Ce poate manca o gravida?

•  
    • 38 mesaje
    16 Feb 2006, 13:31
    0 0
    Dragele mele,
    va dati seama ca, odata ce am propus subiectul in cauza ma si intereseaza, fiind insarcinata in saptamana a 7-a. Acum nici apa nu mi se pare potabila nemaivorbind despre oricare alt aliment. Nu pot manca decat foarte putin si fortat ca apoi sa il elimin mai usor decat l-am mancat. Am reusit sa slabesc vreo 3 kg in 2 saptamani, ceea ce in alte conditii m-ar fi incantat insa nu acum. Gusturile mi se schimba de la o zi la alta iar in ultimele 2 zile nu am mancat aproape deloc. In bucatarie incerc pe cat posibil sa imi tin respiratia, sa nu inspir ceva miros de mancare. Stiu ca acum bebe e poate mai mare decat un bob de mazare, insa, daca o tin tot asa, cred ca Mazare-Mazariche nu va avea cu ce sa se mai aprovizioneze. Despre starea de rau permanenta nu va mai povestesc.
    Va sarut si va doresc o zi senina.
  •  
    • 389 mesaje
    16 Feb 2006, 15:35
    0 0
    stai linistita . starea de rau o sa dispara curand. e bine sa elimini din alimentatie carnea de porc si mezelurule. incearca sa mananci foarte multe legume si fructe crude.
  •  
    • 38 mesaje
    17 Feb 2006, 09:44
    0 0
    Multumesc Amidala, dar cum sa stau linistita cand stomacul meu nu primeste nimic si nici pofta de mancare nu am. Cat priveste carnea de porc sau mezelurile nu erau pe lista mea de bucate nici inainte. Uite aseara am incercat un fel de ghiveci de legume, am reusit sa mananc o lingura din mancarea asta. Am pus o vanata data prin ulei (m-am ingrozit cum absoarb uleiul bucatile de vinete, data viitoare daca voi mai face le voi coace in cuptor), 2 ardei copti (unul rosu si unul galben), un morcov taiat rondele, putin praz, putin brocoli si rosii in sucul lor. Tinute putin pe foc impreuna. Nu am putut manca decat rece. Poate, incet incet voi reusi sa pot manca.
  •  
    • 417 mesaje
    17 Feb 2006, 14:51
    0 0
    Violeta inceraca sa mananci mai multe cruditati, paine prajita sau sticksuri si cartofi puree. Nu te forta sa mananci mancare gatita sau care are prea mult miros ca e jale. Si eu am slabit la inceput, dar daca nu esti din cale afara de slaba sau anemica, nu te stresa ca bebe ia oricum tot ce are nevoie din rezervele tale.

Mananca mere, portocale sau chestii simple si usoare. In nici un caz ghiveci sau sarmale sau mai stiu eu ce mancaruri gatite sau prejite. mancare lejera (orez simplu fara ulei, doar apa si sare, e tare bun cel integral).

Numai bine si o sarcina usoara.
  •  
    • 38 mesaje
    17 Feb 2006, 16:01
    0 0
    Asa voi face Marusca, ma voi feri de mancare gatita si mai ales de mirosul acesteia. E o perioada atat de ciudata si care creeaza disconfort. Astazi, pana la aceasta ora, am incercat sa mananc o portocala, ins anu am reusit. Inainte eram o mancatoare inraita de mere iar acum nu le suport. Am avut cateva zile in care preferam, acum spui tu, doar paine prajita si cu putin lapte, dar toate aceste gusturi se schimba foarte des, uneori chiar in aceeasi zi sa ma gandesc sa mananc ceva ca apoi sa ma dezguste doar gandul la acea mancare.
    Nu pot spune ca sunt grasa, acum am 54 de kg. De asemenea inainte puteam manca iaurt, acum nu, nici simplu nici de fructe. azi voi face un efort sa mananc ceva, insa nu stiu ce-ar putea sa accepte organismul sau mai degraba creierul meu. Va sarut si multumesc foarte mult. Voi supravietui.
  •  
    • 389 mesaje
    17 Feb 2006, 16:11
    0 0
    pai cred si eu ca nu poti manca tocana.numa mirosul ala de mancare cu sos si te ia cu lesin.
    mananca cat mai putin prajit. incearca pt o perioada sa mananci gratar de peste sau pui cu garnituri de legume(morcovi, brocoli, conopida, fasole verde, )fierte un pic( sa ramana crocante), pe care sa le stropesti cu ulei de masline si multa lamaie. in felul asta nu o sa mai ai greturi, mancarea fiind acra, si este si foarte sanatoasa.