Onomastica cu...fructe de mare

•  
    • 4 mesaje
    4 Ian 2006, 23:53
    0 0
    De Sf Ioan este si ziua de nume a sotului meu ocazie cu care as vrea sa gatesc ceva spedial pt el.Ii plac foarte mult fructle de mare dar nu am gatit niciodata asa ceva. Ma poate ajuta cineva cu niste sugestii?
    Multumesc,Iris
  •  
    • 2103 mesaje
    5 Ian 2006, 07:22
    0 0
    depinde ce fructe de mare ai; poti face orice de la cocktail pana la paella (insa paella nu este indicata pt petreceri)si sushi. pt sushi ai nevoie de multa migala si indemanare.
    In rest platouri cu de toate, poti face de ex scoici in sosuri divine cu vin alb si usturoi, lobster cu mayoneza, supa de lobster este un deliciu foarte apreciat, caviar (nu serivt pe paine cu unt, ci pe gheata cu frunze de menta sau lime langa paharele cu martini sau sampanie) somon afumat cu marar si crema de branza sau facu pate yummmy, king prawns , squid si octopus intr-un cocktail cu sos de mayoneza, ketck-up si otet balsamic ca e putin dulceag, servite intotdeuna in cupe de sticla (gen cupele de inghetata) etc...
  •  
    • 4 mesaje
    5 Ian 2006, 11:05
    0 0
    Multumesc pt raspuns. Sunt minunate si sofisticate sugestiile tale. Fructele de mare nu sunt o problema aici unde locuiesc; se gasesc din plin. Nu avem invitati la masa asa ca as dori ceva simplu, eventual retete.
    Iris
  •  
    • 524 mesaje
    5 Ian 2006, 14:37
    0 0
    O sa-ti spun cum imi plac mie crevetii.
    Dar nu cei decorticati si rozalii (sunt deja semipreparati si nu mai sunt la fel de gustosi).
    Ma refer la cei nepreparati (chiar daca sunt congelati) cei care sunt in carapace si aceasta e gri.
    Crevetii se infig pe frigarui (se fac rotocoale, cap/codita) iar frigaruiile se aseaza intr-o tava pe staniol.
    Topesti putin unt si-l amesteci cu sare, piper, usturoi si ungi crevetii cu acest sos.
    Ii bagi la cuptor 5-10 minute, pana se fac rozalii - ai grija ca se fac foarte repede. Apoi ii intorci pe partea cealalta, ii ungi si acolo cu sos si alte 5 min la cuptor pana se fac roz si pe partea asta.
    Se mananca simplii sau cu salate sau diverse garnituri, dar neaparat calzi si cu vin alb.
  •  
    • 524 mesaje
    5 Ian 2006, 14:41
    0 0
    Homarul il fierbi (daca te lasa inima - pt ca se arunca viu in apa clocotita si tipa, scoate un sunet saracul)
    Se serveste cu unt.
    De obicei in locurile unde se vinde homar, ti-l si pot fierbe ei pe loc.
    Asta prin alte parti, nu in Romania (sau poate si la noi dar eu nu am vazut)

Foarte bun...dar nu face parte din fructele de mare...este si medalionul de somon servit cu sos de piper verde.
    Iti scriu reteta daca te intereseaza.
  •  
    • 389 mesaje
    5 Ian 2006, 15:28
    0 0
    poti sa faci salata de scoici cu maioneza si usturoi- scoicile fara cochilie le bagi intr-un vas cu apa clocotita +boabe biper +sos soia+1 foaie de dafin si le lasi la fiert cam 5 minute.Le scurgi si le lasi la racit. Maioneza o amesteci cu usturoi pisat( cat de mult iti place) si marar proaspat taiat foarte marunt. Tai scoicile si le bagi in amestecul de maioneza. Storci lamaia dupa gust.
    Salata asta e mult mai buna daca o mananci dupa cateva ore.

