pizza
-
0 0ma intereseaza cum gatiti voi pizza?!
-
La aluat pun, in afara de drojdie+sare, si un albus de ou. Trebuie framantat cat mai mult posibil - o jumatate de ora, vartos, ar fi ideal...
Cat despre topping:
Ung foaia de aluat cu sos de rosii si apoi presar ceapa, ardei gras, felii de sunca, masline etc etc... deasupra, pun oua (nebatute - se fac ca niste ochiuri, cred ca stii ce vreau sa zic), apoi presar oregano si mult cascaval.
Se coace in cuptorul bine incins in prealabil, la foc mediu.
Tava e foarte importanta. Am constatat ca tavile emailate nu sunt bune - nu inteleg de ce, dar aluatul nu se coace frumos in ele. Tavile de aluminiu sunt mult mai ok din punctul asta de vedere. -
Eu o fac cu tot ce-mi trece prin cap. De obicei iese f. bogata - sunca, salam, ciuperci, masline, rosii, gogosari, ceapa, usturoi, capere, porumb, putin ulei de masline, oregano si cascaval - si f. buna! Si eu fac la fel ung aluatul cu pasta de rosii si o fac in tava de aluminiu aia ce ti-o da cu aragazul. Iti aduc maine si reteta aluatului daca vrei. Desi ultima data mi-a iesit o idee prea crescut.
O seara buna! -
http://www.epinions.com/hmgd-Stand_Mixers-Kitchen_Aid-Classic_Series_K45SS/display_~reviews
De ziua mea (in mai) am primit un malaxor ca ala de mai sus si va recomand din toata inima sa va cumparati daca apar si in Romania. Face o coca "cu basici" in 5 minute.
La coca de pizza pun cam 2 cani de faina, drojdie cat o nuca, ulei, sare si oregano, apa cat cuprinde sa iasa o coca mai taricica.... o las sa creasca ...o intind ... am o tava rotunda din aluminiu si se coace foarte fain (intradevar mai bine decat in tava mea neagra pt prajituri) ... deci intind coca, o pun on tava si o ung cu sos de rosii, presar putin oregano, apoi ornez cu sunca, salam, masline, ciuperci, presar mult cascaval....si o las sa mai creasca vreo 20 minute , oricum pana e vizibil ca a crescut....
Este o bunatate.
Din 2 cani = 500 gr faina iese o pizza mare.