cum imi ingrijesc floarea?

•  
    • 627 mesaje
    12 Mar 2006, 11:19
    0 0
    scuze ca postez aici, poate nu e sectorul cel mai potrivit, dar...
    am primit de 1 martie o floare in ghiveci, nu stiu cum se numeste si nici cum trebuie ingrijita. am udat-o regulat, insa frunzele au inceput sa se ingalbeneasca si sa se usuce.
    frunzele seamana f mult cu cele ale violetelor, insa florile sunt rosii cu galben in interior.
    daca stiti despre ce e vorba, spuneti-mi si mie, va rog.
    http://img223.imageshack.us/img223/7554/floare 2ev.jpg
  •  
    • 8403 mesaje
    12 Mar 2006, 17:03
    0 0
    ce inseamna la tine "a uda regulat"iarna?

uite..eu mi-am pierdut doua begonii mai delicate pentru ca le udam la doua zile iarna,in conditiile in care lumina si caldura-chiar prea multa aveau.dar iarna,este bine sa uzi odata la cinici sase zile o planta.

apoi este bine ca planta respectiva sa nu stea pe curenti de aer-daca ai pus-o langa fereastra,in cazul in care o deschizi este posibil ca valul de aer rece sa ii dauneze.

este luna martue acum..ar fi bine sa cauti niste pamant la o florarie,sa il schimbi-cu ocazia aceasta te uiti atent sa ezi radacinile plantei tale-daca sunt putrezite,atacatae de daunatori,etc.

si..mai este o ipoteza.daca persoana care ti-a daruit-o..a adus-o pe un ger teribil..este posibil sa fi murit.incearca sa salvezi macar un butas ceva.

nu uita lumina.sunt plante carora nu le place lumina directa,dar altele care o iubesc.deci...
    ps-fotografia plantei nu am vazut-o
  •  
    • 627 mesaje
    13 Mar 2006, 18:34
    0 0
    http://img223.imageshack.us/img223/7554/floare2ev.jpg
    asta e linkul; imaginea nu e prea clara, dar...
    udat regulat...pai am udat-o cam la 2-3 zile; probabil a fost cam mult?
    acum nu i-am mai pus apa de cateva zile, si ...mai rau oricum nu arata
    nu ma pricep deloc la flori, dar... n-as vrea sa o pierd.
  •  
    • 151 mesaje
    14 Mar 2006, 10:14
    0 0
    nu stiu daca e o regula, dar cam tot ce inseamna planta achizitionata de la florarie nu are sanse sa traiasca prea mult, daca nu ii acorzi atentie deosebita la inceput.a fost crescuta in conditii total diferite de ceea ce gaseste la tine, cu ingrasaminte si fertilizatori...asa ca, incearca sa o aduci la conditiile prezente treptat-treptat.
  •  
    • 1303 mesaje
    14 Mar 2006, 17:42
    0 0
    si eu am primit o floare asemanatoare si s-a ustscat la 2 zile dupa ce am primit-o.
    dupa, am cumparat trandafiri de ghiveci de la floriarie si i-am ingrijit exact cum mi-a zis tanti aia; s-au uscat ...
    de acum, evit sa cumpar flori de la florarie, prefer sa fac schimb cu cei ce au sau cer direct lastari si sa ii "prind" eu
  •  
    • 627 mesaje
    15 Mar 2006, 15:34
    0 0
    a mea inca rezista... nu am mai udat-o de cateva zile, si... macar nu arata mai rau.
    nu stiu, dc ma duc la o florarie sa-i rog sa ma ajute cu niste sfaturi, vor? sau ma trimit pe usa afara?
  •  
    • 8403 mesaje
    16 Mar 2006, 10:44
    0 0
    florile simt dragostea omului...stai in preajma ei mai mult..si "vorbeste-i"...fereste-o de curent si intuneric,dar nu o pune pe lumina directa.atata timp cat la tine inca mai supravietuieste...inseamna ca ti-a fost daruita cu dragoste si ca va supravietui.

daca mergi insa la florarie,nu o scoate din casa pe vremea aceasta sub nici o forma!
  •  
    • 627 mesaje
    16 Mar 2006, 18:51
    0 0
    si cum sa-mi... "manifest dragostea"?
    sa dorm in pat cu ea nu cred ca e o solutie
    mi-a dat-o actualul fost prieten... dc intelegi si as fi vrut sa o pastrez amintire...
    acum frunzele sunt si mai uscate... si am riscat si i-am pus putina apa, pt ca pamantul la supraf oricum era uscat.
  •  
    • 8403 mesaje
    16 Mar 2006, 22:44
    0 0
    nu stiu..eu de exemplu..ma uit la florile mele si el spun cat de minunate sunt...un simplu zambet e suficient..uneori...ai sa razi..dar pur si simplu le magai...si ma uit la ele cy toata dragostea...fiecare floare are povestea ei..

si da,inteleg ce inseamna sa iti daruiasca prietnul floareaapropape ca o divinizezi))dar nu,nu e recomandat sa dormi cu ea,ci cu el...ud-o la patru zile...dar nu turna apa multa..ci cat sa simti ca s-a umezit pamantul.va raspunde...sper,pozitiv!
  •  
    • 1 mesaje
    18 Mar 2006, 23:15
    0 0
    Dupa descriere pare a fi Primula.Are nevoie de o temperatura mai scazuta pt. a-si mentine florile.Curata-i frunzele uscate.La fel si florile care s-au uscat pt. a-i stimula inflorirea.
    Cauta pe www.ele.ro la Plante si vei vedea si fotografia.Poate o recunosti.Sunt acolo si sfaturi pt. ingrijire.
    Sa ai noroc la floare!
  •  
    • 627 mesaje
    19 Mar 2006, 22:07
    0 0
    frUnzele s-au uscat de tot
    daca ii rup toate frunzele uscate, mai e vreo sansa sa traiasca macar radacina si sa dea alte frunze ?