GOGOSHI FARA DROJDIE-AJUTOR
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
13 Ian 2006, 20:050 0stie cineva daca se pot face gogosi fara drojdie de bere, daca da, imi puteti da si mie reteta?
-
16 Ian 2006, 09:39chiar saptamana trecuta am gasit o reteta de gogosi grecesti.
se pun intr-un vas 2 cani apa, 1/2 cana unt si putina sare si se fierb, se adauga o cana faina si se amesteca pana se ingroasa.
se raceste amestecul cateva minute si apoi se adauga 3 oua, unul cate unul si se amesteca bine.
se incinge uleiul, si se pun cu lingura, si se prajesc bine pe ambele parti.
se scot , se scurg si se servesc cu miere si scortisoara. -
17 Ian 2006, 08:19Se pot face gogosi cu iaurt. Se pune intr-un castron un pahar de iaurt, 1-2 oua, un praf de sare,2-3 linguri zahar, 1/2 praf de copt, coaja de lamiie sau vanilie si faina cit cuprinde ca sa poti intinde aluatul pe planseta. Se taie cu paharul si se coc in ulei.Se pudreaza cu zahar praf.
Pofta buna! -
21 Ian 2006, 17:01Gogosi americane
Ingrediente:
3 cani faina, 1 cana zahar, 3/4 cana lapte acru, 2 oua, 2 linguri grasime(unt sau margarina), 3 linguri praf de copt, 1 lingura bicarbonat, 1 lingura sare, 1/2 lingurita scortisoara, ulei vegetal pentru prajit, zahar pudra pentru pudrat
Complexitate: Medie
Nota:
Numar voturi: 10
Comentarii: Fara comentarii
Mod de preparare
Cu 2 1/2 ore inainte de servire, intr-un castron mare, se masoara jumatate din cantitatea de faina si se adauga celelalte ingrediente mai putin uleiul si zaharul pudra. Se amesteca cu mixerul la viteza mica pana se omogenizeaza, apoi se adauga resul de faina, se mareste viteza mixerului si se amesteca cca.1 min. Se mai adauga faina si se framinta usor cu mina pina devine o coca cu o consistenta potrivita si usor de manevrat. Se acopera castronul si se pune la frigider cca 15 min. Coca se intinde pe o planseta si se taie in forme rotunde cu gaura pe mijloc ca un inel. Se prajesc in ulei incins, pe o parte si pe alta. Apoi se pudreaza cu zahar si scortisoara. Dintr-o portie ies cam 24-30 de gogosi.
Pofta buna si sa-mi spui cum au iesit, k?
Înapoi la: Forum » Gastronomie