piftie
-
0 0vreau sa fac pentru prima oara piftie, dar nu de porc ci de pui, dar nu stiu exact cum se face si nu vreau sa fac dupa ureche.......
-
piftia de pui se face din tacimuri(aripi,git, picioare)dar eu pun si pieptul(e la latitudinea fiecaruia)Deci,la 2 kg de tacimuri ai nevoie 1 ceapa, un morcov, o radacina de partunjel, usturoi, sare, doua plicuri de gelatina si facultativ zeama de lamiie.cureti si speli bine tacimurile(daca pui si pieptul,pune-l fara piele)si le pui la fiert cu zarzavaturile si sarea, la foc potrivit in atita cantitate de apa, incit sa nu trebuiasca sa mai completezi.Le fierbi pina se desprinde carnea de pe oase(la ultimul clocot pui si o lingurita de vegeta), scoti carnea si zarzavaturile,strecori zeama sa fie limpede si adaugi geletina dizolvata in apa rece.Scoti carnea de pe oase o pui in castronele, o stropesti cu mujdei si torni supa deasupra.Zeama de lamiie o poti pune odata cu mujdeiul sau in momentul servirii.Daca le vrei cu ,,decor'' inainte sa pui carnea, pe fundul castronelelor taie in diverse forme zarzavaturile apoi aseaza carnea si supa.Pofta buna!
-
Si eu tot de curcan o sa fac piftia anul asta. Anul trecut am facut piftie de porc si am capiat de cata untura a trebuit sa spal de pe vase. yuk!
Soacra-mea a facut deja piftie, de Craciun. A folosit numai aripi de curcan - enorme, carnoase si nu in ultimul rand convenabile ca pret si cu carnita mai frageda decat cea de piept de curcan.
Intr-adevar, gelatina de la plic, adaugata cand zeama e caldicica inca, rezolva orice potentiala problema
Stiu asta din alti ani, cand am facut piftia din carne de pui.