caut reteta
-
0 0daca stie cineva reteta unei prajituri care se numeste coarne de caprioara.am inteles ca este din ALGER sau cam asa ceva
-
utie un link aici e si o poza cu "coarnele" astea
http://www.mymomscookies.com/kaab_el_ghzal_or_gazelles_horns_1895_67.html
sau reteta in franceza: cornes de gazelle
Ingrédients (pour 10 personnes) :
500 g de farine(faina), 150 g de beurre(unt), 150 g de sucre glace(z pudra), 2 cuiller(linguri) à café d'eau de fleur d'oranger(apa de flori de portocal ...am vazut ca se poate pune si suc de portocale cu toate ca nu e acelasi gust), sel, 300 grammes de pâte d'amandes (pasta de migdale- 200 g de poudre d'amandes, 150 g de sucre en poudre cannelle (scortisoara)en poudre,eau de fleur d'oranger ... Mélanger la poudre d'amandes, le sucre et la canelle.
Ajouter de l'eau de fleur d'oranger jusqu'à obtenir une pâte ferme).
Mélanger la farine et le beurre fondu. Saler. Ajouter de l'eau et pétrir jusqu'à ce que la pâte soit d'une bonne consistance.
Etaler la pâte avec un rouleau beurré. Une fois que la pâte est suffisamment fine (2 ou 3 mm), découper des carrés de 10 centimètres de côté. Placer de la pâte d'amande au milieu des carrés. Rouler la pâte de façon à former un croissant. Cuire au four à thermostat 5 ou 6 en surveillant régulièrement. Les arroser de fleur d'oranger après cuisson et les recouvrir de sucre glace. -
niste aperitive deosebite, care poate ii vor incanta prin diversitatea culorilor. Iti trebuie paine arabeasca (se gaseste la supermarket) si poti face combinatii pentru umplutura: cu branza de vaci (frecata cu unt si cascaval, marar, ou, masline boia de ardei, ardei Kapia sau gras, divers colorat), cu peste (conserva si afumat, unt, castraveti murati, gogosari murati, masline, ou), cu pateu de ficat (tot asa, in combinatii dupa gust). Pe fiecare felie de paine arabeasca (e rotunda) ungi compozitia, o rulezi cat mai srtans si o infasori in celofan. Fiecare "rulada" o bagi la rece. Le tai rondele a doua zi, cu putin inainte de petrecere. Sau asezi straturi de sunca, cascaval, parizer, salata verde, unse cu putin unt sau mustar (ca sa se lipeasca putin intre ele, alternativ, ca sa fie colorate. Tai straturile cu forme de fursecuri (stelute, inimioare etc). Formele astea se servesc cu scobitori. Si crochetele de cascaval ar fi bune, gasesti retete pe alte topicuri. Numai ca eu le pun la mijloc, inainte de a le face bilute si de a le prajipraji, si putina sunca, bacon afumat sau peste afumat.
-
Buna, hai sa-ti spun ce i-am pregatit eu fetitei mele de ziua ei
-pui shan -hai( pieptul de pui dezosat, taiat fasii lungi de grosimea unui deget, tinute intr-un amestec de condimente aromate nu iuti, putin usturoi +ulei de masline, cateva ore innainte de a le praji ca pe sintele)
-oua umplute - amestec de galbenus+putin mustar, unt, eventual ciupercute
-copanele de pui la cuptor( am invelit in staniol capatul )
-tartine calde( pe felia de paine toast taiata in patru , se unge cu unt, cascaval ras, sunca, cascaval ras, si se acopera cu alta felie unsa cu unt. Se aseaza intr-un vas termoizolant tartinele si peste fiecare in parte se toarna un amestec de cascaval ras+ smantana...si la cuptor-sunt delicioase
-tartine cu pateu de ficat-am folosit in loc de paine biscuiti sarati unsi cu un pic de unt doar cat sa stea lipita o felie de castravete si pe castravete am asezat cu seringa de decorat tortul pateul
-chiftelute din carne de vita (facute la abur in cuptor)
-si toate astea le-am deecorat cu tot felul de scobitori pt copiii cu cap de claun, floare- se gasesc in supermarket