sos alb pt spaghete

•  
    • 34 mesaje
    2 Feb 2006, 22:37
    0 0
    cine stie o reteta?
  •  
    • 11 mesaje
    3 Feb 2006, 13:46
    0 0
    se toaca marunt vreo 4-5 cepe mari, se rumenesc un pic in ulei, apoi se adauga felii de carne de porc, pregatite ca pentru snitel si se lasa la fiert, cu o cana-doua de apa, pana ce ceapa se poate face pasta. se separa de carne toata zeama, inclusiv ceapa, pe care o pasam printr-o sita marunta. se agauga apoi un pahar de smantana in care am adauga o lingura de faina si se fierbe cca 15 min, impreuna cu feliile de carne si pier (eu pun mai multicel, ca asta e farmecul). cam asta e.
  •  
    • 11 mesaje
    3 Feb 2006, 13:46
    0 0
    pier este piper, daca nu s-a inteles din prima
  •  
    • 38 mesaje
    4 Feb 2006, 09:24
    0 0
    Ciuperci taiate marunt, se adauga o ceapa mica, se calesc, se adauga vin alb un paharel si apoi cimbru, busuioc (fiecare aduga mirodenii dupa preferinte), putina faina si lapte. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa.
    Eu mai fac si cu pasta de rosii la care mai adaug si putin usturoi si putin zahar brun.A... si sa nu uit folosesc ulei de masline.
  •  
    • 4132 mesaje
    4 Feb 2006, 17:14
    0 0
    pentru Capsy- am notat si eu reteta,ta si am si gatit,este excelenta iti multumesc.
  •  
    • 129 mesaje
    4 Feb 2006, 19:05
    0 0
    Si eu am un sos pentru spaghete, care este tot alb, dar e mai diferit. Folosesc smantana si branza topita. Le pun intr-un vas pe foc pana se topeste branza topita si apoi mai las putin pe foc. Se mai poate adauga si putin vin alb si atunci se lasa pana se evapora vinul.

Mai stiu un sos de branza. Se folosesc mai multe tipuri de branza, ce aveti la indemana. SE pun pe foc intr-un vas impreuna cu putin vin alb si tuica. SE lasa pana se topeste branza si rezulta un sos. Foartee bun.