Cratite inox - pareri pro si contra
-
0 2Gagici, eu m-am saturat de cratitele mele - putine, desperecheate si majoritatea urate

Ma bate gandul sa utilez bucataria cu un set de cratite de inox, cu fund dublu.
Imi place inoxul pt ca poate fi curatat cu orice smac, oricat de coroziv sau abraziv, nu se ciobeste, nu se pateaza ci doar se matuieste - nu ma intereseaza ca vasele sa ramana ca noi vreme de 100 de ani, ci sa iasa mancarea buna, fara sa se lipeasca.
Deci... intrebarea mea, catre cele dintre voi care folosesc astfel de vase, este: sunteti multumite de gatitul in cratite de inox? -
Donna, eu sunt f multumita. In afara faptului ca mancarea e f gustoasa, cratitile mele arata mareu ca noi. Chiar de dimineata cand le spalam la adimiram cat de frumoase sunt, si le am de 5 ani, e adevarat acum ca depinde si de material, e inox intre inox, dar te sfatuiesc sa nu le cumperi pe cele mai ieftine. Eu, din principiu, cand iau un lucru, ma straduiesc sa il iau mai bun, pt ca stiu ca ma tine mai mult. Sper ca sfatul meu sa iti fie de folos.
-
Subscriu la ce au zis fetele.primele vase de inox dateaza la mine in bucatarie de 11 ani si arata tot bine si nici nu s-au matuit.la vasele vechi de inox de la Zepter era recomandarea sa nu le pui direct pe flacara aragazului ci pe o plita dar eu le-am pus direct si in timp s-au innegrit.
i le-am dat unei prietene tehn. dentar si mi le-a curatat la motorul lor de lustruit si arata ca noi.
Imi place inoxul si in bucatyarie il am peste tot nu numai la vase. -
Va multumesc pentru ajutor!

Am bagat la cap: inox de calitate = satisfactie maxima
O sa caut niste cratite cu pereti mai grosuti si neaparat cu fund dublu.
...si cred ca o sa las deoparte ideea cu setul, pt ca vreau sa am atat cratite cu manere de bachelita pt gatitul pe aragaz, cat si cratite cu manere de inox pe care sa le pot baga la cuptor.
Iar daca gasesc macar vreo 2 cratite al caror capac sa aiba buson din ala de la care se poate da drumul aburului, o sa ma declar fericita.
Pfuiii, uite in ce consta fericirea mea la ora asta!!...

