Cum se face o manacare buna de spanac?
-
0 0Va roooog ajutor!Sunt plecata din tara si as vrea sa le pregatesc o mancare buna de spanac,cu ochiuri ca pe lanoi in Romania...prietenuilor mei.Nu cred ca e mare scofala dar nu am pregatit niciodata asa ceva pana acum...Va tzuck dulce
-
Pai in primul rand cureti,speli si oparesti spanacul,il toci si il pui deoparte.
Apoi calesti in putin ulei niste ceapa tocata maruntel (si carne).Poti sa-l faci cu carne pt ca iese mai gustos sau doar cu supa de carne.Adaugi spanacul si il fierbi pana e gata.La sfarsit condimentezi cu sare si/sau Delikat si poti sa storci niste lamaie-dar nu prea multa. Unele gospodine pun si suc de rosii dar mie mi se pare suficienta lamaia.In plus sucul de rosii ii da ul alt gust...Pe post de carne poti sa folosesti pasare(dar nu pui-ci ceva mai gras),vita sau porc.Ultimul caz e preferat de mine.Nu e tocmai sanatos dar e foarte gustos.
-
Oua cu spanac
Ingredinte:
6 oua, o mina spanac, 25 gr. unt, sare, piper
Mod de preparare
Spanacul din conserva se fierbe in apa cu sare, timp de 5 minute, dupa care se scurge bine de apa si se taie mare. Intr-o tigaie se pune la incalzit untul, se adauga spanacul si cind este destul de fierbinte se adauga ouale batute cu un praf de sare si putin piper negru.
sper sa iti foloseasca aceasta reteta. -
mai am una
Oua fierte cu spanac
Ingredinte:
6 oua, 250 gr. spanac, 100 gr. macris, 100 gr. unt, 6 linguri smintina, 2 linguri svaiter ras, sare, piper; pentru sos: o lingura faina, o lingura unt, 1 galbenus, o cescuta lapte, sare, piper
Mod de preparare
Se fierb ouale (cca 6 min. in apa clocotita), se toarna apa rece peste ele, se curata de coaja si se lasa deoparte. Sosul se prepara incalzind untul intr-o tigaie, adaugind faina si dupa 1-2 minute stingind cu lapte. Se fierbe in continuare amestecind ca sa nu se prinda, se sareaza, se pipereaza, se ia de pe foc si se incorporeaza galbenusul si o lingura de brinza rasa. Se spala frunzele de macris si se calesc putin in unt, se adauga spanacul curatat, spalat si tocat mare si se tine pe foc pina fierbe si scade bine, apoi se potriveste de sare, se pipereaza si se adauga 3 linguri de smintina. Se pune spanacul intr-o cratita unsa cu unt, deasupra se aseaza ouale, apasindu-le usor in spanac; se acopera cu sosul, se presara cu restul de brinza, se pune putin unt si se da la cuptor sa se rumeneasca. -
Cum adica "o mina spanac"? Stii cam cat spanac iti ramane dupa ce il oparesti si il fierbi? Cam o lingura cu varf

Pentru 4 portii sanatoase ai nevoie cam de 1,5 kg spanac proaspat. Daca folosesti conserve se schimba povestea:citeste intructiunile de pe cutie.
PS:La sfarsit,dupa ce portionezi spanacul ,faci ochiuri si le "trantesti" peste spanac.Se serveste cu salata verde. Pofta mare!