Peste de revelion
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
18 Dec 2005, 16:510 0Se spune ca este bine sa mananci peste de Anul NOu caci iti va merge bine tot anul, vei avea o viata usoara precum este drumul pestelui in apa, dati si voi, dragi eve, idei de pregatire a pestelui in noaptea dintre ani. Eu de obicei il preparam la cuptor cu legume.
-
19 Dec 2005, 11:01Eu prefer sa fac salata de peste afumat (somon, macrou - ce-o fi).
Daca e cazul, se curata pestele de oase si pielite (dar mai bine cumperi fileu
), se taie marunt.
Se amesteca cu praz taiat rondele fine (in raport de cam 1 parte peste, 1,5/2 parti praz) si maioneza.
Poti sa faci rosii umplute cu salata asta (pe platou, le poti aseza pe frunze de salata verde) sau poti s-o servesti ca atare, ornata cu rondele de masline sau orice altceva ti se pare potrivit.
Salata e foarte gustoasa, asa ca succesul e garantat.
-
19 Dec 2005, 11:03Sau ton+porumb+maioneza. E delicioasa salata. Bineitneles, trebuie fiecare ingredient trebuie scurs de ulei/apa.
-
19 Dec 2005, 15:19sau salata de cartofi cu ton
e mult mai simpla decat cea de boeuf
doar cartofii taiati cubulete,o conserva de ton maruntita,castraveti murati taiati tot cubulete si busuioc!eventual se mai adauga putin ulei de masline! gata
-
20 Dec 2005, 15:37si eu am auzit ca se mananca peste in noaptea de Revelion.
eu as manca in fiecare zi.
anul asta de Revelion am sa iau pastrav si am sa-l fac prajit cu malai, si am sa-l servesc cu mamaliguta si mujdei de usturoi, sau lamaie.
nu prea merge usturoiul de revelion, nu? am glumit. in aceasta noapte e permis orice!!!
Înapoi la: Forum » Gastronomie