tochitura

•  
    • 289 mesaje
    28 Ian 2006, 11:26
    0 0
    Dragi eve
    Explicati-mi si mie cum se face tochitura....de fapt sosul acel cu ciuperci.Stiti vreo reteta sa imi spuenti si mie?vreau s afac maine...si pana acum nu am facut niciodata, am mancat doar in restaurant
  •  
    • 9835 mesaje
    28 Ian 2006, 21:35
    0 0
    Pai... eu am facut pana acum doar tochitura moldoveneasca, care se face din carnita slaba si ficat, ambele putand fi de vita sau porc.
    Calesti 1-2 cepe, apoi pui carnea si ficatul, taiate bucatele mici. Dupa ce se prajesc (eu doar le-am inabusit bine), se sting cu vin, se adauga mirodenii (cimbru, busuioc, piper - ma rog, dupa gusturi..) Asta-i toata filosofia.

Ciupercile vor da un gust foarte bun sosului, mai ales daca sunt proaspete. Probabil cel mai bine ar fi sa le adaugi in cratita cand ficatul si carnea sunt facute pe jumatate.

Nu uita ca tochitura n-are farmec decat daca o servesti cu mamaliguta si muraturi, eventual si-un ardei iute.
  •  
    • 517 mesaje
    30 Ian 2006, 09:11
    0 0
    eu stiu ca se serveste si cu branza de burduf si un ou ochi deasupra.
    eu am facut si e mai buna asa. ca sa nu semene a tocanita altfel
  •  
    • 1259 mesaje
    24 Feb 2006, 13:33
    0 0
    Eu pun si rosii de la borcan s-au bulion facut in casa , iar in ce priveste ciupercile le pun din conserve de ciuperci . Este foarte buna . Iese ca o tacanita cu sos .
  •  
    • 289 mesaje
    26 Feb 2006, 21:45
    0 0
    fetelos, cand eu am facut a iesit f buna..asa spune iubi meu.Am facut doar cu carne de porc si am facut un sos cu smantana si ciuperci.Lorisor...ce mai faci?ai facut tochitura?cum ti-a iesit?
  •  
    • 322 mesaje
    27 Feb 2006, 17:01
    0 0
    Andreeee!mi-e dor de tine!ce mai faci?scrie-mi pe e-mail ca eu am incercat cam acum o saptamana sa-ti scriu pe mailul de la firma si mi s-a intors inapoi de vreo 3 ori.nu stiu de ce.am facut tochitura(asta iti scriam in mail,ca am facut dar fara smanatana ca prietenul meu a zis ca nu vrea cu smantana).a iesit buna,am amestecat carne de porc cu ficatei.