VIVA ITALIA!

•  
    • 70 mesaje
    6 Dec 2001, 18:19
    0 0
    Pasiunea mea sunt pastele. Daca aveti o reteta de impartasit, va astept.
    Pana atunci, am eu una, cam laborioasa, dar merita. Fierbi carne de pui (preferabil piept) si o tai cubulete. Mai calesti niste ciuperci cu ceapa si usturoi, in unt sau margarina. Faci un sos gros din supa de pui, combinand-o cu supa de ciuperci din pliculet (e mai simplu) si cu smantana. Intr-un vas jena amesteci paste scurte, fierte in prealabil, cu puiul, ciupercile si sosul, care sa le acopere. Razi cascaval deasupra si bagi la cuptor, pana se incheaga putin combinatia. Asociezi cu niste vin rose si cateva lumanari, si vei intelege de ce sunt italienii asa de vivace.
  •  
    • 21 mesaje
    7 Dec 2001, 13:15
    0 0
    Si la noi in familie se mananca mult paste. Cum am fost de cateva ori in Italia am avut sansa sa mananc direct de la "sursa". Desi sunt multe retete , ei o prefera pe cea cu sos de rosii, oregano (busuioc) si carne tocata. Eu fac una mult mai simpla. Am nevoie de ceva care sa fie repede gata cand vin de la lucru acasa si suntem morti de foame. Deci se fierb pastele "al dente". Separat pun intr-o tigaia putin ulei si "distui" (adica nu prajesc, pun si putina apa ca sa nu fie greu la stomac) niste usturoi (se poate pune si ceapa dar mai nou am renuntat la ea, ne place mai mult numai cu usturoi)apoi adaug ciupercile (proaspete sau din cutie - asa e si mai repede) si sos de rosii si cu rosii din acele cutii cu "rosii fara piele" (vara pun putin suc de rosii si rosii proaspete pe care inainte le oparesc putin ca sa se poata descoji usor), mai pun sare, piper si oregano, le mai fierb impreuna 10-15 minute. Daca sosul e prea apos il ingros cu putina faina.
    Pofta buna!
    Anisia
  •  
    • 21 mesaje
    7 Dec 2001, 13:50
    0 0
    In completare la reteta trimisa: am uitat de cascavalul ras care se pune la sfarsit deasupra. Eu cumpar si parmezan gata ras, se gaseste la pungute in comert si e foarte bun.
  •  
    jad
    • 1039 mesaje
    13 Dec 2001, 01:03
    0 0
    Vreau si eu ceva retete de dulciuri: tortulete, placintute, budinci...fara microunde!NU AM!
  •  
    • 32 mesaje
    23 Dec 2001, 17:51
    0 0
    imi promit sa nu mai intru pe subiectul "gastronomie". sunt la serviciu si, citind retetele voastre, poftesc mai rau ca o femeie insarcinata. par delicioase, dupa revelion trebuie sa le incerc.
    jad, caror prajituri vrei sa la afli reteta? rapide, mai laborioase, foarte dulci, din aluat? pentru ca mie imi plac cele foarte dulci, gen jofre. aici te pot ajuta.
  •  
    • 451 mesaje
    15 Ian 2002, 21:44
    0 0
    Jad:
    Tort de nuci
    Ingrediente: 5 oua, 100 g zahar vanilat, 1 lingura de faina, 1 lingura de pesmet, 100 g nuci macinate. Pentru crema de nuci: 8 oua, 200 g zahar, 200 g nuci, 2 linguri de pesmet, coaja de lamaie, un varf de lingurita de scortisoara pisata
    Se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat pana se face ca o crema. Se adauga faina, pesmetul fin cernut, nucile trecute prin masina si la urma albusurile spuma. Se unge forma de tort bine cu unt, se toarna compozitia, se da la cuptor o ora, la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, se taie in doua, se stropesc amandoua jumatatile cu un sirop de rom sau lichior si se pune la mijloc crema de nuci, apoi se glaseaza. Crema de nuci: Se bat intr-o oala, cu telul de albus, ouale intregi cu zaharul, pana se face ca o crema. Se adauga cate putin nucile tocate marunt cu cutitul, putina coaja de lamaie rasa, 2 linguri de pesmet si un varf de lingurita de scortisoara pisata. Se unge o forma bine cu unt, se toarna compozitia si se coace o ora la cuptor, la foc potrivit

Tort cu alune
    Ingrediente: 300 g alune, 8 oua, 300 g zahar vanilat, 2 linguri de pesmet
    Se prajesc alunele intr-o tigaie, fara sa se innegreasca si se curata de coaja, frecandu-le la mana sau intr-un servet cat sunt calde. Se trec prin masina de macinat nuci. Se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul vanilat bine, pana se face ca o crema. Se adauga alunele, pesmetul si la sfarsit albusurile facute spuma. Se unge o forma de tort cu unt, se toarna compozitia si se coace o ora la cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-a racorit, se taie in doua, se stropesc jumatatile cu sirop amestecat cu rom, sau cu un lichior, se umple cu crema de alune si se glaseaza dupa placere

