stiti ceva retete cu tarate de grau?

•  
    • 14 mesaje
    13 Feb 2006, 12:17
    0 0
    Buna. Ma puteti ajuta cu niste retete care sa contina tarate de grau? Multumesc
  •  
    • 9835 mesaje
    13 Feb 2006, 12:53
    0 0
    Nu stiu nimic care sa se faca numai cu tarate de grau, dar... stiu 2 chestii foarte sanatoase care se fac cu faina integrala - la care cu siguranta mai poti adauga tarate, daca vrei.

Ca sa le prepar, eu cumparam grau de la tarani si il macinam acasa, intr-o rasnita de cafea, ca sa fiu sigura ca folosesc grau cu adevarat integral.

1. dejun kollath
    2. turtite oshawa

1. Reteta Kolath: seara, pui graul integral (rasnit in prealabil) la inmuiat in apa rece, intr-un castron. Apa trebuie sa fie cat sa ramana o pelicula pe deasupra (pt ca graul macinat se umfla treptat si urmeaza sa absoarba si excedentul de apa). A doua zi dimineata amesteci in graul inmuiat: miere, nuci faramitate, mar ras. Eventual, poti adauga orice crezi ca se potriveste: stafide, felii de banane etc. Se mananca asa cum este, nepreparat termic. (e delicios! )

2. Turtite Oshawa: graul macinat se framanta bine-bine cu putina sare si apa calduta cat cuprinde, pana cand aluatul incepe sa se desprinda de mana. Se formeaza turtite sau covrigei care se coc la cuptor. Poti amesteca in aluat seminte de floarea-soarelui sau susan... sau orice alte seminte preferi sau stii ca iti fac bine.
  •  
    • 14 mesaje
    14 Feb 2006, 15:08
    0 0
    mersi mult pt raspuns.