vrea tort de sarlota...
-
0 0are cineva idee cum se face?nu gasesc nicaieri reteta pt tortul asta si imi face capul calendar
-
n-am auzit de asa ceva. o fi ceva in genul tortului diplomat... numai ca probabil se lasa ca o pleasca, de la sarlota aia. de fapt, din cauza asta nici macar nu pot sa-mi imaginez cum se poate face un tort de sarlota.

auzi, ma? tu-ti bati capul cu chestiunea asta, dar parca vad ca tort de sarlota ii facea ma-sa acasa, cu sarlota in loc de crema, ca-i mai comod asa
:LOLL -
heh, mi-am amintit acuma tot de o mama de baiat, care facea crema pt tort din praf de sarlota de la plic pe care o mai "imbunatatea" cu margarina, cacao si esenta de rom, sa semene a crema
si, fireste, baiatul credea ca "nimeni nu face tort mai bun decat mamica" 
tot asa, sotul meu lauda tortul bunica-sii - care e de fapt facut din piscoturi inmuiate in cafea, frisca si fructe din compot
am avut si eu ocazia sa gust "minunatia". parol, un blat de pandispan cu nuca, insiropat cum se cuvine, uns cu nutella si ornat cu frisca+ananas de la conserva este cu 100 de puncte deasupra si ca aspect, si ca gust.
Numa' ca nu se face in 15 minute 
eh, dar tot omul are dreptul la nostalgii legate de copilarie
-
corect, donna, daca nu dureaza 3 ore prepararea nu are acelasi gust.
si degeaba dam noi retete, ca poate ii zice sarlota dar nu are de-a face cu originalul decat prea putin, de asta trebuie ceruta reteta de acolo de unde a mancat.
deci
Tort de sarlota
200 g ciocolata, 125 g unt, 80 g zahar pudra, 3 oua, 125 f frisca batuta, 300 g piscoturi
se moaie ciocolata pe foc mic cu putina apa, se amesteca apoi cu unt, zahar si galbenusuri, dar fara se fiarba. se racoreste crema si se adauga albusurile batute, apoi frisca. se imbraca o forma de tort in piscoturi, se toarna crema, se pun si deasupra piscoturi si se da la frigider cateva ore.
preluata din Sanda Marin, deci exista
-
pfua... si sotului meu ii place mult orezul cu lapte, da' si-l face sigur cand are pofta
toate celelalte cofeturi de casa le fac eu, de la clatite pana la torturi - da' orez cu lapte nu fac, na, sac! As putea...
da' macar o chestiuta simpla sa mi se serveasca si mie la boticul calului, din cand in cand...