Vreau retete culinare

•  
    • 41 mesaje
    13 Mar 2006, 00:27
    0 0
    Sunt o pasionata de gastronomie, imi place sa incerc mereu retete noi, de orice fel, mancaruri sau dulciuri. Cine are sa imi trimita si mie, vreau sa strang cat mai multe. Va trimit si eu si va raspund la orice legat de gastronomie.
  •  
    • 404 mesaje
    13 Mar 2006, 03:01
    0 0
    M-ar interesa o reteta de pescarush pe varza , insa daca provoaca greturi gravidelor n-o posta , sunt unele muieri care sunt in stare sa inghita orice in afara de animale si legume
  •  
    • 41 mesaje
    13 Mar 2006, 12:07
    0 0
    Ia incearca-l tu?
  •  
    • 744 mesaje
    13 Mar 2006, 12:19
    0 0
    atenzzia ,rautate ta a ajuns pana la ,,gastronomie"?mars de aici ca poate te ineci la masa urmatoare si scapam de tine
  •  
    • 41 mesaje
    15 Mar 2006, 15:57
    0 0
    Pe bune acum, chiar m-ar interesa sa facem schim de retete culinare, de mancaruri, de dulciuri, de orice fel. Si va rog fara mesaje asa rautacioase.
  •  
    • 275 mesaje
    15 Mar 2006, 16:22
    0 0
    Bella, ignora pe atenzzia.Din cand in cand are scapari ciudate.De altfel este fata buna, desi numai femeie nu este.Parerea mea.
    Cu placere facem schim de retete.Eu sunt pasionata de bucataria asiatica si gatesc asa ceva in proportie de 80%.Doar sa imi spui ce vrei si cu placere.
  •  
    • 9835 mesaje
    15 Mar 2006, 16:30
    0 0
    bella, ma lasi sa ma bag in fata?

chanoya, de multa vreme as vrea sa fac orezul acela care se serveste ca garnitura la aproape orice fel de mancare chinezeasca (e cu ceva legume si ou faramitat prin el).

eu am banuiala ca orezul ala e tinut mai intai la inmuiat, in apa, pana se umfla si apoi e preparat prin prajire impreuna cu legumele si oul... ai idee cum se face, de fapt?
  •  
    • 275 mesaje
    15 Mar 2006, 16:38
    0 0
    cu placere donna!
    in primul rand nu este orez normal, sau cel putin cel cu care suntem noi obisnuiti pe aici, iti recomand orezul bashmanti, are bobul lung si este si diferit la gust. apoi alt secret. asiaticii nu fierb legumele si orezul ca noi, in apa.
    ei gatesc in oale de lut cu capace ermetice (cum de altfel avem si noi) insa totul se face in propiul sau abur.cunosti varianta de fiert belle marie.
    asa iti raman intregi legumele, bobul de orez si au mai mult gust ca nu pierd nimic prin fierbere.
  •  
    • 275 mesaje
    15 Mar 2006, 16:54
    0 0
    daca nu crezi ca il poti face asa , merge si fiert in putina apa sa zicem 250 ml, insa trebuie sa stai in permanenta langa el sa mesteci si mai ales sa nu se lipeasca. apoi legumele( si aici poti alege din comert pe cele deja congelate, insa iti recomand ca pachetul sa contina mai multe tipuri de legume, pentru gust si decor, cu cat sunt mai multe si mai colorate cu atat merg mai bine in amestecul de orez) le calesti separat intr-o tigaie in unt dar foarte putin, cand ele sunt gata spargi oul.
    daca adaugi si ceva sosuri, dar intotdeauna separat, dupa gust mai dulce sau mai acrisor, ai scos o masa pe cinste!
  •  
    • 9835 mesaje
    15 Mar 2006, 18:24
    0 0
    Ooooo, multam mult, chanoya!

Sa inteleg ca in orezul basmati se poate amesteca relativ des, fara grija ca se va incleia, cum se intampla cu orezul obisnuit?

N-am gatit inca orez de tipul asta, dar vad ca e cazul sa evoluez si eu
  •  
    iki
    • 2 mesaje
    15 Mar 2006, 19:24
    0 0
    o alta varianta ar fi sa fierbi orezul in foarte multa apa, dupa care sa il scurgi foarte bine, si sa il pui in tava la cuptor. Dupa ce orezul s-a uscat putin, il prajesti in ulei de masline cu putina ceapa si ou.
    Cel mai bun orez e cel cu bob lung (orice fel de orez cu bob lung), nu neaparat basmati(orez parfumat).

De asemenea mai exista un orez prefiert, ce este ambalat in pungi mici cu gauri in ele, acesta nu se lipeste, daca sunt respectate indicatiile de pe cutie. Este mai scump, dar pentru un orez chinezesc "ca la carte" merita.
  •  
    • 87 mesaje
    15 Mar 2006, 20:45
    0 0
    depinde ce iti place sa mananci..
    eu de exemplu ma omor dupa salate: de pui, de ton,mexicana..
    mai imi plac si pastele carbonara ,ciupercile si escalopul

Spune-mi ce te intereseaza si iti dau reteta
  •  
    • 41 mesaje
    16 Mar 2006, 15:36
    0 0
    M-ar ineresa retete de salate de toate felurile si rete de dulciuri, in special inghetate si bauturi cu fructe pe care le faceti vara.
  •  
    • 827 mesaje
    16 Mar 2006, 16:00
    0 0
    donna, am gasit o reteta pentru orezul chinezesc, si eu sunt innebunita dupa el:

Orez cu ou si legume
    Ingrediente
    1 cana de orez
    3 oua
    100 g legume congelate
    1 lingurita sos de soia(light soy sauce)
    sare

Mod de preparare
    1. Se pune la fiert cana de orez cu 3 cani de apa si sare. Dupa ce a inceput sa fiarba se da focul mic si se mai fierbe in jur de 15-20 de minute. Cind este aproape gata se da de pe foc si se lasa inca 10 minute, acoperit, sa se absoarba si restul de apa. Dupa cele 10 minute se amesteca cu furculita ca sa se dezlipeasca. Atentie, nu toate tipurile de orez sunt bune. De preferat cel cu bobul lung pentru ca nu se lipeste. Cel cu bobul mic e bun la budinci.

