre lapte, poti incerca urmatoarea combinatie:
La o cana cu lapte adaugi:
- o lingurita de miere
- un varf de cutit de ghimbir
- 1-2 varfuri de cutit de sofran
este foarte gustos!
plus de asta, combinatia de miere+ghimbir+sofran este foarte sanatoasa (cf. ayurveda).
cand simti ca te paste o raceala, e suficient sa adaugi nitel ghimbir in mancare ca sa obtii un efect de stimulare a sistemului imunitar.
conform medicinei ayurvedice, ghimbirul este usor, uscat si fierbinte - deci este ideal pentru echilibrarea mancarurilor grele, dulci, grase si reci. (orezul si cartofii, de exemplu, intra si ele la categoria alimente "dulci") -
Sa stii ca ghimbirul se poate adauga in orice mancare gatita cu usturoi - asta e regula generala de intrebuintare, ca sa nu gresesti. De asemenea, se poate cali impreuna cu ceapa, in diverse mancaruri, gen chinezesti. Poti face o marinada din ghimbir ras, suc de lamaie si iaurt- pentru carnea de pui, pe care o lasi de cu seara in frigider.
Ca efect terapeutic, ceaiul sau praful de ghimbir este un puternic energizant si afrodisiac, indicat in hipotensiune, raceala (plamani), lipsa apetit sexual, extenuare.
Delicios in prajituri, bauturi calde. -
Ghimbirul poate ucide celulele de cancer ovarian, iar ardeii iuti pot micsora tumorile pancreatice, au declarat oamenii de stiinta la o conferinta care a avut loc marti. Aceste studii vin sa sustina, cu dovezi considerabile, faptul ca unele condimente populare pot incetini sau chiar preveni progresul cancerului.
Echipa de cercetatori de la Universitatea din Michigan a dizolvat pudra de ghimbir, punand substanta in contact cu celulele de cancer ovarian dintr-un laborator. Condimentul a cauzat apoptoza, "sinuciderea celulelor", si autofagie, procesul in urma caruia celulele "se digera sau
se ataca" intre ele. S-a dovedit de asemenea, ca ghimbirul previne inflamarea care altfel ar contribui la dezvoltarea cancerului ovarian.
"Majoritatii pacientilor bolnavi de cancer ovarian pare sa le recidiveze boala, devenind eventual rezistenta la chimioterapia standard, asociata cu rezistenta la apoptoza. Daca ghimbirul poate duce la moartea celulelor prin autofagie, pe langa apoptoza, acest lucru poate impiedica rezistenta la chimioterapia conventionala," afirma autorul studiului, Dr. J. Rebecca Liu.
Conform Societatii Americane pentru Cancer, cancerul ovarian ucide 16 000 femei din cele 22 000 diagnosticate anual in Statele Unite. De asemenea, a fost demonstrat de catre o echipa de cercetatori de la Universitatea din Pittsburgh ca substanta denumita capsaicin, care da gustul picant ardeilor, cauzeaza apoptoza la celulele de cancer pancreatic.
Cancerul pancreatic are o fatalitate crescuta, omorand 31 000 oameni din cei 32 000 diagnosticati in fiecare an. Totusi, majoritatea experimentelor de acest tip au fost facute pe soareci, expertii avertizand ca acesti compusi ar putea sa nu se dovedeasca eficienti in cazurile umane. -
Ghimbirul creste focul digestiv. Deci daca ai probleme cu asa ceva foloseste-l.
Praf (macinat) il poti luan in cazul in care iti este frig. Tinut sub limba te incalzeste imediat (mai putin de o lingurita rasa ca iei foc altfel).
Este un condiment excelent pentru omlete, ochiuri, orice inseamna ou. -
Ghimbirul merge foarte bine cu suc de citrice. Portocale combinate cu putina lamaie si ghimbir ( toate stoarse la storcator). Da o aroma putin picanta extraordinar de buna. Merge chiar sa-l pui si la shaker impreuna cu diverse alte fructe ( portocale, mere, lamai, grefe) si miere.
Intr-adevar activeaza focul digestiv si daca de exemplu ai indigestie sau ai mancat prea mult poti sa mesteci putin ghimbir proaspat dupa masa. Este foarte picant dar mie personal mi se pare placut.