secretul icrelor
-
4 3Nu inteleg unde gresesc!?
nu-mi ies icrele!
am incercat si cu gris si fara, si cu lamaie si cu mixerul la viteza mica si cu viteza mare...tot s-au taiat.Acum uleiul sta deasupra....
Icrele sunt proaspete si fac de obicei cate 200 grame odata. -
cleo, inainte sa bagi mixerul, trebuie sa freci bine icrele cu o lingura de lemn neteda, cu miscari de presare pe peretii castronului, ca sa se sparga icrele. daca nu le spargi inainte, salata nici nu prea se leaga si nici nu iese cine stie ce de gustoasa.
abia dupa aceea incepi sa pui ulei, la inceput pic cu pic, pana se leaga bine amestecul. eu ii adaug miez de franzela alba inmuiat in apa rece si stors (care face ca salata sa iasa mai pufoasa si mai putin gretoasa). nu uita de zeama de lamaie
daca salata nu-ti iese suficient de alba si pufoasa, poti sa ii adaugi treptat si nitica apa minerala carbogazoasa.
in general, salata de icre are nevoie sa fie frecata mai mult decat maioneza, pana se albeste si nu prea se mai simt boabe de icre intregi in ea. -
Donna ti-a dat un sfat bun referitor la frecatul icrelor inainte de a pune ulei .Unele icre se sparg si ajuta sa nu se mai taie.
Dar eu nu sint de acord cu adaugarea de piine,gris si nu folosesc mult ulei ca sa le sporesc peste poate.Poate de aceea par gretoase ,se pune prea mult ulei.
Si nu folosesc mixerul la icre le sparge prea tare si atunci care mai e frumusetea mai ales la niste icre de stiuca.In loc sa vezi icrele mari portocalii sa vezi o crema alba nu mi se pare apetisant. -
asa ziceam si eu cand m-am maritat: "lingura de lemn e sfanta" - ca deh, asa ma invatase mama...

dar cand mi-am dat seama cat de des si mult trebuie sa gatesc pt my darling husband m-am lasat de fineturi de-astea... si-uite-asa, de cand cu mixerul, am uitat ce-i aia maioneza taiata sau febra musculara de la frecat cu lingura, de-am ajuns ca acum imi iubesc moulinexul ca pe ochishorii din cap
eu pun paine la icre pt ca de obicei le primesc de la niste rubedenii din delta, care le pun la pastrat in borcane, cu muuuulta-muuulta sare... sa le pun numai ulei, pana nu se mai simte saratura, ar insemna sa-mi arunc fierea in aer
asa ca pun paine, in fond tot cu paine le mananc, nu?