Inlocuitor pentru zahar!

•  
    • 432 mesaje
    1 Mar 2006, 14:48
    0 0
    Vreau si eu sa-mi ziceti ce inlocuitori pentru zahar cunoasteti(in afara de zaharina ) si de unde pot cumpara.Merci.
  •  
    • 734 mesaje
    1 Mar 2006, 15:30
    0 0
    aspartam, ciclamat de sodiu si cine stie cate or mai fi. intrebarea e cat de sanatoase sunt?
  •  
    • 74 mesaje
    3 Mar 2006, 11:36
    0 0
    ai dreptate, cit de sanatoase sunt, asta e intrebarea. Din experienta meseriei pe care o practic iti spun ca este de dorit sa nu folosim nici un fel de inlocuitori, toti avind efecte negative asupra organismului. Singurul inlocuitor al zaharului este mierea de albine, cu multitudinea de efecte pozitive care le are. Pentru cei cu afectiuni la care medicul curant recomanda inlocuitorii este alta problema, medicul hotaraste in cunostinta de cauza.
  •  
    • 1037 mesaje
    3 Mar 2006, 12:07
    0 0
    Inlocuitorii de zahar chiar ca nu-s buni....luati in cantitate mare duc la probleme de stomac si diaree
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Mar 2006, 23:29
    0 0
    da, am auzit si eu de chestia asta.

un exemplu la indemana ar fi sorbitolul, care se pune si in pasta de dinti, si in guma de mestecat fara zahar
  •  
    • 1131 mesaje
    10 Mar 2006, 10:50
    0 0
    De fructoza ati auzit. E tot naturala. E destul de scumpa, dar mi s-a spus ca e sanatoasa. Eu am incercat si mi-a placut. Incercati pe la magazinele cu produse naturiste.
  •  
    • 46 mesaje
    11 Mar 2006, 23:12
    0 0
    Intr-adevar fructoza e foarte buna, foarte naturala si foarte sanatoasa. E zaharul din fructe. Da, e destul de scumpa vreo 90.000 lei cutia de 400 gr. Dar face toti banii. Mai poti incerca zaharul brut, cel de culoare maronie care nu este rafinat. Dar trebuie sa fii atenta pt ca unele firme vand zahar tos un pic caramelizat pt a avea acea culoare.
    Si fructoza si zaharul brut le poti gasi in supermarket-uri,la magazinele cu produse naturiste si la unele plafaruri.