Seminte

•  
    • 41 mesaje
    12 Mar 2006, 11:06
    0 0
    Nu stiti unde pot gasi seminte de busuioc, salvie, rosmarin. As vrea sa le planteza in ghivece, sa am mereu condimente verzi in casa.
  •  
    • 9835 mesaje
    12 Mar 2006, 19:34
    0 0
    Semintele de plante se gasesc la unele florarii sau chiar in piata, la tarabe. Sunt puse in pliculete care au pe o parte fotografia plantei, iar pe cealalta parte instructiuni de plantare si ingrijire.

Asta-vara am plantat si eu, in balcon, o jardinera cu patrunjel si una cu marar. Mararului nu prea i-a mers bine (probabil ar fi avut nevoie de mai multa lumina si udari mai frecvente), dar patrunjelului i-a mers formidabil - am avut patrunjel proaspat pana de Craciun, din acea singura jardiniera (daca rupi coditele mai de jos, rasar destul de rapid alte tulpinite noi).

Avand in vedere aceasta experienta, te-as sfatui ca, inainte de a cumpara semintele, sa citesti pe spatele plicurilor care sunt conditiile necesare pentru bunul mers al fiecarei plante: lumina, tip de sol, frecventa udarilor etc, si sa decizi daca poti sau nu sa le creezi/asiguri la tine acasa.

Busuiocul si salvia cu siguranta le poti planta in cate un ghiveci mai marisor - cred ca stii cum arata, sunt plante care cresc destul de maricicele, cu tulpine mai viguroase - dar pt rozmarin cred ca ar fi mai bine sa optezi pt jardinera.
  •  
    • 404 mesaje
    15 Mar 2006, 05:25
    0 0
    Bella , semintele despre care vorbesti tu sunt mici si din cauza asta , mai ales daca nu ai deloc experienta si conditii adecvate , rata mortalitatii rasadurilor este mare . Poti sa ti le cumperi direct din piata sau de la unele sere ; daca preferi sa le semeni cu mana ta , cauta pastile din turba deshidratata si sterilizata de la Jiffy .Dupa cateva zile in care le uzi se expandeaza ,semeni plantele , apoi e usor sa-ti dai seama daca le-ai udat prea putin sau in exces pt ca turba isi schimba culoarea .Cand se incalzeste afara doar le asezi una langa alta in ghivece sau jardiniere si completezi spatiile ramase cu pamant .