am nevoie urgent de un sfat!
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
13 Ian 2006, 21:450 0trebuie sa fac un diplomat si pentru ca e prima oara si am o reteta care pare usor dubioasa .ma aflu intr-un impas.
Uitati care e reteta: se pune gelatina la dospit cu zeama de la un compot de ananas, timp de 1/2 de ora.Se separa ouale, se bat albusurile spuma cu 3/4 de zahar( dintr-o cana si 1/2) si se da la rece.
Se bate frisca si se da la rece.
Se bat galbenusurile cu 1 cana de zahar pe foc mic si se pune gelatina(de la inceput).Se amesteca pana se ingroasa, se ia de pe foc si se lasaputin sa se racoreasca.Se adauga albusurile in jumatate din frisca + alune, stafide, banane, ananas.Pe o cratita de 4 kg. se pune celofan si se toarna compozitia.Se lasa la rece 1/2 de ora, se aseaza pe un platou, se orneaza cu 1/2 din frisca ramasa.Acum........am facut aproape tot , dar am si o greseala: in loc de 6 pachete de gelatina de 5 grame am pus 6 a cate 10 grame si nu stiu daca compozitia cu albusurile si frisca se amesteca cu compozitia cu gelatina sau se pun una peste alta.Si, daca gelatina fiind in cantitate dubla nu s-a dizolvat? am pus-o pe foc si se prindea..asa ca am pus-o la bermarie(?)si nu stiu ce sa fac??? -
14 Ian 2006, 17:04probabil cm tarziu dar pt viitor .... cum adica gelatina la dospit?
gelatina se dizolva in apa f calda, fierbinte chiar, dar nu clocotita si nu se fierbe niciodata pt ca ii anulezi proprietatile .... eu amestec incontinuu pana se dizolva COMPLET altfel o sa ai cocoloase in crema si e ca naiba ....
dadusem si noi aici cateva retete de tort diplomat maricica avea una, a mea e putin diferita .... cauta pe site si o sa reusesti cel mai spectaculos tort .... -
17 Ian 2006, 18:11da, e cam tarziu si am dat-o in bara.......a trebuit sa cumpar unul pana la urma....nici eu nu am inteles cum
la dospit?
Înapoi la: Forum » Gastronomie