Tort de ciocolata
    Ingrediente: 3 oua, 100 g zahar, 1/2 baton de vanilie, 50 g unt poaspat, 100 g ciocolata, 50 g faina
    Se freaca galbenusurile cu zaharul si o jumatate de baton de vanilie, pana se face ca o crema. Se amesteca cu untul, de asemenea frecat puma. Se adauga ciocolata, muiata pe marginea masinii cu o lingura de apa, 50 g faina si la urma cele 3 albusuri spuma. Se scoate vanilia. Se toarna compozitia intr-o forma foarte bine unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace cam 3/4 de ora la cuptor, la foc bun. Cand este gata, tortul ramane totusi putin moale la mijloc. Se rastoarna dupa ce s-a racit si se glaseaza cu glazura de ciocolata

Tort din albus
    Ingrediente: 8 albusuri, 150 g unt proaspat, 300 g zahar pudra, 150 g faina, vanilie, 100 g nuci
    Se freaca spuma untul proaspat, se adauga cate putin zaharul pudra si faina. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se amesteca usor cu crema de unt. Se toarna compozitia intr-o forma de tort, unsa cu unt si presarata cu migdale sau nuci taiate in lung. Se coace la foc potrivit

Turta dulce
    Ingrediente: 350 g miere, 350 g faina, 3 oua, 3 linguri de zahar, 1/2 lingurita de bicarbonat, un varf de lingurita de scortisoara, un varf de lingurita de cuisoare, 1 lingura de rom, 1 lingura de ulei, 1 pahar de nuci
    Se pune mierea in vasul in care vom pregati compozitia si se amesteca pe marginea masinii pana se moaie. Se da la o parte, se pune faina cernuta cate putin o data si, dupa ce s-a mai racorit, ouale intregi, pe rand. se freaca totul bine, se mai adauga 1/2 lingurita de bicarbonat proaspat cernut, apoi cuisoare si scortisoara pisata, rom, ulei si nucile curatate, lasate nesfarmate. Se unge o tava cu unt, se toarna compozitia, se pun deasupra bucati de nuca si se coace la foc potrivit

Prajitura cu pesmet (x)
    Ingrediente: 6 oua, 1 pahar de zahar, 1 pahar de faina, 1 lingura de pesmet, 1 pahar de stafide, 1/2 pahar de nuci sau migdale, coaja rasa de la o lamaie
    Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se face ca o crema, se adauga faina, pesmetul, stafidele si nucile sau migdalele curatate si tia

Prajitura cu ulei
    Ingrediente: 2 linguri de miere, un varfa de lingurita de bicarbonat, 200 g faina, 4 linguri de ulei, 20 g de drojdie, 1 praf de sare, 3 linguri de marmelada, 3 linguri de nuci, 1 lingura de
  •  
    jad
    • 1039 mesaje
    18 Ian 2002, 01:15
    0 0
    Uite ca m-am luat cu una, alta si am uitat sa intru pe aici. Bunny, reteta ta pare super, cred ca va cadea in sarcina scumpului meu, el le are cu ciupercile, mie in afara de ciuperci la cuptor, nu-mi place nimic altceva...
    Maria, vreau retete foarte dulci....genul amintit, sau mascota...
    Valyy, promit sa incerc daca spui ca le-ai incercat si tu...Adica detest retetele scoase din carte si neancercate...Aveam o colega la scoala,mare maestra la prajituri... Si o ciudoasa...n-ar fi dat o reteta corecta nici in ruptul capului...Stim cu totii ca este foarte important desfasuratorul, adica cand pui cutare ingredient, sau cutare....
  •  
    • 3 mesaje
    25 Ian 2002, 19:28
    0 0
    Am si eu o reteta rapida de paste care sper sa va foloseasca! Este foarte usoara si poti folosi orice fel de paste! Cand vin de la serviciu si sunt foarte obosita, fierb(cantitate pentru 2 persoane)jumatate de pachet de spagheti (sau alte paste), le scurg de apa, le pun cateva linguri de pasta de tomate, si branza rasa. Amestec totul bine la foc mic si apoi sting focul si mai las 5 minute cratita acoperita. Dupa gust, mai pun Biovegetal (vi-l recomand, este ieftin si gustos), piper si alte sosuri cumparate-gata.
  •  
    • 740 mesaje
    8 Feb 2002, 19:59
    0 0
    Italienii vivace ? aiurea, sunt niste "mascalzzoni" !
  •  
    • 752 mesaje
    9 Feb 2002, 05:19
    0 0
    .
  •  
    • 29 mesaje
    2 Mar 2002, 16:55
    0 0
    SPAGHETE BOLOGNEZE Ingrediente:

500 gr spaghete
    2 buc. cepe
    2 catei usturoi
    1 buc. morcov
    200 ml suc de rosii
    2 linguri ciuperci
    150 gr carne de porc tocata fin
    3 linguri ulei de masline
    Mod de preparare: Ceapa, morcovul si usturoiul se trec prin masina de tocat carne, dupa care se calesc la foc mic in 3 linguri de ulei de masline. Se adauga sare si boia dulce. Totul se lasa 5 minute sa se prajeasca, dupa care se adauga carnea tocata si un pahar de apa, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic 20-25 de minute pana seaca apa carnea se prajeste un pic. Cand e gata carnea se adauga sucul de rosii si ciupercile si se lasa sa fiarba aprox. 10 minute la foc mic. Spaghetele se fierb in 4 l apa cu margarina sau ulei si un praf de sare. Cand spaghetele sunt fierte se strecoara si se clatesc dupa care se amesteca cu sosul. Se pun intr-un vas rezistent la caldura. Peste ele se presara cascavalul ras sau parmezanul si niste patrunjel tocat si se baga la cuptor pana se rumeneste cascavalul