Soia cum se pregateste?

•  
    • 8901 mesaje
    14 Mar 2006, 19:45
    6 3
    Incerc din tot sufletul sa gatesc si sa manac soia dar are acelasi gust oribil.Va rog sa-mi spuneti daca exista o anumita metoda de preparare care sa o faca mai comestibila!Am incercat toate variantele de soia care exista pe piata si pana acum doar granulele puse in sarmale pot sa le mananc cu placere.Daca aveti o metoda de a imbunatati gustul va rog sa-mi spuneti.PUPICI!
  •  
    • 480 mesaje
    15 Mar 2006, 15:13
    4 4
    Pt. Adina236
    draga mea, eu fierb soia 15 minute in apa cu vegeta apoi o strecor si o prepar dupa retete obisnuite. De ex: din soia granule gatesc; sarmale, chiftelute, drob, perisoare, ardei umplut, cu sos pt.spaghete...etc. din soia cuburi; gulas, varza calita la cuptor...etc. din soia felii; se lasa la racit se scurge bine de apa se sareaza se da prin faina prin ou si apoi in pesmet dupa care se prajeste in ulei.
    succes si pofta buna!
  •  
    • 592 mesaje
    15 Mar 2006, 15:45
    4 6
    eu fac din feliile de soia niste snitele grozave
    Le pun la fiert 15 min in apa cu vegeta, apoi le scurg si le las un pic la racit.
    fac un beshamel din ou, apa, faina, o lingurita mustar, marar, sare si piper si trec soia prin el, dupa care le prajesc.Pofta Buna!
  •  
    • 2538 mesaje
    15 Mar 2006, 21:26
    2 3
    si musaca de cartofi iese super din granule
  •  
    • 9835 mesaje
    15 Mar 2006, 21:47
    3 1
    adina, texturatul de soia este doar o baza fada - toata arta consta in a-i conferi gust

prin urmare, cand il fierbi, adauga-i condimente (de la vegeta pana la propriile tale combinatii: cimbru, piper, boia, oregano, busuioc, dafin etc) sau chiar legume proaspete (ceapa, ardei, morcov, telina etc)

la fel, cand il prepari, adauga-i din nou ingrediente care sa-i dea savoare.

sosul de soia este si el un adaos pe care ar trebui sa-l ai in vedere (il poti folosi in loc de sare), caci da un gust grozav la aproape orice mancare - iar in cazul texturatului de soia este de-a dreptul magic
  •  
    • 8901 mesaje
    16 Mar 2006, 12:45
    1 2
    Va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru ideea cu sosul de soia ca io il foloseam numai la friptura.Am sa incer sa vad ce-mi iese.Voia sa mai intreb daca soia din comert are acelesi valori nutritive ca soia in stare pura.Va pupacesc!
  •  
    • 46 mesaje
    19 Mar 2006, 22:40
    1 2
    f3lychia, cum pregates tu gulasul cu cuburi de soia? imi poti scrie reteta,te rog? sau daca mai stie cineva...
  •  
    • 480 mesaje
    20 Mar 2006, 23:39
    3 1
    pt.miki_c, cu multa placere.
    Un gulaş de la mama lui
    În Ardeal, românii, maghiarii, germanii şi alte culturi şi popoare au concurat în a pune pe foc oale sfârâind cu mâncăruri felurite a căror reţete culinare îi diferenţiază şi face cunoscuţi. Gulaşul, peste tot în lume este cunoscut ca fiind ungurească. Cuvântul gulaş în maghiară înseamnă "păstor de vite". Pe vremuri această mâncare a fost numită carne de gulaş, adică carne care este pregătită de păstorul de vite.

eu il pregatesc cu soia in felul urmator: avem nevoie de; 1 punga soia cuburi fiarta (vezi mai sus mesaj), 2-3 linguri ulei, 3-4 cepe, 2-3 bucati ardei gras, 1 catel usturoi, o lingurita boia de ardei dulce, 1 lingura bulion, 2 foi dafin, 300g.cartofi taiati cuburi, sare, piper, cimbru, chimen, verdeata 1 legatura.
    mod de preparare; se prajesc in ulei ceapa si usturoiul impreuna cu soia (fiarta) se stinge cu boia si bulion se adauga ardeii grasi taiati rondele, cimbrul, chimenul, foile de dafin si sarea dupa care se adauga 700ml apa, se lasa la fiert. Cand este aproape gata se adauga piperul si cartofii fierti in prealabil separat, se mai lasa cateva minute la fiert. La sfarsit se adauga verdeata si se poate servi cu smantana dupa preferinta.
    mult succes si sa aveti pofta!
  •  
    • 46 mesaje
    25 Mar 2006, 00:39
    1 2
    Iti multumesc mult f3lychia,nu stiam istoria gulasului,mi s-a parut interesant.Sotul matusii mele este maghiar, la ei am mancat multe bunatati specifice bucatariei maghiare si mi-au placut la nebunie.Am notat reteta.
  •  
    • 587 mesaje
    17 Apr 2006, 22:25
    1 2
    Adina236 si in cazul meu a durat ceve pana m-am imprietenit cu soia.
    Acum insa mananc cu placere cateva variante dintre care am sa-ti scriu despre snitele: fierb soia in apa cu concentrat de pui sau vita si dupa ce s-a inmuiat o storc, o dau prin piper, faina si ou si o prajesc, dupa care o consum cu piure de cartofi si salata.
    Incearca, e foarte bun!