O intrebarutza mica mica :)

•  
    • 662 mesaje
    10 Nov 2005, 14:43
    0 0
    Pateul de ficat - ingrasa ? Avetzi idee cate calorii are ca eu nu am gasit scris pe nici un ambalaj.

PS : Si daca nu va e cu suparare, aceeasi intrebare pt conserva de sardine in ulei vegetal, nici acolo n-am gasit scris nr de calorii.

Multzam fain
  •  
    • 9835 mesaje
    10 Nov 2005, 17:47
    0 0
    in principiu, da, foarte mult - adica daca nu cumva e pateu vegetal dar si ala are calorii, ca doar nu e facut din apa

ingredientele principale ale pateului de ficat (de porc sau pasare, nu conteaza) sunt FICAT + MULTA GRASIME (SLANINA, UNT).

uite, ca exemplu, o prima reteta de pateu de ficat de pe lista lunga pe care mi-a afisat-o google:

Pateu de ficat

Timp de preparare:
    40 min (complexitate medie)
    Ingrediente
    ½ kg ficat de vitel sau vaca, 100 gr. slanina, 100 gr. unt proaspat, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, foi dafin, boabe de ienibahar
    Mod de preparare
    Ficatul se spala, se curata de pielita si de canalele biliare si se taie bucatele mici. De asemenea morcovul, patrunjelul si ceapa curatate se taie in felii subtiri. Toate acestea se prajesc pina sint gata, impreuna cu slanina taiata bucatele, cu foaie de dafin si citeva boabe de ienibahar. Dupa aceea se dau de 2-3 ori prin masina de tocat (se mai poate trece suplimentar si prin sita). Este foarte important ca ficatul sa nu fie prea tare prajit, altfel pateul nu va fi ca o pasta care se topeste in gura. Ficatul tocat se pune intr-o cratita, se adauga sare si piper dupa gust si se freaca cu o lingura de lemn, adaugind treptat unt proaspat. Pateul astfel preparat se asaza intr-un vas de sticla sau portelan si se lasa sa se raceasca.
    Pateul se serveste ca aperitiv, garnisit cu oua fierte, sau se foloseste pentru ungerea sandvisurilor

Tabel cu alimente/calorii:
    http://www.beautycenter.ro/calculator/view_tabel_calorii.aspx
    (scoate spatiile goale din link, altfel nu merge)
  •  
    • 662 mesaje
    11 Nov 2005, 10:43
    0 0
    wow

pateu de ficat - 261 calorii
    sardine in conserva - 331

mersi donna
  •  
    • 662 mesaje
    11 Nov 2005, 10:46
    0 0
    cascaval - 400 :o

ok deja ma deprim, mie imi place la nebunie cascavalul pane se face repede si e buuuun mananc de multe ori seara
  •  
    • 9835 mesaje
    11 Nov 2005, 12:06
    0 0

wellcome in twilight eva zone - zona unde, printre altele, descoperi ca tot ce e bun ingrasa!
  •  
    • 734 mesaje
    11 Nov 2005, 23:50
    0 0
    codruta, intre pateu si sardine, chiar daca e o diferenta la calorii, ar fi mai bune sardinele, din cauza continutului foarte ridicat in colesterol al pateului. si daca le scurgi uleiul, mai scad si caloriile