Mancare chinezeasca
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
16 Dec 2005, 11:310 0Buna Evelor din toata tara! Am si eu o intrebare pentru voi: sunt innebunita dupa mancarea chinezeasca si as vrea sa stiu daca este bogata caloric, daunatoare pentru organism, bogata in colesterol, etc..poate sa mai ajute cineva cu mai multe detalii?
va multumesc anticipat si va doresc tututor un weekend placut! -
17 Dec 2005, 09:13este, da desi nu atat de mult precum mancarea romaneasca de ex; uite eu tocmai am servit la cina niste tiger prawns in black bean sauce cu noodles; un deliciu! ceea ce este superb la modul chinezesc de a gati, este faptul ca ei folosesc cantitati mici de carne, foarte multe legume, foarte mult orez (f sanatos) si foarte mult soia.
oricum pt mai multe detalii legate de colesterol cred ca trebuie sa cauti o carte de specialitate. -
19 Dec 2005, 11:26Mancarurile si, in general, meniurile chinezesti sunt gandite dupa principiul Yin-Yang - adica sunt gandite din capul locului sa fie echilibrate atat sub raport caloric cat si sub raport energetic. Se tine cont chiar si de anotimpul curent atunci cand se opteaza pentru un meniu sau altul (de ex, toamna si iarna, care sunt anotimpuri Yin, se recomanda alimentatia preponderent Yang, pentru a echilibra energiile - invers, pentru primavara si vara).
Combinatiile de ingrediente, condimentele, sosurile, metodele de preparare nu sunt alese deloc la intamplare.
A fi un bucatar bun, in China, e aproape similar cu a practica medicina profilactica.
Prin urmare: daca inveti ce, cand si cum mananci, mancarea (nu numai cea chinezeasca, dar in special aceasta) nu ar trebui sa te ingrase.
Fireste, conteaza si cantitatea.
Confucius zicea ca mancarea trebuie taiata in bucatele mici inca dinainte de a fi preparata - pe de o parte, muncind mai mult in bucatarie, ajungi sa apreciezi mai mult mancarea; iar la masa vei avea imbucaturi mai mici - prin urmare, te vei satura din mai putin.
Înapoi la: Forum » Gastronomie