salata icre

•  
    • 21 mesaje
    4 Ian 2006, 12:13
    0 0
    Am cumparat o cutiuta de icre de hering nepreparate, cu intentia de a le prepara pentru revelion. Am folosit o reteta cu gris fiert, ulei si ceapa, dar nu prea am fost multumita de rezultatul final. Poate cineva sa ma ajute cu o reteta sigura (inclusiv cantitati)???
    Mersic!!
  •  
    • 25 mesaje
    8 Ian 2006, 19:00
    0 0
    icrele de hering sint mai mare decit cele de crap, pe viitor incearca-le si-o sa vezi diferenta. Eu , la o cutiuta de icre, pun o lingurita de gris fiert(il las o idee mai moale)le amestec bine, impreuna, si apoi incep sa pun ulei, putin cite putin. Cind sint prea virtoase, adaug citeva picaturi de apa minerala, le face pufoase.Dar cum spuneam, incearca-le pe viitor cele de crap, garantat sint mai bune.bafta!
  •  
    • 317 mesaje
    14 Ian 2006, 07:38
    0 0
    eu le fac fara gris.Icre,ulei,zeama de lamiie,daca sint nesarate le mai pun si sare.Eu prefer sa le cumpar nesarate.
  •  
    • 136 mesaje
    14 Ian 2006, 11:56
    1 0
    eu in loc de gris folosesc miez de paine uscata inmuiata in apa. Am observat ca cu miez de paine proaspata inmuita nu ies bine
  •  
    • 3 mesaje
    5 Mar 2006, 13:39
    0 0
    grisul se fierbe in lapte dulce si de preferinta sa iasa mai tare
    icrele se freaca cu ulei si zeama de lamaie pana se ingroasa destul de bine dupa care se adauga grisul fiert si racit.
    se poate continua adaugarea de ulei si putina apa minerala dupa amestecarea icrelor cu grisul!
    Succes si pofta buna!
  •  
    • 533 mesaje
    6 Mar 2006, 08:37
    0 0
    Intr-o sita mai mare pui miez de paine alba mai uscat si il innmoi cu apa calda sau lapte cald si-l lasi vre-o 10 min.Dupa care il storci bine.Intr-un castron pui icre, mustar vre-o 2 linguri si incepi distractia cu mixerul viteza maxima.Incet-incet pui ulei,putina zeama de lamaie si cind consideri ca ai cantitate destula de ~maioneza~ incepi sa pui miezul.Apoi potrivesti daca mai trebuiesc icre.Daca da, atunci mai pui asa cum sint si bati cu mixerul.La sfirsit pui ceapa.Eu la 3 lgt.icre pun 2 lg.mustar.De cind fac asa niciodata n-am avut probleme si nici reclamatii.Spor la treaba si pofta buna!
  •  
    • 18 mesaje
    9 Mar 2006, 13:00
    0 0
    Eu prepar icrele in felul urmator: 2-3 lingurite de icre, 1 cartof mediu fiert, racit si faramitat foarte bine. Initial icrele trebuie amestecate ff bine cu mixerul, dupa care adaug cartoful, si incep cu uleiul si putina sare de lamaie. Reteta este testata de mine si imi ies niste icre super
  •  
    • 21 mesaje
    16 Mar 2006, 11:29
    0 0
    Multumesc. Sunteti niste scumpe!!!