reteta de tort
-
0 0am si eu nevoie de o reteta de tort.am tot incercat diferite retete insa nu am gasit una care sa imi placa.daca aveti o reteta de blat de tort va rog sa imi spuneti si mie.
pupici -
pentru blat ai nevoie de:
7 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri faina, un pliculet de praf copt.
Important este sa bati bine albusurile mai intai cu putina sare, apoi cu zaharul adaugat treptat. Galbenusurile se adauga dupa ce albusurile sunt batute spuma. NU se amesteca mult atunci cand pui galbenusurile. La urma se adauga faina (toate cele 7 linguri odata) si praful de copt. Se amesteca cu o lingura de lemn de sus in jos. Poti adauga si coaja de portocala sau lamaie. Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Succes!
Daca ai nevoie si de creme am sa-ti dau.
Sper sa-ti iasa.
Am o prajitura buna cu fructe (smochine, curmale, stafide + rahat) -
eu la un blat ca cel recomandat de costinela fac 2 sarlote de vanilie cu 1 litru de lapte, cand s-a racorit un pic, pun cam 70-100 g unt si amestec bine si las sa se raceasca si apoi tai blatul pun un strat subtire de sarlota si apoi fructe taiate felii subtiri (banane, kiwi, portocala, caise, ananas, piersici, in fine ce am prin casa, proaspete sau din compot - le scurg bine de tot) apoi inca un strat subtire de sarlota si urmatorul blat. Acopar cu frisca si gata.
Sau fac sarlota de ciocolata si o amestec cu nuci sau migdale tocate mai mari, sau cu nuca de cocos.