cum faci branza de vaci?

•  
    • 432 mesaje
    11 Nov 2005, 08:50
    0 0
    Am si eu o nedumerire: cum se face acasa branza de vaci? Daca se poate, spuneti-mi cantitati orientative. Multumesc mult!
  •  
    • 9835 mesaje
    11 Nov 2005, 10:17
    0 0
    Nu stiu daca este reteta corecta, dar mama facea asa, cand eram copil:
    Lasa laptele sa se altereze (sa nu apuce sa se acreasca, insa), apoi il fierbea pana cand zerul se separa de gogoloaiele mici de "branzica" care se formau.
    Apoi turna chestia asta intr-o strecuratoare deasa si lasa se se scurga zerul.
    Branzica rezultata, amestecata cu biscuitei pisati, imi placea foarte mult cand eram mica.
  •  
    • 504 mesaje
    11 Nov 2005, 10:18
    0 0
    La 1/2 L lapte se adauga 4 tablete de Calcium lacticum in momentul cind clocoteste. Se mai lasa laptele la foc mic 2-3 minute, timp in care se va brinzi.
    Se obtine o brinza mai moale si se trece prin sita de ceai sau se pune in tifon curat, la scurs

Se mai poate inlocui cu cateva picaturi de zeama lamaie in lipsa calciului lactic!
  •  
    • 827 mesaje
    11 Nov 2005, 10:20
    0 0
    cu o pastila de calciu lactic face si mama mea pentru "pitica" surorii mele.
  •  
    • 734 mesaje
    11 Nov 2005, 23:42
    0 0
    eu faceam pentru bebe asa: peste o cana de lapte fierbinte adaugam un iaurt si mai lasam pe foc putin, pana se alegea zerul.
    branzica e aproape scursa, o pui totusi putin in strecuratoare. ia o forma frumoasa si o poti taia felii.
    pentru bebelusi se folosesc lapte si iaurt gras.