tochitura
-
0 0Dragi eve
Explicati-mi si mie cum se face tochitura....de fapt sosul acel cu ciuperci.Stiti vreo reteta sa imi spuenti si mie?vreau s afac maine...si pana acum nu am facut niciodata, am mancat doar in restaurant -
Pai... eu am facut pana acum doar tochitura moldoveneasca, care se face din carnita slaba si ficat, ambele putand fi de vita sau porc.
Calesti 1-2 cepe, apoi pui carnea si ficatul, taiate bucatele mici. Dupa ce se prajesc (eu doar le-am inabusit bine), se sting cu vin, se adauga mirodenii (cimbru, busuioc, piper - ma rog, dupa gusturi..) Asta-i toata filosofia.
Ciupercile vor da un gust foarte bun sosului, mai ales daca sunt proaspete. Probabil cel mai bine ar fi sa le adaugi in cratita cand ficatul si carnea sunt facute pe jumatate.
Nu uita ca tochitura n-are farmec decat daca o servesti cu mamaliguta si muraturi, eventual si-un ardei iute.
-
Andreeee!mi-e dor de tine!ce mai faci?scrie-mi pe e-mail ca eu am incercat cam acum o saptamana sa-ti scriu pe mailul de la firma si mi s-a intors inapoi de vreo 3 ori.nu stiu de ce.am facut tochitura(asta iti scriam in mail,ca am facut dar fara smanatana ca prietenul meu a zis ca nu vrea cu smantana).a iesit buna,am amestecat carne de porc cu ficatei.