pizza

•  
    • 41 mesaje
    6 Feb 2006, 14:22
    0 0
    ma gandeam la pizza azi......stiu vreo 3 retete de pizza insa as fi incantata sa incerc ceva nou.....daca stiti vreo reteta care sa fie buna buna buna va rog sa imi spuneti si mie.va pup fetelor.sa aveti o zi buna
  •  
    • 411 mesaje
    7 Feb 2006, 10:11
    0 0
    pai pt blat: 1 kg faina, sare o lgt, zahar o lingura, apa calda, o cescutza medie de ulei, drojdie un cub. Poti sa cumperi blatul sau poti sa-l faci asa: pui zaharul la topit in apa caldutza si toata drojdia intr-un pahar unde va sta la cald 15 min, mai amnesteci sa se topeasca, apoi pui ac combinatie cu faina, uleiul si apa caldutza pana devine o coca moale care se poate desprinde de vas. Trebuie amestecata bine coca si sa se intinda. Apoi o lasi acoperita la cald 30 min. Intre timp prajesti ceapa taiata marunt, apoi pui si carnacior sau salam de calitate la prajit, si la final pui si ketch-up iute pe foc amestecand totul bine. Tot acolo poti praji un pic ciupercile din conserva dar sa le speli bine cand le scoti din conserva sa nu aiba nisip (ciupercile Ma Ling asiatice pot avea nisip). Ungi tava cu margarina, presari faina, apoi pui blatul, tr sa fie moale. Il ungi cu ketch-up iute apoi pui branza telemea si cascaval ras si peste pui carnea prajita(salam bun sau carnacior) cu ceapa si ciupercile din sosul ala cu ketch-up si unde le-ai prajit, mai poti pune ardei, rosii felii de decor, masline fara sambure, gogosar murat. Eu ii mai presar si boia dulce sau iute. Exista niste condimente de pizza in Cora si sunt f bune ii dau un gust super. Au si boia de ardei. Apoi o pui la cuptor (cuptorul preincalzit ca sa se faca mai repede) si peste 30 min si cand miroase a pizza facuta mai bati si un ou, il pui deasupra si o mai lasi 10-15 min la foc ceva mai mic.
  •  
    • 411 mesaje
    7 Feb 2006, 10:25
    0 0
    alta reteta: nu iese asa buna ca aia dinainte: se face mai rapid: amesteci intr-un vas 2 oua, cascaval ras, branza telemea, 2 lg ulei, faina cat sa nu fie nici tare nici f moale, carnea prajita cu ceapa in ulei, cu ciuperci eventual prajite tot acolo si cu ketchup pus si el la prajit in carmea aia cu ciuperci si ceapa...se amesteca toate, daca e prea tare se mai pune ulei sau unt margarina nu prea merge, apoi se pune tava de tefal ca sa nu lipeasca unsa cu pic cu ulei, se incinge un pic si torni compozitia. Cand e facuta pe o parte o intorci si invers (eu fac asta cu 2 farfurii ca sa nu se rupa le suprapun si le intorc cu pizza inauntru ca sa o pun la prajit si pe partea cealalta. Poti sa ii mai pui ketch-up deasupra cand e gata si piper, boia, mirodenii speciale de pizza si e gata mult mai repede ca prima dar e amestecata coca nu se mai sie care e coca si care e amestecul de pizza. Are si gustul mai altfel. Prima e mai buna dar dureaza mai mult.