Poti sa faci si inele de calamar pane. Le gasesti semipreparate, gata de pus in tigaie sau doar inelele.

Spor la treaba
  •  
    • 389 mesaje
    5 Ian 2006, 15:31
    0 0
    Nu de boabe de biper era vorba.hahahah. Ci de boabe de mustar
  •  
    • 524 mesaje
    5 Ian 2006, 15:53
    0 0
    Mie, preparate pane nu-mi plac fructele de mare, mi se par grele.
    Dar cu salata aia de scoici mi-ai facut o poftaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  •  
    • 2103 mesaje
    6 Ian 2006, 09:14
    0 0
    riana, ai dreptate cu pane-urile fructelor de mare. In plus nu-s asa estetice pt o petrecere. cel mai bine merg in salate, cocktail-uri si lamaia, otetul, mayonez, mustar, tartar si condimente in general sunt ingrediente esentiale.
  •  
    • 4 mesaje
    6 Ian 2006, 11:24
    0 0
    Wow! Cate retete! Care mai de care ai apetisante. Intradevad nu ma lasa inima sa prepar un lobster, dar salata de scoici suna foarte bine. Somon mancam des , asa ca nu ar fi o surpriza pt el. As incerca, deci,o salata de scoici, o paella, si niste scoici in cochilie inabusite in unt, usturoi si vin alb. Suna bine, nu?
  •  
    • 389 mesaje
    6 Ian 2006, 13:29
    0 0
    eu in locul tau as incerca sa fac o masa mai variata. adica daca faci salata de scoici nu mai face si scoici cu vin( valabil si invers). reteta aia de creveti a rianei cred ca-i foarte buna.
    iti mai dau eu o reteta de preparat creveti foarte buna: 2 linguri unt , 1 ceapa taiata marunt , sare , piper,sucul de la 1 lamaie, 150 grame vin rosu, marar- se pune untul la topit, se adauga ceapa ; dupa cateva minute si crevetele(decorticat). crevetele e gata cand devine rozaliu. se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga sucul de lamaie si se stinge cu vin. mai dai un clocot si gata. cand il servesti pui si marar.- garnitura merge de orez
  •  
    • 389 mesaje
    6 Ian 2006, 13:32
    0 0
    SALATA DE FRUCTE DE MARE

INGREDIENTE:
    100 g calamar , 100 g carne de scoici , 100 g caracatita , o mana de paste , mustar , un galbenus , 5 linguri cu ulei de masline , un ardei gras , o ceapa , doua linguri cu sos de soia , sare , piper , otet
    MOD DE PREPARARE
    Fructele de mare se fierb cateva minute in apa cu sare si putin otet. Calamarul si caracatita se taie in bucati de dimensiuni potrivite. Nu se adauga prea multa apa, ci doar atat cat sa se inabuse. Se rastoarna fructele de mare fierbinti in vasul in care se va servi salata. Se adauga sosul de soia, ceapa taiata fin si ardeiul cubulete. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se amesteca si se lasa la temperatura camerei aproximativ 20 de minute.
    Pastele se fierb in apa cu sare, se trec sub un jet de apa rece si se scurg. Galbenusul se amesteca bine cu doua linguri cu mustar si se omogenizeaza cu putin ulei. Se amesteca impreuna cu pastele si se serveste alaturi de salata de fructe de mare
  •  
    • 389 mesaje
    6 Ian 2006, 14:03
    0 0
    vreau si eu reteta de paella, te rog
  •  
    • 20 mesaje
    6 Ian 2006, 16:26
    0 0
    Imi place retata cu creveti.
    Uite un link cu reteta de paella
    http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/paella_7100.shtml

Daca nu prea intelegi, da un search pe google si o sa gasesti alte retete.
  •  
    • 20 mesaje
    6 Ian 2006, 16:31
    0 0
    sorry, iricri = iris79, am cam incurcat borcanele.