reteta de tarta va rog
-
0 0O reteta de tarta simpla daca aveti.Eu nu mai am nici o reteta ca le-am pierdut si incerc sa-mi refac caietul.Vreun an de zile n-am avut nevoie de el si acum ma trezesc ca imi e pofta de toate prajiturile pe care le faceam odata.Deci daca aveti o reteta de tarta va multumesc frumos.
-
reteta care n-are cum sa-ti iasa: cifra magica e 6:
6 albuse batute bine
cu 6 galbenuse
6 linguri de zahar
6 de faina
nimic altceva
pui intr-o tava rotunda de tarta
bagi la cuptor.
O ornezi cu budinca de vanilie si ananas din conserva, faci eventual niste frisca, sa nu uiti de gelatina pe care o pui peste fructe si...gata tarat!
n-are cum sa nu-ti iasa... -
Aneta uite 3 retete.PRAJITURA CU FRUCTE IN FORMA DE TARTA,necesar:3oua,150g de zahar,`125 faina,10lingurite de ulei,1ling de praf de copt,sare,vanilie,rom,fructe150-200g.Se separa ouale,galbenusul un praf de sare si uleiul ca la maioneza se face o crema,dai la frigider,albusurile,zaharul,vanilia si romul se bat bine spuma si la frigider,cu cit e spuma mai tare cu atit mai bine,in faina amesteci praful de copt si fructele taiate bucatele de 1cm,tapetezi tava cu ulei si faina ,acum amesteci galbenusurile in albus si la final cu faina,pui crema la tava si dai la cuptorul incins la max si apoi lasat la 150grade pt 30 min,pudrezi cu zahar farin si gata.Tarta 2 din aceeasi compozitie minus fructe se face blatul ,se insiopeaza si deasupra se pun fructe aranjate feliute si pliculete de glazura de gelatina.TARTA CU BUDINCA pt blat;1ou ,200g faina,100g de margarina de prajituri,50g de zahar,1-2linguri de lapte,sare.Din galbenus,zahar,lapte,un praf de sare se amesteca bine,apoi cu furculita se omogenizeaza margarina si faina,nu se lucreaza prea mult cu mina ci numai pina se face un aluat,dai la frigider 30min,apoi intinzi o foaie de 3-4mm,pui in tava de tarta ,intepi foaia pe toata suprafata si pui boabe de fasole peste,dai la cuptor pt.20 min la foc mediu,dupa racire se umple cu budinca gen Dr.O si ornezi cu feliute de fructe peste care pui jeleu.
-
Creola la noi tarta se numesc si prajitura de fructe si cea clasica,tarta de fapt se face cu blat subtire se umple cu fructe si jeleu si atit ,dar sa dezvoltat in o forma de tort sau chiar de aperitiv folosind cosuletul de tarta fara zahar in compozitie pt a da o nota aparte umpluturilor de aperitiv.