O MARE URGENTA
-
0 0Am nevoie de o reteta japoneza
Sunt de patru luni in Japonia si peste cateva zile incep munca la un restaurant si as vrea sa le fac un preparat sail las cu gura cascata.
Lucrez de patru ani in domeniul asta dar nu stiu ce as putea sa gatesc
Crede-ti ca ma puteti ajuta? -
ti-am gasit ceva, am salvat in calculator niste retete.
sper sa te ajut.
TEMOLA
o ceapa, un morcov, jumate vanata, un ardei gras, un cartof
se taie legumele julien, se aduga sare, piper, 2 oua si faina cat cuprinde, ca sa nu curga. se ia cu lingura si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
se servesc cu sos de soia alaturi de snitel sau pui prajit.
CARNE INABUSITA CU CARTOFI - NIKU JAGA
pt 4 pers: o ceapa, 140 gr carne porc taiata fasii subtiri, 1 morcov taiat rondele, 2 cartofi taiati in 4, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingura ulei vegetal, 2 linguri zahar, 2 linguri sos soia, 2 linguri de sake (sau vin alb), 240 ml apa sau supa(de peste pt aroma), 3 linguri mazare fiarta.
se calesc ceapa, carnea , morcovul, cartofii 3-4 min. separat, praful de ghimbir, sosul de soia , zaharul,vinul si supa se amesteca si se adauga peste carne si legume si se lasa pana scade. se adauga mazare si se stinge focul.
se serveste fierbinte in castronele.
CHICKEN SATAY
500 gr piept de pui fara os si piele, o capatana usturoi, o ceapa mica, 2 linguri zahar, 2 linguri sos de peste, 3 linguri ulei de alune, 2 linguri unt de arahide, 100 ml lapte de cocos, 1 lingura sos de chili, 1 lingura lemon grass powder.
se taie pieptul fasii cam de 1cm grosime, dar lungi, si se aseaza intr-un vas, la rand ca la gratar, la cuptor.
se serveste puiul cu sosul format din ingrediente.
se orneaza cu lamaie. -
SUPA DE SEPIE ( CALAMAR)
300gr sepie sau calamar de 10-15 cm lungime, 1,2litri apa, 2 linguri susan, 100gr orez cu bobul lung, jumate ardei gras rosu si jumate verde, 2 linguri ulei, sare si piper
sepiile se spala in mai multe ape si se curata. se indeparteaza capul, pastrand doar tentaculele si abdomenul. abdomenul se taie inele si tentaculele rondele. o sepie se pastreaza intreaga.
se incingeuleiul si se adauga ardeiul gras taiat fasii, si se soteaza 2-3 min. in apa clocotita se pun sepiile, se fierb 10 min, se adauga legumele, apoi sare si piper.
separat se pregateste orezul. se pune la fiert cu putina sare, 1/2 lingurita zahar si 1 lingurita otet. se fierbe 8 min si se mai lasa acoperit inca 20 min.
se lasa sa se raceasca si
supa se serveste intr-un bol de sticla in care s-a pus sepia intreaga.
in fiecare bol se adauga o lingura orez si se presara cu seminte de susan.
sper ca te-am ajutat.
iti imaginezi ca nu am facut asa ceva, n-as manca si nu prea am timp.
sper sa -ti iasa!!
acolo ai toate ingredientele, sper.
sa-mi raspunzi cum au fost.
sper ca sunt originale, acolo scria specific Japonia.