2. Se bat ouale si se face o omleta. Se poate amesteca ca la jumari sa se faca bucatele mici sau se lasa intreaga si se taie bucatele mai mici pe un tocator. Se adauga in tigaie si legumele decongelate, orezul si sosul de soia. Se mai amesteca 1 minut sa se incalzeasca toate.
  •  
    • 827 mesaje
    16 Mar 2006, 16:03
    0 0
    m-am mutat de curand (ieri!) la "casa mea" impreuna cu logodnicul meu, am ocazia in sfarsit sa invat sa gatesc. suntem incepatori amandoi si as avea nevoie de ajutorul vostru, de cateva sfaturi, retete etc.
  •  
    • 41 mesaje
    16 Mar 2006, 22:41
    0 0
    Te-as putea ajuta eu cu rete. Am o multime de rete de toate felurile. Daca vrei anume rete spune-mi si o sa-ti trimit.
  •  
    • 827 mesaje
    17 Mar 2006, 09:26
    0 0
    multumesc mult bella, as vrea cateva retete de supe/ciorbe, insa asa ca pentru incepatori, retete usoare pe baza de carne (pui si peste in special). am o adresa de email daca iti este mai usor sa ma ajuti asa: ancamorovan@yahoo.com
  •  
    • 9835 mesaje
    17 Mar 2006, 19:57
    0 0
    alessia, traiasca familia ta, asta e reteta! multam frumos!

in ceea ce priveste retetele mai usurele: aici, la sectiunea gastronomie, gasesti fel si fel de retete, marea majoritate sunt asa cum le doresti tu, adica nu prea complicate si explicate amanuntit
  •  
    • 404 mesaje
    18 Mar 2006, 04:08
    0 0
    Am si eu o reteta deosebita (peruana), insa v-as ruga sa nu ma certati iar ca nu e-n romaneste (sigur iubitoarele de telenovele nu vor avea nicio problema).Singura problema ar putea fi gasirea principalului ingredient, dar cele care au copii s-ar putea sa aiba si asa ceva in gospodarie.

Cuy relleno

Ingredientes:

- Un cuy de tamaño mediano.
    - Interiores del cuy, incluida la sangre.
    - Una cebolla mediana.
    - 8 dientes de ajos picaditos finamente.
    - 2 cucharadas de ají colorado en crema.
    - 3 ramas de huacátay.
    - Pimienta, comino molido y sal.
    - Un recipiente profundo, olla, sartén o paila. Aceite y manteca pura de cerdo.

(Para 3 personas)

Preparación:

Al momento de sacrificar al cuy debe tenerse el cuidado de recibir la sangre en un recipiente. Después de pelar el cuy no se le abrirá, se le extraerá los interiores por el ano.

Se lo lavará con abundante agua y se dejará orear. Se picará la cebolla a cuadritos. Los interiores del cuy, el huacátay y el orégano se picarán menudos.

Se hará un aderezo en una sartén con aceite friendo. Echar el ají colorado, los ajos y la cebolla, luego los interiores y la sangre del cuy. Se añadirán, por último, las hierbas y un poco de sal.

Este aderezo se introducirá al cuy por la misma zona por donde se le extrajo los interiores. Parte de este aderezo se untará la parte externa del cuy. En el recipiente se pondrá abundante manteca.

El cuy será amarrado de las cuatro patitas en un cordel de alambre y será sumergido, colgadito, para que sea cocido por la manteca. La cocción es lenta y respetuosa. Demora aproximadamente dos horas.

Una vez cocinado, se le cortará tipo medallones y se le acompañará con papa huayro y zarza de rocoto molido con huacátay.

D.E.L.I.C.I.O.S.O. !!!!

Pupici pe mouse !
  •  
    • 2817 mesaje
    18 Mar 2006, 10:36
    0 0
    Vreti o reteta de orez?

Se spala bine orezul basmati, in 5-6 ape, se lasa in apa cam o jumatate de ora sa se umfle putin, se scurge foarte bine, apoi se prajeste in 2-3 linguri de unt (la un pahar de orez)La prajit puteti sa nu il puneti pe tot odata daca vreti sa iasa in culori diferite - cu cat a fost pus mai devreme e mai portocaliu-galben; Cratita in care se face sa fie de teflon ca sa nu se lipeasca. Evident, la prajit se amesteca cu o lingura de lemn.Dupa cateva minute de prajit se toarna peste el zeama in care a fiert carne sau apa fiarta cu un cubulet Maggi, neaparat fierbinte, si se pune numai cat sa il acopere si cam o jumatate de deget peste; se pune sare,se acopera cu un capac care sa stea ermetic pe oala si se da focul cat de mic posibil.Cam peste 20-30 de minute e gata, dar foarte important, NU AMESTECATI NICICUM IN EL, si nu ridicati capacu decat daca e absolut necesar, sa vedeti cand s-a fiert bobul. E o garnitura faina la orice mancare cu sos