Mai am o singura nelamurire:
Mi-a spus cineva ca, cu cat inoxul e mai alb, cu atat e mai bun - si cu cat e mai gri, cu atat e mai prost. E adevarat? (Am doar 2 vase din inox: oala sub presiune si un ibricel ieftinut, din tabla subtire, pe care-l folosesc numai la ceai, ca fierbe apa repede in el - asa ca nu pot sa imi dau seama cum sta treaba cu calitatea, si nici vreau sa ma las pacalita de renumele firmei producatoare
) -
Am fost vrajita de vasele din inox. Se gaseaun la magazine si visam cand voi fi la casa mea sa am vase de inox... numai ca atunci cand am avut banii mei, nu se mai gaseau vase de inox.. Asa ca am luat o cratita dar nu cu fund dublu. Mai tarziu am luat un set de vase rusesti care au fund dublu si sunt incantata de ele. Am primit si vase de inox din Italia (nu pot sa spun ca nu sunt bune), ca se pot baga si in cuptor, dar am ramas incantata de vasele Zepter pe care le apreciez in mod deosebit pentru ceea ce pot sa faca.
Eu zic ca am experienta in domeniul vaselor si daca e sa ma opresc la ceva, ma opresc la vasele Zepter.
Vreau sa stiti ca am si acele vase din roca vulcanica (sigur ca le-am primit tot din afara) in care poti gati tot fara ulei si in care nu se prinde nimic dar tot la vasele Zepter ma opresc.
Ceea ce se face in aceste vase are un alt gust. Ca sa nu vorbim de calitatile deosebite pe care le au in mentinerea sanatatii.
Cred si eu ca "suntem prea saraci sa ne imbracam ieftin". -
Eu am vase zepter dar nu stiu sa gatesc dupa sistemul lor,le folosesc ca niste vase obisnuite.
eu sint la fel de multumita si de alte vase de inox si cind le-am cumparat m-am uitat si la greutatea lor ca am vazut ca la unele fundul pare dublu dar ele erau f.usoare.
Donna nu trebuie sa-ti iei mai multe seturi trebuie sa te uiti daca minerele de bachelita au suruburi si atunci cind le folosesti la cuptor dai jos bachelita si ramine numai minerul de inox.
Mi-am mai adus aminte de ceva legat de zepter:s-au stricat butoanele alea de termocontrol si stiind ca au garantie pe viata am fost la reprezentanta zepter sa vad daca mi le pot schimba si mi-au zis ca se poate dar trebuie sa le duc factura cu care le-am cumparat .n-am mai avut factura dupa atita timp asa ca n-am rezolvat nimic. -
Exista trei categorii principale de otel inoxidabil - feritic, martensitic si austenic. Otelurile feritice sunt magnetice si au un continut scazut de carbon si contin cromul ca element principal, in general in proportie de 13% si 17%. Otelurile martensitice sunt magnetice avand un continut tipic de 12% crom si un continut mediu de carbon. Otelurile austenice sunt non-magnetice si pe langa crom, in concentratii tipice de 18%, contin nichel care creste rezistenta la coroziune. Acestea sunt cele mai utilizate tipuri de oteluri inoxidabile.
hahahaha....asta ca exces de zel, si nostalgie dupa anii studentiei -
dar termocontrolul poate fi si cumparat nu numai schimbat si costa 5 euro.
si e pacat daca ai vase zepter sa nu beneficiezi de toate avantajele gatirii in vasele astea. Nu ma gandesc la gatirea in sistem ci sa pregatesti incat sa pastrezi in alimentele gatite toate substantele hranitoare in cantitate cat mai mare.
am profitat de gratuitatea cursurilor lor si am reusit sa invat cat mai multe. nu ca un vanzator ci ca un beneficiar. -
Am prob.cu 2 capace cu termocontrol.la primul s-a retezat surubelul care tine termocontrolul si de aceea nu s-a pus prob.sa iau altul ci trebuie schimbat capacul care acum e neted ca palma(banuiesc ca surubul a fost lipit).
La al doileaam vazut la un moment dat ca nu mai are capacelul si placuta aia colorata,ramasese acul indicator in schimb.cu asta n-am fost la reprezentanta dar daca zici ca se poate cumpara cu asta am rezolvat-o.
acum nu stiu de ce s-au stricat nu le-am facut nimic aiurea.Singurul lucru la care m-am gindit a fost ca poate nu e bine sa le speli la masina de spalat vase ca atitia ani n-au avut nimic si apoi la citeva luni de cind le-am spalat cu masina au aparut prob.astea.
Myway stii cumva nu se spala la masina? -
Antilopa_Bongo vasele Zepter se pot cumpara direct de la magazinul ce este la firma Zepter in Bucuresti dar sfatul meu ar fi - pentru ca pretul e acelasi - sa le iei prin contract de la un reprezentant Zepter. De ce iti spun asta? Pai acel reprezentant e obligat sa vina si sa-ti ofere asistenta cand le pui in functiune si il poti contacta ori de cate ori ai probleme. Cat costa? Pai e o lista intreaga si in functie de ce vrei, in anumite moduri de cumparare, poti sa le iei cu un pret mai mic.
Dupa aceia sa stii ca mereu sunt promotii si e bine sa profiti de ele. Mai sunt si concursuri pentru gazde si daca ai pe cineva care sa te tina la curent este foarte bine ca multe le poti achizitiona sub pretul lor. -
aciduzza, m-am interesat de capacul tau cel neted. Mi-au zis (firma e langa mine si de aceea imi permit sa le fac "curte") ca pot sa puna ei surubel acolo adica se poate repara nu trebuie luat alt capac. Sigur ca daca nu ai factura trebuie sa platesti reparatia (spuneau ca s-ar ridica 10-13 eur
. Daca vrei iti dau nr. de telefon al doamnei din Bucuresti care e destul de mare pe la firma si sa-i explici despre ce e vorba si zic ca te poate ajuta. Termocontrolul e de mare ajutor ca stii cand e gata ce ai pus inauntru.
Orice se poate rezolva la ei ca stiu ca si un pahar sau o lingurita, etc... sau un simplu obiect de vesela se poate comanda. -
Myway, esti tare draguta si-ti multumesc mult de ajutor!
Eu nu sint din Bucuresti,reprezentanta la care am fost eu este la Galati.
Mi-ai dat o idee f.buna am sa discut cu ei in sensul asta al repararii si nu al schimbarii.n-am stiut ca se poate repara si nici cei de la reprezentanta nu mi-au zis nimic.